Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tokiwa

    Tokiwa GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    109
    Country:
    Brazil
    Delete your atmosphere, sept and bootloader folders. Download everything fresh from github, don't use anything you have on your computer right now.

    I recommend to use this guide as reference (this one covers sigpatches as well unlike other guides): https://birbchirp.gitbook.io/switchguide/cfw-guides/atmosphere/atmosphere-installation
     
    Ichigo-Bankai likes this.
  2. theaddi51

    theaddi51 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 22, 2019
    Messages:
    7
    Country:
    Mongolia
    Just updated my atmosphere and added the new sigpatches. Now I get an error when booting. "Fatal error: (NXBOOT): Messing default patch for KIP 010000000...".
    Any Ideas? :(
     
    Ichigo-Bankai likes this.
  3. Hossein

    Hossein Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    Iran
    Hi guys,
    i'm kinda new to this whole hacking Nintendo switch thing
    just hacked it and patched it with these new sigpatches
    my OS version is 10.2.0 and atmosphere is 0.14.4
    the thing is my switch no longer can pair with my pro controller
    any idea how to make it work?

    some notes:
    1- pro controller is recognizable through wired connection
    2- the pro controller itself is totally okay and i verified its functionality
    3 - when i start my Nintendo switch without RCM (i didn't AutoRCM it for some reasons) the pro controller is recognizable wireless
    4- every other functions work just fine (it totally supports joycons attached or wireless and i play games)
    5- i'm not in airplane mode :)
    6- yes i use fusee-primary as the injector (well i usually inject hekate first and then go to fusee-primary from there) :)
    7- my pro controller is an official Nintendo product and its not counterfeit, i recently charged it and its battery is almost full of charge.

    any help would be appreciated since i really am far from the switch and it is on dock most of the time
    could it be atmosphere not being stable on 10.2.0 yet?


    ps : i have another question as well, as i mentioned i didnt make my switch AutoRCM so everytime i shut it off i need to put a jig in right joycon rail to make it go to RCM is it somehow harmful? and what you overally suggest? should i make it AutoRCM or not?
     
    Last edited by Hossein, Sep 20, 2020
  4. Ichigo-Bankai

    Ichigo-Bankai Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 2, 2020
    Messages:
    21
    Country:
    Netherlands
    I have a question about the bootloader folder.. its a simple question but maybe a long reply on the question.. How is the bootloader created? I'm asking this to learn more about this whole jailbreak thing.. I'm kinda new to jailbreaking.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Try to connect your pro controller while your switch is in the dock.. connect your controller wired with the dock. I ran into the same issue when I bought thw pro controller. It works perfect now..
     
  5. Hossein

    Hossein Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    Iran
    thank you kindly
    i did that and still i cant play wireless with it ( i want to play wireless with it)
    it was fine before hacking
    and it is still fine when start switch without RCM
     
  6. darksx

    darksx Member
    Newcomer

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    Singapore
    are you in airplane mode? you will need to enable the wireless controller option in the full airplane mode in setting.
    that was something that got me at the start.
     
  7. Ichigo-Bankai

    Ichigo-Bankai Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 2, 2020
    Messages:
    21
    Country:
    Netherlands
    I have a cheaper version of a switch controller. Mine worked like this;

    1.) Put switch into the dock
    2.) Put your C-cable in your dock and connect it to your controller.
    3.) Hit the on button for like 4 seconds to turn on your controller.
    4.) Let it synchronize with your switch. It may be necessary to repeat turning on the controller.
    5.) It will connect on some point. If this turned out not to be the case look at step 6.)
    6.) This works for me sometimes; if you are removing your joycons while your switch is on, (leave them in the rail. Don't remove it from the whole console.) A screen will appear that asks you on how you wish to play on your switch and hit L/R Button. Try to turn on your pro controller.

    This always works for me when my controller is acting retarted.
     
  8. NoxiousNinja

    NoxiousNinja Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    How are you launching Hekate? Phone/computer/dongle/etc?
     
  9. Ichigo-Bankai

    Ichigo-Bankai Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 2, 2020
    Messages:
    21
    Country:
    Netherlands
    Through the pc

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I've had the same issue.. try to delete the atmosphere and sept folder. Download a brand new folder from github.. place the atmosphere and sept folder on your sd card.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —


    https://birbchirp.gitbook.io/switchguide/cfw-guides/atmosphere/atmosphere-installation
     
  10. Hossein

    Hossein Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    Iran
    No I am not
    And I did that before still the same
     
  11. Ichigo-Bankai

    Ichigo-Bankai Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 2, 2020
    Messages:
    21
    Country:
    Netherlands
    I posted not to long ago how I fixed this problem on my controller.. scroll up and try my instructions.
     
  12. Hossein

    Hossein Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    Iran
    I will try the half joycon thing
    But the method above does'nt work for me
    As soon as I detach the controller wire it never synced, and a question mark appears on the controller Icon
     
  13. Ichigo-Bankai

    Ichigo-Bankai Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 2, 2020
    Messages:
    21
    Country:
    Netherlands
    Hmmm.. sounds like a software problem I guess.. I'm not a pro in this kind of things, since I'm still learning this all myself.. I never had a question mark appearing on my screen.. I'll do some research for you and be back to you in a while.. give me 1+- hour

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    There is a sync button on your pro controller.. did you tried that yet?

    Oherwise there is an app that makes it possible to connect more bluetooth controllers to the switch.. maybe try that as well? Its called something with mission... try to look it up in the store.
     
    Last edited by Ichigo-Bankai, Sep 20, 2020
  14. Chipsause

    Chipsause Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 5, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    What are the side effects of these patches? I heard from somewhere that sigpatches could have a lot of downsides to them.
     
  15. adimah

    adimah Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 18, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    The side effects are that it makes your switch work properly with the latest Atmosphere custom rom. Exactly what downsides are you referring to? If you are running a hacked switch then these sigpatches are necessary.
     
  16. Chipsause

    Chipsause Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 5, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    ok
     
    Last edited by Chipsause, Sep 21, 2020
  17. Hossein

    Hossein Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    Iran
    Thanks, well yup I did the sync button the first thing, No luck. The thing is joycons support wireless connection pretty well
    This is really frustrating, I hate not knowing what's happening

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    The atmosphere itself, is a white hacker thing. You can't install pirated games etc. On your hacked switch unless you use these sigpatches.
    For normal users I don't see any logical reason to hack their switches but not patching em up.
    And I didn't hear any particular downside myself. But hacking always have downsides starting with not being able to go online at least in a riskless way and other stuffs some may risk the functionality of the console itself.
     
    Last edited by Hossein, Sep 21, 2020
  18. Ichigo-Bankai

    Ichigo-Bankai Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 2, 2020
    Messages:
    21
    Country:
    Netherlands
    Try to disconnect the joy cons completely and follow the steps again.. if nothing is working, pm me.
     
  19. laz305

    laz305 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    484
    Country:
    United States
    ok my system crashed with cling wrap enabled. now I can't load any of my forwarders or install any. is this line still needed?
    kip1=atmosphere/kips/ams_mitm.kip
     
  20. Ichigo-Bankai

    Ichigo-Bankai Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 2, 2020
    Messages:
    21
    Country:
    Netherlands

    Hey Tokiwa,

    Is there a way to auto boot into Fusee-Primary?
    I can only choose between CFW sysMMC, CFW emuMMC stock and Fusee..

    Any reply will be appreciated :)
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Sigpatches, Atmosphere, primary

Thread Status:
Not open for further replies.