Simply m3 or MicroSd Problem =(

Discussion in 'M3 Adapter' started by ksanmamaril, Nov 29, 2007.

Nov 29, 2007
  1. ksanmamaril
    OP

    Newcomer ksanmamaril Newbie

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Ok i just recently updated my 1gb Microsd to a SanDisk 2gb microsd that I bought on black friday for 20bucks at best buy. Ok so I transferred my files to the new 2gb micro, and seemed to work perfectly, until I tried changing a skin for the DS. So I added the skin and some music to the 2gb Micros, then I turned on my DS and saw that the skin that showed up was the stock skin that first came with Simply M3. So I tried changing it to the skin i just added and it didn't show up at all! my other skins were there but not the one I inputted. Then I changed the skin to one of my existing skins and turned off the DS and turned it on again and it reverted back to the stock skin, not the skin I left off with. Then on top of that i tried running the moonshell program and then it just stop in the middle of loading the program.

    So I plugged in my 2gb back into the computer and tried deleting some files, and it worked on the computer. But then as soon as I load my 2gb into the DS, those files that i deleted from the computer still appear and seems like it was never deleted.

    So i tried formating the 2gb using fat16 and fat32 and nothing, it says it formatted the disk but, when i plug it into the simplyM3, it still has all the files that were there prior to formatting the drive.

    Does anyone know what to do? I am getting relatively frustrated and I don't know what to do. Can anyone help me out?
     
  2. c2ironfist

    Member c2ironfist GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    308
    Country:
    Canada
    wow have no clue but did you try using that your first MicroSD Card?
     
  3. ksanmamaril
    OP

    Newcomer ksanmamaril Newbie

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    yeah the first memory card (1gb) works perfectly, tried to see if it would add/remove files, and it did. don't know what to do with the 2gb now.
     
  4. c2ironfist

    Member c2ironfist GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    308
    Country:
    Canada
    so if the 1g card works fine... might be the micro SD?

    I know that memory cards as they get old start to be unreliable and more prone to being carrupted

    But seeing how this a new card would be strange.

    I'm going to assume that its the micro SD card.
     
  5. ksanmamaril
    OP

    Newcomer ksanmamaril Newbie

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    yeah its a micro....

    just bought it too, went to best buy today and priced increased from 17 bucks to 54 yikes!!!

    hopefully i can get a new one.

    so you guys think its corrupted? i mean i can't even format it, though i can drag the card contents to my computer...

    any logical explanations??? much help would be great.
     
  6. c2ironfist

    Member c2ironfist GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    308
    Country:
    Canada

    If you can't even format the micro SD then its defiantly the micro SD.

    If your wondering what the problem is, it has to be a defective card.
    If anyone was to give you a good piece of advice when buying a card it would be
    to buy a good quality card and don't be cheap about it. It's your data at risk.

    But this is a Sandisk card so I guess it could be rare to have it defective.
    But then again even some of the biggest name have defects. Just exchange it for a new one
    should be good I'm assuming. Until then use the 1gb one [​IMG]
     
  7. ksanmamaril
    OP

    Newcomer ksanmamaril Newbie

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    yeah planning to get a new one, do you guys think they'll exchange it with the same one even though i bought it on sale? let me know thanks.
     
  8. gweedyj

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    well if they dont go to newegg.com they have much cheaper prices. or if you have a microcenter around you go there. i just picked up a kingston 2gb from micro center yesterday for 22
     
  9. c2ironfist

    Member c2ironfist GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    308
    Country:
    Canada
    I don't see why that can't be done.

    They'd most likely exchange then refund it.
     
  10. b00sted4fun

    Newcomer b00sted4fun Newbie

    Joined:
    Mar 1, 2007
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I got the trancend or whatver it is from Newegg cheap and it has been a yr and still going strong [​IMG]
     

Share This Page