Shin megami tensei Devil survivor vs R4

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Naridar, Mar 24, 2010.

Mar 24, 2010
  1. Naridar
    OP

    Member Naridar Excelsior!

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    317
    Country:
    Hungary
    Hi everyone! I've got an R4 (Fw 1.18 and Ysmenu newest) and Shin megami tensei: Devil survivor on it. I've got a most unusual problem, which isn't mentioned anywhere else. Namely, after the intro, and a few lines of text, the game hangs at a particular place: when you receive a few DS'es from Naoya, and the text says: "These are... game systems? Naoya gave you these?". There, it hangs. The characters still blink at a regular interval, the music plays on, but no matter what I do, it won't continue. And it didn't happen just one time - but 5 times.

    Now, did anyone get this problem before? How can it be solved?

    Oh, and both FW-s (1.18 and Ysmenu) give this exact same problem. The game is US-region (release no. 3902)

    If anyone can help, please do so. I'm completely stumped.
     
  2. Law

    Member Law rip ninjacat that zarcon made me

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    4,132
    Location:
    ‭jerkland
    Country:
    United Kingdom
    I think I remember playing this game fine on 1.18

    Try getting your rom from a different source, it might be a bad dump.
     
  3. dukemagus

    Member dukemagus GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    223
    Country:
    Brazil
    Ysmenu are a litle beter compatibility wise... try to "install it" after download the new ROM

    it is a win-win deal (more compatibility and new rom) anyway.
     
  4. pitman

    Member pitman Addicted to Magical Girls

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    1,080
    Location:
    Where rockets don't fall.
    Country:
    Israel
    I'm using R4+Ysmenu and never had any problems with it whatsoever.
    Try using the latest YSmenu and get a clean untrimmed ROM perhaps.
     
  5. Zane

    Member Zane Ace Wizard

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    650
    Location:
    Sweden, Falkenberg
    Country:
    Sweden
    I'm currently playing it with a r4 1.18, nothing wrong here. Could be a bad dump, or something else. Tried backing up your files, and formating the card?
     
  6. BlackDave

    Member BlackDave Official GBATemp "Cleanup Guy"

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    913
    Location:
    The Promised Land...
    Country:
    United States
    Are you sure this isn't the part where you're supposed to pick an answer with the D-pad?

    I remember on Luminous Arc 2 Roland's first encounter with Fatima I thought my game froze but you only had to choose the answer with the D-pad
     
  7. Naridar
    OP

    Member Naridar Excelsior!

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    317
    Country:
    Hungary
    Yes. It is. I realized now how stupid I was [​IMG] .

    I was pressing every single button, including start, select and also tried the touchscreen, but still, to have such an easy solution... I can't believe this.
     
  8. dumblamers

    Newcomer dumblamers Member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    well i got a problem with the save on the original R4. i tested it with 2 different roms. after the long intro, the first time to save, it creates the save and fails. it says it's corrupted when i try to load it. i used 1.18 and ysmenu too. same problem. formatted my card like many times. anyone else got the same problem?
     
  9. pitman

    Member pitman Addicted to Magical Girls

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    1,080
    Location:
    Where rockets don't fall.
    Country:
    Israel
    Everyone has that problem, just wait until a patch is release (who knows how long could it take) or you can buy a better flashcard or you can buy the game.
    and also the encounter rate is zero and you can't find any forma/gates.

    Just play it on an emulator and when the patch is up just transfer your save.
     
  10. Foosil32

    Newcomer Foosil32 Newbie

    Joined:
    Mar 18, 2007
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    What is a good emulation program to use?
     
  11. pitman

    Member pitman Addicted to Magical Girls

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    1,080
    Location:
    Where rockets don't fall.
    Country:
    Israel
  12. Haulinash

    Newcomer Haulinash Newbie

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I don't know if anybody else noticed this, but if you have any cheats enabled and it locks up... disable cheats and play again. every time i had a freeze issue this cleared it up. (using a R4)
     

Share This Page