[semi Brick]Is there still hope?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Gangoke, Jun 14, 2009.

Jun 14, 2009
  1. Gangoke
    OP

    Newcomer Gangoke Newbie

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Hi. I think i did something i wasnt supposed to.
    In an attempt to have a cool system menu theme I used FTPii and managed to get a fille named "00000024.app" I picked this file thinking it was the system menu file or whatever
    Using MyMenu and a .mym I created a .csm file
    Using Softmii Tweak i loaded the theme
    It did like 11 parts or something. And after that i was no longer to go to my System Menu.

    I am able to to get into preloader, homebrew menu, and bootmii. Im also able to boot straight into games
    Sadly I dont have a backup of my NAND (I didnt have a GC controller and the power and reset button way didnt work =[ )

    Is there any hope for me?

    4.0u
     
  2. ddp127

    Member ddp127 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    449
    Country:
    Netherlands
    reinstall your system menu
     
  3. Gangoke
    OP

    Newcomer Gangoke Newbie

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    How do i do that?
     
  4. middeloni

    Newcomer middeloni Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    51
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    by either installing a clean theme,or reinstalling a systmenu.wad for your region
     
  5. Gangoke
    OP

    Newcomer Gangoke Newbie

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I feel really really noob saying this. but how do i properly install a clean theme on 4.0u
    or could you point me to where i could learn?
     
  6. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    you do it through Preloader, which you really should have installed before messing around with your system menu.

    EDIT: I see that you did install it. So use it to get into Wad Manager and install the 4.0 system menu for your region. You'll have to reinstall Preloader afterwards.
     
  7. lolsjoel

    Member lolsjoel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    930
    Country:
    United States
    24.app is not the system menu, 42.app is. So I'd suggest you get a clean 24.app and install that to overwrite whatever you did that bricked your Wii.
     
  8. beegee7730

    Banned beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    1,693
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Hold reset loading preloader and use ARC to reinstall the system menu.
     
  9. Gangoke
    OP

    Newcomer Gangoke Newbie

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    After hours of work i managed to get everything up and going.
    But now Im having another semi brick. When i try to boot the system menu from preloader i get what seem to be corrupt text. Which seem to be "The system files are corrupt..."
    Any ideas?
     
  10. icefireicefire

    Member icefireicefire GBATemp Fails.

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    961
    Country:
    United States
    reinstall preloader, like you were told
     
  11. Gangoke
    OP

    Newcomer Gangoke Newbie

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I reinstall preloader and i still have a corrupt system menu
     
  12. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Any
    Region
    Changer
     
  13. SanzioSan

    Newcomer SanzioSan Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    72
    Country:
    United States
    This happened to my wii b4... what i did to fix it was go back to Preloader and downgrade ur wii to 3.2 using Any reagion changer then upgrade back up to 4.0 and u should be able to install preloader again w/o getting ur system menu corrupted
     
  14. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    It might be trying to load the menu under a wrong ios
    Go to preloader options and set the ios to 60
     
  15. Gangoke
    OP

    Newcomer Gangoke Newbie

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Downgrading to 3.2...how do i update to 4.0?...properly i mean
     
  16. NightKry

    Member NightKry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    278
    Location:
    Like, here?
    Country:
    Canada
    This. I had to set my ISO to 30 to make it work though. 60 gives me the system menu is corrupt msg.
     

Share This Page