SEMI-CONFIRMED: AC:CF to have a FORCED update.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by XxOblivion77, Nov 12, 2008.

  1. XxOblivion77
    OP

    Member XxOblivion77 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    163
    Location:
    Winnipeg, Manitoba
    Country:
    Canada
    So yeah, would the safe update 3.3U trick the disc or what? I just don't want to use GeckoOS every time I want to boot the game. >_>
     


  2. cracker

    Member cracker Nyah!

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    3,132
    Country:
    United States
    No update is forced after being brick blocked. [​IMG]
     
  3. CockroachMan

    Member CockroachMan Scribbling around GBATemp's kitchen.

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    3,889
    Location:
    Brazil
    Country:
    Brazil
    Let me go into the future and see the answer for you..
     
  4. berlinka

    Member berlinka You have sustained a lethal injury.

    Joined:
    Jul 31, 2003
    Messages:
    3,147
    Location:
    Harderwijk, Netherlands
    Country:
    Netherlands
    This update would be very obvious, new peripheral=new update. So we might see another forced update with the release of Wii Sports Resort and the Wii motion Plus. And off course with the new SD storage solution there will be one.

    But there's not a single doubt that "THE LADS" will produce another Cios to solve that problem.

    Up until now all my updates are Nintendo's. I still have a "clean" 3.2E on my Wii. I think those days are over. I guess any newer firmware will have to be a custom one.
     
  5. Kyosys

    Newcomer Kyosys Member

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Messages:
    28
    Country:
    Germany
    Someday we'll have "true" custom firmwares and then none of this will be a concern anymore.
     
  6. noobwarrior7

    Member noobwarrior7 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    1,594
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    sigh.
     
  7. Sstew

    Member Sstew GBAtemp's Grim Reaper.

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    1,463
    Location:
    Florida
    Country:
    United States

    Doesn't a scrubbed release get rid of the update?
     
  8. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    You feeling optimistic?
     
  9. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    it's a nintendo game, all nintendo games have a update, no need for confirmation, and to avoid the update just boot it via geko os, i think that's what i will end up doing myself as i will not update.
     
  10. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    true................simple [​IMG]
     
  11. GhostSonic

    Member GhostSonic GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    188
    Country:
    United States
    Starfall works too.
     
  12. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    yeah very true..... difference is...you don't need to remove the 001 protection, just run games though geckoOS,
    that's basicly the disc channel for me [​IMG] bypasses updates and the bollox 001 data protection.
    Also starfall stops the wii disc from showing wii system update if there was one..... unless your modchip has support for 001...and also bypasses updates.
     
  13. skedone

    Member skedone GBAtemp Fan

    Joined:
    May 2, 2008
    Messages:
    323
    Country:
    United States
    so does just removing the update
     
  14. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    yeah but that is a piss about, and your trucha signing the game which leads to the shit error in 3.3ab, where you get system files are corrupt because of blocked trucha feature [​IMG]
    if on that with fake signed discs, make sure you insert game whilst in the gecko app/channel
     
  15. noobwarrior7

    Member noobwarrior7 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    1,594
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    removing updates (brickblocking) doesn't use the fakesigning bug.


    however, what I haven't seen anyone mention is that a game can still "require" an update if it just won't play without it.
     
  16. Taik

    Member Taik GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Messages:
    555
    Country:
    France
    Yeah sometimes you just can't load the game if you're haven't updated the WII !
    Like Metroid Prime 3 you need the update otherwise : black screen !
     
  17. falcomainer

    Newcomer falcomainer Advanced Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    94
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United States
    Sonic unleashed is not out yet, but do you think it will give me an update, i dont really wanna keep goin to the gecko os channel all the time, my ii is 3.2v2 i think, as long as it doesent update to 3.3v2 i will be fine, does anyone kno if there is a gecko os channel for the wii menu
     
  18. Comedor

    Member Comedor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    330
    Country:
    Brazil
    I say Brickblocker.

    For or against?
     
  19. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    iv'e never came across a game that doesn't play without updating.
    Forgot noob, yeah isn't a trucha signed if you used brickblocker, i was just referring to removing 001 or removing the update through the iso.
     
  20. Gamer

    Member Gamer DS Gamer

    Joined:
    Oct 28, 2002
    Messages:
    628
    Location:
    Monterrey, México
    Country:
    Mexico
    We will have to wait until the game comes out, so we can check if it works fine by just removing the update (WiiBrickBlocker) or you will have to use GeckoOS to boot it.

    If you need to use GeckoOS, i will update... installing a cIOS before, of course. I only care about HBC and installing WADS.

    Edit: BTW, what cIOS will be good to install?
     

Share This Page