Skylanders portal

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by 3DPiper, Jan 5, 2012.

  1. 3DPiper
    OP

    3DPiper GBAtemp Fan

    Member
    376
    11
    Jun 13, 2004
    United States
    We have had great luck with skylanders for awhile.. Now we are having problems when we switch characters..
    when we put a new character on the portal, it shows the correct color on the portal and the
    correct symbol on the screen, but the character never drops in.. it just sits on the symbol with the
    starfield pulling into it..

    Is there any way around this? what causes it?

    We thought it was the batteries in the portal, but we just put in new batteries and it did it
    again.. We can't figure a way around it, not even with the home button, we have to
    shut off the wii and turn it back on..
     
  2. Fishaman P

    Fishaman P Speedrunner

    Member
    3,240
    507
    Jan 2, 2010
    United States
    Wisconsin
    Where are you running the game from? If applicable, what cIOS are you using? Which port is it plugged into? If it's wireless (which I think it is) how far away is the accessory?
     
  3. 3DPiper
    OP

    3DPiper GBAtemp Fan

    Member
    376
    11
    Jun 13, 2004
    United States
    We are booting via Configurable USB Loader, I think the cIOS is 149.. The port for the adapter is the upper port since we have a hard drive in the bottom port, and the portal is maybe 4 feet from it..

    We have played for days with no problem.. but today it has happened three times.. we've replaced batteries, not sure what the problem is.. random..
     
  4. John_Ice

    John_Ice GBAtemp Regular

    Member
    198
    29
    Sep 14, 2009
    United States
    Here we go! Mama mia!
    Have you tried to play with the original disc to see if the problem is the same ????

    If yes, maybe defective !!!!