[semi Brick]Is there still hope?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Gangoke, Jun 14, 2009.

  1. Gangoke
    OP

    Gangoke Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jun 14, 2009
    United States
    Hi. I think i did something i wasnt supposed to.
    In an attempt to have a cool system menu theme I used FTPii and managed to get a fille named "00000024.app" I picked this file thinking it was the system menu file or whatever
    Using MyMenu and a .mym I created a .csm file
    Using Softmii Tweak i loaded the theme
    It did like 11 parts or something. And after that i was no longer to go to my System Menu.

    I am able to to get into preloader, homebrew menu, and bootmii. Im also able to boot straight into games
    Sadly I dont have a backup of my NAND (I didnt have a GC controller and the power and reset button way didnt work =[ )

    Is there any hope for me?

    4.0u
     
  2. ddp127

    ddp127 GBAtemp Fan

    Member
    449
    0
    Jan 14, 2009
    Netherlands
    reinstall your system menu
     
  3. Gangoke
    OP

    Gangoke Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jun 14, 2009
    United States
    How do i do that?
     
  4. middeloni

    middeloni Advanced Member

    Newcomer
    51
    0
    Mar 14, 2009
    Netherlands
    Netherlands
    by either installing a clean theme,or reinstalling a systmenu.wad for your region
     
  5. Gangoke
    OP

    Gangoke Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jun 14, 2009
    United States
    I feel really really noob saying this. but how do i properly install a clean theme on 4.0u
    or could you point me to where i could learn?
     
  6. FenrirWolf

    FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    4,346
    326
    Nov 19, 2008
    United States
    Sandy, UT
    you do it through Preloader, which you really should have installed before messing around with your system menu.

    EDIT: I see that you did install it. So use it to get into Wad Manager and install the 4.0 system menu for your region. You'll have to reinstall Preloader afterwards.
     
  7. lolsjoel

    lolsjoel GBAtemp Advanced Fan

    Member
    935
    1
    Nov 19, 2003
    United States
    24.app is not the system menu, 42.app is. So I'd suggest you get a clean 24.app and install that to overwrite whatever you did that bricked your Wii.
     
  8. beegee7730

    beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Banned
    1,693
    0
    Mar 31, 2009
    England
    Hold reset loading preloader and use ARC to reinstall the system menu.
     
  9. Gangoke
    OP

    Gangoke Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jun 14, 2009
    United States
    After hours of work i managed to get everything up and going.
    But now Im having another semi brick. When i try to boot the system menu from preloader i get what seem to be corrupt text. Which seem to be "The system files are corrupt..."
    Any ideas?
     
  10. icefireicefire

    icefireicefire GBATemp Fails.

    Member
    961
    0
    Dec 19, 2008
    United States
    reinstall preloader, like you were told
     
  11. Gangoke
    OP

    Gangoke Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jun 14, 2009
    United States
    I reinstall preloader and i still have a corrupt system menu
     
  12. bazamuffin

    bazamuffin RESIDENT DILF

    Member
    2,036
    63
    Feb 1, 2009
    Shmashmortion Clinic
    Any
    Region
    Changer
     
  13. SanzioSan

    SanzioSan Advanced Member

    Newcomer
    72
    0
    Apr 17, 2009
    United States
    This happened to my wii b4... what i did to fix it was go back to Preloader and downgrade ur wii to 3.2 using Any reagion changer then upgrade back up to 4.0 and u should be able to install preloader again w/o getting ur system menu corrupted
     
  14. kedest

    kedest GBAtemp Psycho!

    Member
    3,287
    110
    Feb 6, 2007
    Netherlands
    It might be trying to load the menu under a wrong ios
    Go to preloader options and set the ios to 60
     
  15. Gangoke
    OP

    Gangoke Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jun 14, 2009
    United States
    Downgrading to 3.2...how do i update to 4.0?...properly i mean
     
  16. NightKry

    NightKry GBAtemp Regular

    Member
    278
    0
    Jul 19, 2007
    Canada
    Like, here?
    This. I had to set my ISO to 30 to make it work though. 60 gives me the system menu is corrupt msg.