Secret "Simple Start" Wi-Fi connection?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by lookout, Sep 11, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
Sep 11, 2006
  1. lookout
    OP

    Member lookout GBAtemp Board Room

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    1,619
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    dsfanboy.com have the secret "Simple Start" Wi-Fi connection info.

    dose anyone know what it could be? (wii wifi?)
     
  2. lookout
    OP

    Member lookout GBAtemp Board Room

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    1,619
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    pictures of the yellow thing (top left ds) in wifi mode

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  3. Orc

    Member Orc ‎(ღ˘⌣˘ღ)

    Joined:
    Feb 10, 2006
    Messages:
    1,963
    Country:
    Hong Kong
    lol I have no idea where to look for/what the "Simple Start Wifi" button. Just tried it with Star Fox Command... lol it's kinda creepy with that tooooooooooooo~ sound it makes while looking for the access point/simple start.

    EDIT: Kinda wondered what that little symbol that popped up when I finally found the "sweet spot".
     
  4. Opium

    Former Staff Opium PogoShell it to me ™

    Joined:
    Dec 22, 2002
    Messages:
    8,185
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    hmm interesting, but I can't get it to work.
     
  5. VOOK

    Newcomer VOOK Newbie

    Joined:
    Jul 19, 2005
    Messages:
    8
    Country:
    Australia
    Its for the AOSS that the Japanese Version using with the Buffalo Routers
     
  6. kobewan

    Member kobewan GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    161
    Location:
    Austin, Texas
    Country:
    United States
    Can somebody give a step-by-step process of what we are supposed to do and what happens? I'm sorry, but my ISP doesn't allow access to youtube (although, strangely enough, it does allow Google Video).

    Do you have any link to the source for that? Seems a little complicated/hard to do for a function that they actually use.
     
  7. Pikachu025

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    VERY interesting, it works on US-Starfox Command, but it doesn't on JP-Final Fantasy III.

    Speaking of the Japanese FF3, anyone know what this option is:

    http://img.photobucket.com/albums/v394/Pik...-Menubutton.jpg

    It's not in my US/EU-Games. Think it got anything to do with this? It does show a few similiarities with the thing in the US-Versions, as it also has a large time till it sais "failed".
     
  8. Orc

    Member Orc ‎(ღ˘⌣˘ღ)

    Joined:
    Feb 10, 2006
    Messages:
    1,963
    Country:
    Hong Kong
    RakuRaku Musen Start... hmm it's a system NEC developed in Japan for SIMPLE WIFI CONNECTIONS wtf... I think we just solved this...

    EDIT: I think this is the Simple Start Wi-fi thing... you see some of the Wireless Routers Aterm uses the RakuRaku Musen Start system to connect to the DS... and to connect, all you do is PUSH A BUTTON and no more setup needed. I think they just left it in the US versions instead of removing it, since maybe they can use it in future games (so no need to rewrite the code or something, just put it back in the menu.)

    EDIT2: Here's a link to show you how it's used --> http://121ware.com/product/atermstation/nintendo/

    EDIT3: RakuRaku roughly means easy or simple btw and Musen is Wireless and um Sutaato is Start obviously.

    EDIT4: Okay tested it in my FF3. Last edit. I'm convinced it's that it's the Simple Start thing... they just forgot to remove it or another reason in the US versions. (It has the green spinnaz and tells you to push the button.) [​IMG] Thanks Pikachu025, I wouldn't have noticed it.
     
  9. Pikachu025

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    In case anyone wonders what the stange icon that appears when you click is, it's just the cursor you normally see around the other options, just overlapping over a single pixel.
     
  10. Zacchi4k

    Member Zacchi4k GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 6, 2015
    Messages:
    101
    Location:
    South Italy
    Country:
    Italy
    I think that also with Pikachu025's definition it's ALL explained.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page