SD loaded channels stop Wii Sports Resort

Discussion in 'Wii - Hacking' started by fiddlefaddle22, Jun 28, 2009.

Jun 28, 2009
  1. fiddlefaddle22
    OP

    Member fiddlefaddle22 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    201
    Country:
    United Kingdom
    I'm not sure if this has already been mentioned but when i run a Wiiware or the Internet channel from my Ios60 patched SD loader Wii Sports Resort stops working.I have to run the motionplus video again using Wiipowers Neogamma alt.dol to get it working again.I'm on Pal 4.0e,cIOS36_rev10
     


  2. DKAngel

    Member DKAngel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    659
    Location:
    Perth,Australia
    Country:
    Australia
    tried using a higher cios version?
     
  3. fiddlefaddle22
    OP

    Member fiddlefaddle22 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    201
    Country:
    United Kingdom
    I tried 13a but it made no difference.
     
  4. rustybanana

    Member rustybanana GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    316
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Exactly the same problem, Id not noticed it until you just brought it up! Im also on 4.0e but using CIOS Ver13(a) [​IMG]
     
  5. Bloodlust

    Member Bloodlust GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 25, 2006
    Messages:
    1,054
    Country:
    Hong Kong
    According to nintendo its a bug and will be fixed with a firmware update. Note that this onlt affects users on 4.0. [​IMG]
     
  6. rustybanana

    Member rustybanana GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    316
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I hope the pal version dosnt use that stupid wm+ video [​IMG]
     
  7. rustybanana

    Member rustybanana GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    316
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Noone else had this problem?
     
  8. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    So is it only running things off of the SD card menu that affects this? That Internet channel that you mentioned causing it too wasn't on your system menu was it?

    I know someone that updated to 4.0 after starting it had this problem so maybe he ran something from the sd card menu to test it and caused that to happen.
     
  9. fiddlefaddle22
    OP

    Member fiddlefaddle22 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    201
    Country:
    United Kingdom
    I tested Wiiware, game banner channels and the Internet channel on the system memory and the only thing that causes this problem is running them from the SD card.
     
  10. rustybanana

    Member rustybanana GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    316
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Sounds like the internet channel has been installed as a .wad along with the wiiware. Im going to try it again with a VC game from SD and see if it causes the same problem.
     
  11. fiddlefaddle22
    OP

    Member fiddlefaddle22 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    201
    Country:
    United Kingdom
    The internet Channel was my original as .bin file.
     
  12. rustybanana

    Member rustybanana GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    316
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    KK, Ive not got many titles on my SD so ill pop them back onto the system and run them from there until there is a fix for this issue, I very much doubt nintendo will have a fix as they dont support usb loaders and the game isnt out for a few more weeks in the west [​IMG]
     
  13. fiddlefaddle22
    OP

    Member fiddlefaddle22 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    201
    Country:
    United Kingdom
    Not being able to load stuff from the SD card is a small price to pay to be able to play this great game a month early, but wonder if this bug only affects Pal Wii's as no one with NSTC has mentioned it yet.
     
  14. rustybanana

    Member rustybanana GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    316
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Its odd that you have been the 1st to report it. Mine did stop working a few days ago but I couldnt work out what happened to it. At least now I know [​IMG]
     
  15. Meowayne

    Member Meowayne GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    270
    Country:
    Germany
    I can confirm this issue. I just loaded the Nintendo channel from an SD card (original channel, firmware 4.0E) and that somehow made the alt dol procedure necessary to get Sport Resort working again.

    Not a big deal, but could be annoying.
     
  16. rustybanana

    Member rustybanana GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    316
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Good stuff, The more people that test it the more chance we have getting it fixed. Would be cool if some 4.0U users could test it also [​IMG]
     
  17. kwirky

    Newcomer kwirky Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    The problem occurs on my 4.0U. I have cios13a and ios60BF.wad installed.
     
  18. rustybanana

    Member rustybanana GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    316
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Cool, It is a generic problem on all 4.0 versions then.
     
  19. lou_weed

    Member lou_weed GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    232
    Country:
    Israel
    you're great for finding this..
    happened to me too after using my original bought internet channel i've moved to the sd card.
     
  20. wrettcaughn

    Member wrettcaughn Misunderstood Moral Elitist

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,785
    Country:
    United States
    This issue has been resolved in Japan with the release of 4.1 firmware. However, seeing as the game should not be available anywhere but there, we are not likely to see a firmware update for at least another week unless there is enough time for Nintendo to fix the Wii Sports Resort discs.
     

Share This Page