Hacking RELEASE Sigpatches for Atmosphere (Hekate, fss0, fusee & package3)

MegaDeox

Member
Newcomer
Joined
Jul 6, 2017
Messages
17
Trophies
0
Age
29
XP
32
Country
Israel
I have no clue what the rentry guide is you keep mentioning so I can't judge on it.

Ah then they changed stuff because it used to be like this:

Code:
How to install Signature Patches

    Download the latest release.
        If you use fusee.bin to boot into atmosphere, download fusee.zip.
        If you use package3 to boot into atmosphere, download hekate.zip.
        If you're unsure on which release to get then check your hekate_ipl.ini file located in your /bootloader/ folder.
            If you have no such file, then get the fusee.zip release.
            If you see the following line payload=bootloader/payloads/fusee.bin in your hekate_ipl.ini file, download fusee.zip.
            If you see the following line fss0=atmosphere/package3 in your hekate_ipl.ini file, download hekate.zip.

Anyway try to directly inject fusee.bin payload and see what that gives you.
https://rentry.org/SwitchHackingIsEasy
I hope linking to this is ok with the forum rules.
Those instructions you posted, as far as I know, are outdated. Correct me if I'm wrong.

Also, what does "directly inject fusee" mean? You mean, without going through hekate?
Hekate is a payload manager, I should be able to use it, I think.
 

vree

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 12, 2005
Messages
588
Trophies
0
XP
1,091
Country
United Kingdom
https://rentry.org/SwitchHackingIsEasy
I hope linking to this is ok with the forum rules.
Those instructions you posted, as far as I know, are outdated. Correct me if I'm wrong.

Also, what does "directly inject fusee" mean? You mean, without going through hekate?
Hekate is a payload manager, I should be able to use it, I think.
Yes like I said what I posted is still on their github but not needed anymore.

What I mean by direct inject fusee is:
-Put switch in RCM.
-Inject fusee.bin
-Launch one of your games that didn't work and see if it works now.
=> If it doesn't work then there is something wrong with your sigpatches.
=> If it works then there is something wrong with the hekate part you did.
 

MegaDeox

Member
Newcomer
Joined
Jul 6, 2017
Messages
17
Trophies
0
Age
29
XP
32
Country
Israel
Yes like I said what I posted is still on their github but not needed anymore.

What I mean by direct inject fusee is:
Put switch in RCM.
Inject fusee.bin
Launch one of your games that didn't work and see if it works now.
If it works then there is something wrong with the hekate part you did.
I don't have a way to put it into RCM, that I know of. I don't have a jig. As I said, I'm using a modchip.
 

vree

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 12, 2005
Messages
588
Trophies
0
XP
1,091
Country
United Kingdom
I don't have a way to put it into RCM, that I know of. I don't have a jig. As I said, I'm using a modchip.
I don't have modchip experience. But I highly doubt it doesn't has a way to go to RCM and inject clean. Or at least a way to turn the switch of and make it inject, when powered on, directly to fusee.bin without hekate.
 

MegaDeox

Member
Newcomer
Joined
Jul 6, 2017
Messages
17
Trophies
0
Age
29
XP
32
Country
Israel
I don't have modchip experience. But I highly doubt it doesn't has a way to go to RCM and inject clean. Or at least a way to turn the switch of and make it go, when powered on, directly to fusee.bin without hekate.
I guess I can rename fusee.bin to payload.bin so that it loads that instead of hekate. Not seeing why it matters, but I'll try when I get home. Thanks for the help!

If anyone else has any idea, I'd love to hear it.
 

vree

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 12, 2005
Messages
588
Trophies
0
XP
1,091
Country
United Kingdom
I guess I can rename fusee.bin to payload.bin so that it loads that instead of hekate. Not seeing why it matters, but I'll try when I get home. Thanks for the help!

If anyone else has any idea, I'd love to hear it.
Because it's a process of elimination on what you did wrong. Like I stated in my previous post.

=> If it doesn't work then there is something wrong with your sigpatches.
=> If it works then there is something wrong with the hekate part you did.
 

MegaDeox

Member
Newcomer
Joined
Jul 6, 2017
Messages
17
Trophies
0
Age
29
XP
32
Country
Israel
Because it's a process of elimination on what you did wrong. Like I stated in my previous post.

=> If it doesn't work then there is something wrong with your sigpatches.
=> If it works then there is something wrong with the hekate part you did.
I tried booting directly into Atmosphere, skipping hekate completely (without deleting it from my SD card), everything that didn't work still doesn't; Everything that did still does.
I then tried something new: I deleted the patches folders from my SD card completely. I booted into Atmosphere, and now none of my games worked. Obviously, that's what I expected.
I then put the files back in. Everything that didn't work still doesn't; Everything that did still does.

This is the most frustrating issue. I've no idea what to do. I'm getting a new SD card in a few weeks, so I'll try to start fresh there, but I'd really like to figure this out for my own education, and if I'm at fault here, the issue will persist.

EDIT: I went ahead and backed up then deleted everything on the SD card other than the emuMMC folder. I downloaded every CFW thing again, put them on the SD card in order, and everything remains the same.
This is impossible. Either there's only one rip of these games online, and they all don't work for me personally, or there's an issue I'm missing.

EDIT 2: FINALLY SOME PROGRESS!
I downloaded an XCI version of Mario + Rabbids, converted it to NSP, and then installed it normally using Goldleaf connected to my PC. It friggin works! I can't believe it. I guess the NSP was actually bad, even though I downloaded it from 3 different sources. Now I at least know I didn't do anything wrong. Now I just have to redownload and convert the 10 games I've had issues with.
 
Last edited by MegaDeox,

impeeza

¡Kabito!
Member
Joined
Apr 5, 2011
Messages
632
Trophies
0
Age
43
XP
853
Country
Colombia
Fusee.zip and hekate.zip are identical, per the github.

As for the hoops: I migrated from SXOS to Atmosphere, and I have SX core. I followed what the rentry guide said.
yes as stated on release page, there is no difference anymore between the files, some time ago was different because tinfoil refuses to run if find Hekate files or sigpatches, since limitiation was removed there is no need to different content, the two files exist because some tools download one or other name.

Follow the exact instructions on each release page for Install/update, read the instructions of Atmosphére and follow exactly, the same for Hekate (if you like to use it) and for sigpatches. do not do extra steps nor loop payload loading.
 

vree

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 12, 2005
Messages
588
Trophies
0
XP
1,091
Country
United Kingdom
I tried booting directly into Atmosphere, skipping hekate completely (without deleting it from my SD card), everything that didn't work still doesn't; Everything that did still does.
I then tried something new: I deleted the patches folders from my SD card completely. I booted into Atmosphere, and now none of my games worked. Obviously, that's what I expected.
I then put the files back in. Everything that didn't work still doesn't; Everything that did still does.

This is the most frustrating issue. I've no idea what to do. I'm getting a new SD card in a few weeks, so I'll try to start fresh there, but I'd really like to figure this out for my own education, and if I'm at fault here, the issue will persist.

EDIT: I went ahead and backed up then deleted everything on the SD card other than the emuMMC folder. I downloaded every CFW thing again, put them on the SD card in order, and everything remains the same.
This is impossible. Either there's only one rip of these games online, and they all don't work for me personally, or there's an issue I'm missing.

EDIT 2: FINALLY SOME PROGRESS!
I downloaded an XCI version of Mario + Rabbids, converted it to NSP, and then installed it normally using Goldleaf connected to my PC. It friggin works! I can't believe it. I guess the NSP was actually bad, even though I downloaded it from 3 different sources. Now I at least know I didn't do anything wrong. Now I just have to redownload and convert the 10 games I've had issues with.
Small bit of advise don't use goldleaf anymore. It's horribly outdated. Use Tinfoil or that other one where I forgot the name of.
 
  • Like
Reactions: Donnie-Burger

Localhorst86

Robert'); DROP TABLE members;--
Member
Joined
Jul 17, 2014
Messages
2,488
Trophies
1
Location
Nintendo works for my dad
XP
3,417
Country
Germany
DBI produces exactly the same results as Goldleaf.
I'll try Tinwoo, but I don't see why it would work.

EDIT: Tinwoo is the same. I guess the issue is with the NSPs, but how come I'm the only one who has that problem.
Try this, I recently had some weird issues with "keep talking and nobody explodes" as well as SNES online that was fixed by this:

Uninstall the title with DBI and remove orphaned files (tickets).

Install the game in question with tinfoil using the following settings:

Convert to standard crypto: yes
Install Tickets only: no
Reinstall nca files: no
Install dlc: no
Install latest update: no
 

impeeza

¡Kabito!
Member
Joined
Apr 5, 2011
Messages
632
Trophies
0
Age
43
XP
853
Country
Colombia
Do not wipe everything, only start fresh with atmosphère and bootloader (if you use Hekate) folders, make a backup of them, delete from sd, start with new ones from downloaded files from github; restore your Hekate_ipl.ini, redownload and copy sigpatches; TURN OFF your console, inject NEW VERSION OF YOUR PREFERED PAYLOAD, test all.

If all works, restore contents folders for cheats, sysmodules and any other customization you have. better if you download new versions of them to avoid conflicts.

If starting with new folders do not solve your problem let us know.
 

MegaDeox

Member
Newcomer
Joined
Jul 6, 2017
Messages
17
Trophies
0
Age
29
XP
32
Country
Israel
Do not wipe everything, only start fresh with atmosphère and bootloader (if you use Hekate) folders, make a backup of them, delete from sd, start with new ones from downloaded files from github; restore your Hekate_ipl.ini, redownload and copy sigpatches; TURN OFF your console, inject NEW VERSION OF YOUR PREFERED PAYLOAD, test all.

If all works, restore contents folders for cheats, sysmodules and any other customization you have. better if you download new versions of them to avoid conflicts.

If starting with new folders do not solve your problem let us know.
I did that.
Try this, I recently had some weird issues with "keep talking and nobody explodes" as well as SNES online that was fixed by this:

Uninstall the title with DBI and remove orphaned files (tickets).

Install the game in question with tinfoil using the following settings:

Convert to standard crypto: yes
Install Tickets only: no
Reinstall nca files: no
Install dlc: no
Install latest update: no
I am using Tinwoo right now, but still the same results. I found like 5 versions of DKC and none work.
 
General chit-chat
Help Users
    Ophelia_Later @ Ophelia_Later: cool