ScummVMDS v13.1 Slot-2 RAM

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Another World, Mar 25, 2009.

Mar 25, 2009
  1. Another World
    OP

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    [​IMG] ScummVMDS v13.1 Slot-2 RAM
    Update
    [​IMG]

    For a long time AgentQ held his ground when speaking about slot2 RAM expansion support. The FAQ states that "the extra RAM has certain differences to the build in RAM which makes it difficult to use for general programs. As ScummVM DS is an official port, the changes to the ScummVM code base must be minimal to avoid making the code difficult to read for other users." Thankfully, times have changed, as this new build of ScummVMDS 13.1 Slot-2 RAM offers support for Full Throttle and The Dig. This build is in an experimental stage, and bugs may appear. AgentQ asks for all bug reports to go on the official ScummVM Forum thread, which is linked below.



    Important Information

    [​IMG] Download *
    *A 3rd BETA build has been released which fixes issues when using the M3 Lite as a RAM pack, please update using the link above
    [​IMG] Report Bugs Here
    [​IMG] Source
    [​IMG] Discuss
     
  2. Covarr

    Member Covarr Sentient Cash Register

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    872
    Location:
    Far East of Eden
    Country:
    United States
    This build ONLY supports those games, not all the games supported by previous versions of ScummVM DS.
     
  3. Another World
    OP

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    the new release just offers a "J" build which only supports those two games. no one build of scummvmds ever supported every game.

    -another world
     
  4. TeenDev

    Member TeenDev GBAtemp's Original Hipster

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    633
    Country:
    United States
    I can't believe it took this many years for them to add Slot-2 RAM support.
     
  5. Tozarian

    Member Tozarian GBAtemp Regular

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    237
    Country:
    Canada
    Atleast we have slot-2 ram support. It is better than not having it.
     
  6. icewarp

    Newcomer icewarp Advanced Member

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    58
    Location:
    Araras - SP
    Country:
    Brazil
    You should respect their work, it's a great achievement.
     
  7. MrSamsa

    Member MrSamsa Member

    Joined:
    Jan 16, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    Full Throttle works with R4 SDHC and G6 Lite. During the credits the music got a bit garbled once, but otherwise it works great.

    Very pleased.

    Very nice work.
     
  8. trevsweb

    Newcomer trevsweb Member

    Joined:
    Aug 11, 2003
    Messages:
    19
    Country:
    United Kingdom
    now if only they had monkey island 3 working that would be ace!
    still not sure why they have to have the differnt builds. it makes things very confusing... shame they cant have the menu as a single file which boots up the game in the specific build to make things easier for the user.

    have they updated the menu on this yet or are they still using the horrible dos theme?
    scummvm has to be my fave homebrew app
     
  9. mortys

    Newcomer mortys Advanced Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    82
    Country:
    France
    Hello everyone
    I'm not affiliate to the ScummVM Ds team (wich is only agentq) but I'm very surprise by some commentaries.
    It's a great achievement for all of us, and everybody should thaks agentQ for his work. If some of you are skilled enough to code, so do it. Otherwise, just thanks the authors and shut your mouth.
    Personnaly, I'm very happy to play those 2 games and even if they're many build for the diffrent games (that use diffrent engines)/
     
  10. Another World
    OP

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    different games require the scummvm port to be tweaked differently to run on the nds. the solution was to make builds that ran a "set" of games which require the same basic tweaks. the menu is the default DOS like skin, this is because of the limited amount of RAM on the nds. there is a transparency to it now, which i found new in v13. that or i wasn't paying attention before.

    -another world
     
  11. ball2012003

    ball2012003 Newbie

    I wish they had it working too
    but full throttle being able to be played is good enough for me
    im like 1/4 done already on the ds hope i could beat it on here
     
  12. Another World
    OP

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia

Share This Page