Hacking Sends me back the the Wii Menu after launcing a game via USBLoaderGX

fvbbe

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 25, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
24
XP
49
Country
Sweden
Hello so i setup hombrew, d2xcios and usbloader i got some games on the the hdd and everything was working. however i downloaded some other games and wanted to put them on the hdd on my pc. i converted them from iso to wbfs via wii backupmanager. everything went good.
now when i launched the usbloader.(i connected the hdd before the wii was booted) and is trying to boot up a game, i get kicked out to the wii menu. Everything shows up in the usbloader.

is there something i have to do after adding games on my hdd on the wii??

how i setup everything:

homebrew:
d2xcios:
usbloader:

my wii version: 4.3e
my hdd: WD elements 1TB SE

i dont want to touch anything since you know more than me. also, every game i have used with wbm has been an iso except wii resort. that was already a wbfs file and turned out the same as the others.. just wanted to say that.
 
  • Like
Reactions: Alexander1970

Alexander1970

XP not matters.
Member
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,970
Trophies
3
Location
Austria
XP
2,606
Country
Austria
Hello so i setup hombrew, d2xcios and usbloader i got some games on the the hdd and everything was working. however i downloaded some other games and wanted to put them on the hdd on my pc. i converted them from iso to wbfs via wii backupmanager. everything went good.
now when i launched the usbloader.(i connected the hdd before the wii was booted) and is trying to boot up a game, i get kicked out to the wii menu. Everything shows up in the usbloader.

is there something i have to do after adding games on my hdd on the wii??

how i setup everything:

homebrew:
d2xcios:
usbloader:

my wii version: 4.3e
my hdd: WD elements 1TB SE

i dont want to touch anything since you know more than me. also, every game i have used with wbm has been an iso except wii resort. that was already a wbfs file and turned out the same as the others.. just wanted to say that.


Hello.:)

Please post a sysCheck that we can see your Wii Setup is correct.

Please use this Manual to achieve it:
https://gbatemp.net/threads/posting-a-system-check.300279/

You can attach the sysCheck.csv File or Copy/Paste the Content (simply use the Windows Editor for it) in your next Answer please.

Please check the following Points:

- USBLoader GX latest Version v3.0 r1272
-
please check the USBLoader GX Loader´s IOS - 58 (recommended) or 249
(USBLoader GX Settings - Global Settings - Loader Settings - Loader´s IOS)

- Your HDD is connected to the correct Port 0:

728px-Wii-USB-port.jpg

- Your HDD is formatted with FAT32.
- Your HDD is recognized as MBR Drive and not as GPT.

img_56e628d28bd5b.png.pagespeed.ce.QTfQCBsn-5.png img_56e6297886fee.png.pagespeed.ce.OAzLplkJBg.png

- did you have One or more Partitions on your HDD ?

- Please verify your ISO´s with an MD5 / CRC-32 Calculator Tool:
http://esrg.sourceforge.net/utils_win_up/md5sum/

and compare the Result please:
https://www.gametdb.com/Wii/List


Thank you for your Assistance and Help.:)
 

fvbbe

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 25, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
24
XP
49
Country
Sweden
well somehow i made it work, i just set the default settings on the usb loader and now it works! :D. will look into this if it struggles again.
the only thing i dont have is a mbr drive, everything else is right
 
  • Like
Reactions: Alexander1970

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Lol