1. Zi0P4tch0

    Zi0P4tch0 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 1, 2019
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the awesome guide!

    I'm a noob - just jailbroken my first switch - so bare with me if the questions sound/are stupid.

    I have a jailbrekable Switch on 8.1.0, 10 burnt fuses.
    Via the latest Hekate, I backed up BOOT, BOOT1 and the NAND, and the keys via Lockpicker_RCM.
    I never booted into anything apart from Hekate, so the NAND should have been dumped in a clean state, I reckon.

    I've also set up the emuMMC via Hekate, thanks to your guide.

    What I would like to do now:

    - SysNAND: keep it clean to play online
    - emuNAND: CFW (Atmosphere)

    Questions:

    - How do I configure Hekate to achieve what I want to do? Is my configuration correct?

    Code:
    {-------- Stock -------}
    
    [Stock]
    fss0=atmosphere/fusee-secondary.bin
    stock=1
    emummc_force_disable=1
    
    {-------- CFW -------}
    
    [Atmosphere]
    fss0=atmosphere/fusee-secondary.bin
    { }
    - If the above configuration is valid, do I keep emuMMC activated via Hekate?
    - Also, is it a good configuration or should I use CFW on SysNAND and stock on emuNAND?
     
  2. Hamdan

    Hamdan GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 14, 2018
    Messages:
    227
    Country:
    Pakistan
    Can somebody confirm weather Nintendo can detect AutoRCM or not
     
  3. ErnieBall

    OP ErnieBall Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    25
    Country:
    Germany
    AutoRCM manipulates your Sysnand, so it could potentially be detected.
     
    mikifantastik98 likes this.
  4. KnightRiderX420

    KnightRiderX420 The Anigmatic Anomoly
    Member

    Joined:
    Nov 24, 2018
    Messages:
    149
    Country:
    United States
    did you out it in the "ini" folder4 or just bootloader folder it needs to go in the ini folder..
     
  5. essm1988

    essm1988 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 9, 2019
    Messages:
    14
    Country:
    Italy
    Is it safe go to online via emuMMC with clean nand?
     
  6. lexile3

    lexile3 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 9, 2018
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    i dont want to loss my games is the way to backup them?
     
  7. darkfuturez

    darkfuturez Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    62
    Country:
    Canada
    I have a 3.0 backup that is clean with boot 0/1 but I never did anything with lockpick. I'm still waiting for others to go through the process before I jump in. But I'm looking forward to having online and emunand.

    I also need to wait and figure out if there is a way to not lose game saves or if they will become corrupted do to the changes.
     
  8. Apache Thunder

    Apache Thunder I have cameras in your head!
    Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    4,266
    Country:
    United States
    Not sure if someone brought this up, but an FYI, you can't normally create a second partition on SD card via Disk Management in Windows (the program grays out the options for creating new partitions once the first one is created). At least in Windows 7. Maybe Windows 10 wasn't as restrictive about this.

    I suppose you could use the command line program for it. But I never got familiar with the commands and it's a bit of a hassle. :P

    Anyways, I had to use third party software to create the second partition.
     
    Last edited by Apache Thunder, Jul 4, 2019
  9. kylum

    kylum GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    United States
    Windows 10 works for partitioning. However, Hekate can’t locate the partition no matter what I do, formatted or unfomatted makes no difference. I even used 2 different 3rd party partition managers. What exactly did you do for hekate to finally create the EmuMMC??

    Any assistance would be appreciated...
    Thanks
     
  10. cots

    cots Banned
    Banned

    Joined:
    Dec 29, 2014
    Messages:
    1,533
    Country:
    United States
    I used a 3rd party partition manager. It seems Hekate wants the second partition to be formatted as fat32 to work. If you look up scenefolks emummc guide I explained it there, but don't think I can directly link to it due to conflicts with the forum rules.
     
    kylum likes this.
  11. kylum

    kylum GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    United States
    Seen the post there. I have formatted the second partition to fat32. Hekate just won’t find it. Now the only thing I haven’t done is delete the whole SD for a second time since 150gb takes a while to write to an SD. Only been messing with the second partition. Guess I’ll try it and see how it goes.
     
  12. cots

    cots Banned
    Banned

    Joined:
    Dec 29, 2014
    Messages:
    1,533
    Country:
    United States
    Good luck! I wrote the guide using a 200GB card so I understand your pain.
     
    kylum likes this.
  13. kylum

    kylum GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    United States
    Got it working. Started over from scratch and it worked this time. FYI, windows 10 would let me make both partitions but wouldn’t work. Had to use the a third party software.

    Thanks
     
  14. cots

    cots Banned
    Banned

    Joined:
    Dec 29, 2014
    Messages:
    1,533
    Country:
    United States
    Glad you got it working and thanks for responding about what worked for you. This copied and pasted guide from Reddit doesn't really work.
     
    kylum likes this.
  15. Nangwan

    Nangwan Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 8, 2019
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    Did you have any luck? I am also stuck at this stage. Hakate can only find the first partition.

    I have tried multiple programmes to format to FAT32 and partition the SD but no luck.

    Fyi I have read in a few places that the second partition has to be 29.1GB or larger. A few people have reported that it didn't show up until they made the partition larger than 30GB. Didn't help me but may help you out.
     
  16. Nangwan

    Nangwan Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 8, 2019
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    Completly mised
    I completely missed this. What programme did you make to use the partitions?
     
  17. kylum

    kylum GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    United States
    aomei partition assistant Free

    29.84GB is what I used
     
    Nangwan likes this.
  18. Nangwan

    Nangwan Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 8, 2019
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    Thanks, this worked great for me.
     
    kylum likes this.
  19. kylum

    kylum GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    United States
    Don’t thank me thank @cots :D
    But your still welcome!
     
  20. innercy

    innercy GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    777
    Country:
    u should update this tutorial. not working using windows10 disk management.

    3rd party partition software work fine
     
    Nangwan likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Partitions, Setting, Hekate5