search engine uselessness...

Discussion in 'Site Discussions & Suggestions' started by knl, Apr 20, 2009.

Apr 20, 2009

search engine uselessness... by knl at 3:21 AM (2,563 Views / 0 Likes) 25 replies

  1. knl
    OP

    Member knl I can change this?

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Messages:
    658
    Country:
    Brazil
    I seriously think the search function in gbatemp is probably the worst search function I've ever seen.
    It doesn't let you search specific forums, doesn't allow you to search for anything under 3 letters, specify that all words must be in the results, nothing at all.
    I couldn't even search for something as simple as "acekard booting to slot 2" because "to" and "2" are blocked, and even if I could, I'd find everything involving each individual word, which would be just as useless as it not working.
    Is there a limitation because of the software used for the forum, that makes it impossible to implement an actual search feature, or is it something else?
     


  2. Sir-Fritz

    Member Sir-Fritz GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    1,336
    Location:
    Brisbane, Australia
    Country:
    Australia
    I made a post about this a few months ago... it wasnt fixed.
     
  3. knl
    OP

    Member knl I can change this?

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Messages:
    658
    Country:
    Brazil
    did you get any explanation, or you didn't ask for one?
    Either way, this is also an example of what an efficient search engine would prevent: reposts of the same questions, over and over, since there is no way to know if that question has been already asked before.
     
  4. knl
    OP

    Member knl I can change this?

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Messages:
    658
    Country:
    Brazil
    bump because this can't go unanswered imo
     
  5. Hadrian

    Former Staff Hadrian Better than Craigslist

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,978
    Country:
    United Kingdom
    I find searching here perfectly functional, perhaps you guys just suck at searching.
     
  6. da_head

    Member da_head A dying dream..

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Toronto, Canader!
    Country:
    Canada
    um i'm afraid i'm gonna have to agree with the OP. sometimes i would search for new threads, and literally type in the exact name, and it wouldn't find it. so unless i'm spelling it completely wrong, then something is fucked up
     
  7. Toni Plutonij

    Former Staff Toni Plutonij *has TrolleyDave & tiny p1ngy on moderating shelf!

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    8,153
    Location:
    Depths of Nuclear powerplant
    Country:
    Croatia
    Hmm, I never had any problems with our search function, but I mainly search members (usernames), so it's working perfectly for that..
    I guess there are some flaws to it, we'll see what admins have to say about it..
     
  8. jumpman17

    Former Staff jumpman17 He's a semi-aquatic egg laying mammal of action!

    Joined:
    Apr 11, 2003
    Messages:
    8,972
    Country:
    United States
    Have you tried clicking the "Advance Search" directly under the search bar?

    It takes you here: http://gbatemp.net/index.php?s=&act=Search&mode=adv

    And from there you can click "Advanced Usage Help" and you can find more ways to search.

    The only thing you mention that you can't do is search 3 letter or less words.

    And if you really have to search for something with 3 letters or less, that is what the Google search bar is there for.
     
  9. dice

    Former Staff dice pansy-ass ex-staff member

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    9,542
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    An alternative is to enter this into google:

    site:www.gbatemp.net "acekard booting to slot 2"

    as shown

    Not a permanent solution, but one nether the less.

    Also, welcome back d00d.
     
  10. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    Would be nice if that was built in...
     
  11. knl
    OP

    Member knl I can change this?

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Messages:
    658
    Country:
    Brazil
    [​IMG]
    [​IMG]

    I don't see any such button, but thanks for the link.
     
  12. dice

    Former Staff dice pansy-ass ex-staff member

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    9,542
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    NOTHING TO SEE HERE [​IMG]
     
  13. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Nope, I can't see it either. At first I thought it was the Lite skin problem, but I can't see the "Advanced Search" link in V3 skin either.
    But the Classic skin has the advanced options built-in, so you may want to try using that.
     
  14. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,615
    Country:
    Sweden
    NOTHING TO SEE HERE [​IMG]

    * accidentally removed everything, sorry minox
     
  15. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Yeah it probably is. Funny how you mods always tell people off for not using the Search option, even though we only get a shitty version of it. [​IMG]
    But I understand, it's to save valuable bandwidth (as if this site weren't slow enough already).

    Here's the link for the full search options: http://gbatemp.net/index.php?s=&act=Se...ode=adv&f=0
     
  16. Hadrian

    Former Staff Hadrian Better than Craigslist

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,978
    Country:
    United Kingdom
    lol you guys dont get that "Advance Search"? Sure I saw it before, oh well I apologise for saying you suck at searching then.
     
  17. Sstew

    Member Sstew GBAtemp's Grim Reaper.

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    1,463
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Yeah, we don't get that Advance search" feature

    On a side note, I havent had any issues with the search bar.
     
  18. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,615
    Country:
    Sweden
    Neither have I. Even though I'm able to see "Advance Search" I haven't used it all. I find the Google search to fit my needs perfectly.
     
  19. dice

    Former Staff dice pansy-ass ex-staff member

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    9,542
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    it already is.
     
  20. david432111

    Member david432111 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    859
    Location:
    Denmark
    Country:
    Denmark
    I have a much higher chance of finding what I'm looking for if I just search google for keywords + gbatemp.
     

Share This Page