Serious Wii Problem! Need assistance! but not in a noob way...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by shorty_bobert, Feb 25, 2009.

  1. shorty_bobert
    OP

    Newcomer shorty_bobert Member

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Messages:
    15
    Location:
    Alaska
    Country:
    United States
    i changed my wii to 3.2E on accident not knowing it was a PAL region and now i have a black and white flickering screen. Im not asking how to fix it... i can get to the any region changer app on my homebrew channel, but i cant see the options. can someone please tell me which directions to press my d-pad in and in which order? Example?: down 4 times, left once, down twice, press A..

    I know this sounds like a stupid request, but i really need it. [​IMG]
     
  2. WiiBlaster

    Member WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,189
    Country:
    United States
  3. shorty_bobert
    OP

    Newcomer shorty_bobert Member

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Messages:
    15
    Location:
    Alaska
    Country:
    United States
    it's not working [​IMG]. if it helps, i set my shop channel to japanese and my disc reading settings to euro
     
  4. WiiBlaster

    Member WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,189
    Country:
    United States
    find a friend that has a Newer Tv compat with Pal Video, and correct your Settings . Thats all i can think of because even if you updated your wii with Nintendo Servers your Wii with still be Pal, or even if you updated your Wii with a USA NSTC Game you would still have a Pal Video Setting so you will need to Correct your Settings in the Anyregion Changer to fix your Wii,

    If anyone else has any other Ideas please share cause thats all i can think of.
     
  5. Keeley

    Member Keeley GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    Saskachewan
    Country:
    Canada
    Yeah i would suggest doing wiiblasater way but cna't he install a system.wad?
     
  6. WiiBlaster

    Member WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,189
    Country:
    United States
    if he installed a system menu wad, it wouldn't change his Video Mode setting, back to Nstc, he would then be running 3.2u but under Pal Video Setting. I pretty sure about this but not 100%
    Well I'M out of Answers hope you get it fixed
     
  7. Keeley

    Member Keeley GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    Saskachewan
    Country:
    Canada
    o ic i'm outta ideas too lol
     
  8. SilverSurfR

    Member SilverSurfR GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    245
    Location:
    NJ, USA
    Country:
    United States
    I thought...
    Sysmenu Region != Console Region = Brick
    or at least Semi-brick.
    I would advise against installing a sysmenu wad.

    edit: my bad video mode is a different setting, but sounds like he might have changed the console region.

    You have a video camera you can try to use to record and playback in slow mo? lol, or connect your wii to a TIVO and use slow mo/pause. PITA but i don't have much else to offer either.
     
  9. WiiMonkey

    Member WiiMonkey GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    408
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    When you are in any region changer press the following buttons, i think this is the correct way to get it back.

    down,down,down,left,down.down,down,down, A,down,down,A,left,A.

    This will change back your Console Video mode to NTSC, and then after you get your screen fixed, i recommend you upgrade/downgrade your wii back to your region and the version you want.

    Hope it helps
     

Share This Page