Seriously that the buffer problem found in the last version of the Youtube Channel was never fixed?

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by Linkuei, May 29, 2016.

  1. Linkuei
    OP

    Linkuei Advanced Member

    Newcomer
    69
    19
    Mar 7, 2016
    Argentina
    This issue was reported right after the release of the update and we still got this buffering problem!

    https://productforums.google.com/forum/#!topic/youtube/g1Eqi6v2as0

    Someone have a .wad file of the previous versions of the Youtube Channel that dont have this problem (v2.0...) or could dump an old version (before the v2.2) to the .wad format?

    EDIT:

    This procedure worked for me:
    Thanks @kazenohibi ;)

    And with this procedure, i definitely fix the buffering problem of my Youtube Channel:
    Thanks @77Urmel77 ;)

    Still a shame that Youtube Channel developers don't fix this awful bugs :angry:
     
    Last edited by Linkuei, May 31, 2016
  2. kazenohibi

    kazenohibi Newbie

    Newcomer
    4
    2
    Jul 7, 2014
    Cote d'Ivoire
    in order to play videos: click on a video, go back(B) and choose the same video.
    doing these steps (fast) is the only way that i can use youtube channel.
     
    Linkuei likes this.
  3. Justinde75

    Justinde75 VGM Addict

    Member
    1,678
    2,104
    Feb 14, 2016
    Germany
    Iwatodai Dorm
    Well my version works fine, but you have to either wait till the video starts, or press pause and unpause it.
     
    Linkuei likes this.
  4. Linkuei
    OP

    Linkuei Advanced Member

    Newcomer
    69
    19
    Mar 7, 2016
    Argentina
    Yes, with my Wii + Youtube Channel too LOL

    Its funny because this worked for me! :D
    Sometimes (rarely) this procedure don't work, but i fix just loading another video, quit from the another video and repeat the procedure with the video that i want see.
    Sometimes the channel and the Wii freezes or come a message that forces you to come back to the system menu.

    Still a shame that Youtube Channel developers don't fix this awful bugs
     
  5. 77Urmel77

    77Urmel77 Advanced Member

    Newcomer
    82
    9
    Jun 14, 2013
    Germany
    I had the same problem. After changing my routers wifi-channel it worked.

    Edit: As far as i can remember i changed it to 11.

    Edit2: I just took a look. Yes it's 11.

    Edit3: So plz try another wifi-channel and tell if it works for you, too.
     
    Last edited by 77Urmel77, May 31, 2016
    Linkuei likes this.
  6. Linkuei
    OP

    Linkuei Advanced Member

    Newcomer
    69
    19
    Mar 7, 2016
    Argentina
    WTF!
     
  7. 77Urmel77

    77Urmel77 Advanced Member

    Newcomer
    82
    9
    Jun 14, 2013
    Germany
    No "WTF" just Youtube on Wii. :D

    Edit: It's no solution invented on my own. I just took a closer look to the manual after spending hours on a websearch for this nasty problem.

    Edit: Best is rebooting both devices after the changes. Just to prevent misbehavior.

    :):):)
     
    Last edited by 77Urmel77, May 31, 2016
    Linkuei likes this.
  8. Linkuei
    OP

    Linkuei Advanced Member

    Newcomer
    69
    19
    Mar 7, 2016
    Argentina
    Nice, then I'll be test here!
    What i remember, my Wi-Fi channel value is 1.
    Thanks!

    Wow, i dont know that was informed on the Wii's Manual to change the Wi-Fi Channel value to 11. Probably dont know cause i don't have the manual LOL
    Thanks again!
     
  9. 77Urmel77

    77Urmel77 Advanced Member

    Newcomer
    82
    9
    Jun 14, 2013
    Germany
    Don't know if channel 11 is suggested. But it was something about preventing interferences if i recall correctly.
     
    Last edited by 77Urmel77, May 31, 2016
  10. Linkuei
    OP

    Linkuei Advanced Member

    Newcomer
    69
    19
    Mar 7, 2016
    Argentina
    Tested with the Router Channel value setted in 11 and really see a diference. All the videos that i tested, load much faster now and don't keep buffering all the time anymore!
    Thanks!! :D
     
  11. 77Urmel77

    77Urmel77 Advanced Member

    Newcomer
    82
    9
    Jun 14, 2013
    Germany
    It was my pleasure. :)