Shin Megami Tensei V 60 FPS & Graphics Mods

RaphaelDDL

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 28, 2008
Messages
127
Trophies
0
Website
raphaelddl.com
XP
512
Country
Brazil

Not in the official website, no https://www.7-zip.org/download.html
Only console version listed for Macs. Nevertheless, Unarchiver worked, so it's ok.


Maybe try to read instead of guessing? You have all informations needed in first post.

I did read sir. You should try again though, the first post has no info on the version, only on the game regional IDs. But the zip name itself is named 1.0.1 so I assume is for that specific patch, not all (like 1.0.0), or he wouldn't have put a patch version in the name?
 

masagrator

The patches guy
OP
Member
Joined
Oct 14, 2018
Messages
4,987
Trophies
2
XP
8,695
Country
Poland
I did read sir. You should try again though, the first post has no info on the version, only on the game regional IDs. But the zip name itself is named 1.0.1 so I assume is for that specific patch, not all (like 1.0.0), or he wouldn't have put a patch version in the name?
Yeah, sorry about that. Somehow I went automatically into mode "next guy asking about disable dynamic resolution". Fixed it before you have replied. :v
 

RaphaelDDL

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 28, 2008
Messages
127
Trophies
0
Website
raphaelddl.com
XP
512
Country
Brazil
Yeah, sorry about that. Somehow I went automatically into mode "next guy asking about disable dynamic resolution". Fixed it before you have replied. :v
It's okay. 19 pages, there must be at least half with dumb questions that first post DO explain.

Btw I just noticed you are the OP lol. I would suggest adding the "work on any patch version (1.0.0->1.0.2)" info on the 60fps tab, perhaps.
 
  • Like
Reactions: masagrator

dysphoria

Active Member
Newcomer
Joined
Jan 7, 2022
Messages
32
Trophies
0
Age
23
XP
89
Country
Mexico
I have a few questions about the 60FPS patch. Is it me or it only works on closed areas? I mean, the open world seems more fluid, but I'm not sure if its really 60FPS... Or I need to overclock? If that's the case, what are the recommended settings?

Oh, I also tried cucholix's Graphic Mod in portable mod, but I noticed that sometimes the enemies are broken and don't have animations, even in Max Clocks and reversnx. On dock it works fine.
 

cucholix

00000780 00000438
Member
Joined
Jan 17, 2017
Messages
2,997
Trophies
1
Age
42
XP
4,402
Country
Chile
Oh, I also tried cucholix's Graphic Mod in portable mod, but I noticed that sometimes the enemies are broken and don't have animations, even in Max Clocks and reversnx. On dock it works fine.
You won’t get docked clocks in handheld without official charger, or modded sys-clk.
 

MultiKoopa

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 11, 2018
Messages
374
Trophies
0
Age
32
XP
548
Country
United States
wow a ridiculous amount of mods in this topic :O

if I Want 720p60 and am willing to sacrifice several graphical options for this, and keep it in handheld mode using reversenx-rt at all times

and don't want to go above 537 gpu clock

is such a thing even possible?

if not... 540p60?
 

Bearpowers

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 30, 2010
Messages
219
Trophies
0
XP
248
Country
United States
I downloaded the 1.02 premade patch from in the thread, this should keep it at max res at all times right? I got the 60fps mod working but this one confuses me a bit, I'm not playing on hardware but emulating on Yuzu.

Can I just open the mod folder by right clicking the game and drop my named folder in there like I did for the 60fps mod? Thanks.
 

Armos

New Member
Newbie
Joined
May 22, 2022
Messages
1
Trophies
0
Age
30
Location
Arizona
XP
3
Country
United States
I downloaded the 1.02 premade patch from in the thread, this should keep it at max res at all times right? I got the 60fps mod working but this one confuses me a bit, I'm not playing on hardware but emulating on Yuzu.

Can I just open the mod folder by right clicking the game and drop my named folder in there like I did for the 60fps mod? Thanks.
I had trouble figuring this out at first as well, as the documentation for IPS files doesn't give any examples, or none that are good, anyhow. Assuming I know which file you're talking about... file path including the file should look like this:

AppData\Roaming\yuzu\load\010063B012DC6000\Disable Dyn Res\exefs\68FED4970010ACF3DFC22D689D003F9F00000000000000000000000000000000.ips

The ips file needs to be right inside the exefs folder by itself. (In this example I just made that Disable Dyn Res folder on my own, it didn't come with the mod.) If installing with Unverum from gamebanana, you can put it in that Unverum mod folder's exefs folder, too. Either one, just make sure to pick only one. That would be "Unverum Mods"\exefs\[put ips file here]. Basically the rule is no other folders in the exefs folder, just the ips and or pchtxt files.

Anyhow... on to my own actual question for the thread, provided support for this game isn't already super dead, which it seems to be.

Are there any mods to only disable ambient occlusion, and improve the shadows without adding the 60 FPS mod? I wish to use Yuzu's resolution settings instead, as they run far better. Thanks in advance!
 

Kaein

Member
Newcomer
Joined
Jun 15, 2020
Messages
23
Trophies
0
Age
37
XP
691
Country
Colombia
Shin Megami Tensei - Graphic mod v2.1

(USA) TID: 010063B012DC6000 | v1.0.2
(EUR) TID: 0100B870126CE000 | v1.0.2

-Increased foliage LOD (handheld/docked)
-Anisotropy x2 (handheld/docked)
-Reduced draw distance from 2.0 to 1.8
-Fixed resolution at 720p (handheld/docked)
-Framerate locked at 29fps (handheld/docked)
-Increased shadow quality (handheld/docked)
-Proper resolution configs
-High Definition UI! (handheld 720p / docked 1080p)
-Motion blur disabled (makes a decent FPS gain in Fairy village, and Ginza)

This mod is bundled with @masagrator DynRes disabler modification, DON'T USE masagrator one if you want 1080p UI in docked.
  • There's an issue with handheld mode where it will display at lower than 720p resolution when loading a new area and during cutscenes, use reversenx-rt in docked mode instead!
  • Slightly better framerate, now it hovers between 30~26 fps average in Fairy Village.
  • Only works with v1.0.2
Awesome work mate, thanks!
 
General chit-chat
Help Users
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Zzzquil