ScummVM DS Now with DLDI Support!

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Opium, Jan 28, 2007.

Jan 28, 2007
  1. Opium
    OP

    Former Staff Opium PogoShell it to me ™

    Joined:
    Dec 22, 2002
    Messages:
    8,185
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia







    ScummVM DS Now with DLDI Support!

    popular homebrew gets DLDI support








    [​IMG]


    A new version of ScummVM DS has just been released with DLDI support, making it compatible with virtually every flashcard. ScummVM DS is an emulator for old LucasArts adventures games like Monkey Island.



    0.9.1a Beta 2 Changelog:




    Slot-1 flashcart users will now be able to enjoy classic LucasArts adventure games on their DS. Many thanks to agentq for his hard work and dedication.



    [​IMG] Download


     


  2. siriochan

    Newcomer siriochan Member

    Joined:
    Apr 26, 2006
    Messages:
    29
    Country:
    does it work on M3 perfect miniSD?
     
  3. Jax

    Member Jax Pip Pip Cheerioink!

    Joined:
    Jul 31, 2006
    Messages:
    4,092
    Location:
    L.A.V.
    Country:
    Portugal
    Great!

    So how do I use it with the R4?
     
  4. Lynx The Dark

    Member Lynx The Dark GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    679
    Country:
    United States
    Is there an eumulator for the first JazzJack Rabbit? I want to play that on my DS real bad.
     
  5. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,729
    Country:
    United Kingdom
    I already replied, works fine with my EZ4 and monkey island 1 and 2.

    @Lynx The Dark offhand I know of no emulator/interpreter that can run it. It was however ported to the GBA (around rom 830).
     
  6. jono_

    Member jono_ GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    334
    Country:
    Australia
    HELL YEAH
    so we have full support for SnM n DOTT?
     
  7. miko

    Newcomer miko Advanced Member

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Messages:
    68
    Country:
    Slovakia
    Can you please enter here the names of some good games working on this emulator?

    You can YOUTUBE videos too [​IMG]
     
  8. lars

    Newcomer lars Member

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    36
    Country:
    Zimbabwe
    Doenst work on DS-X. Team DS-X needs to release a .dldi file.
     
  9. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,729
    Country:
    United Kingdom
    @miko there is a list in the readme:
    Code:
    Game (Build)ÂÂÂÂ
    Manic Mansion  (A)ÂÂÂÂ
    Zak McKracken and the Alien MindbendersÂÂÂÂ(A)ÂÂÂÂ
    Indiana Jones and the Last Crusade(A)
    Loom (A)
    Passport to Adventure (A)
    The Secret of Monkey Island Â(A)
    Monkey Island 2: LeChuck's RevengeÂÂÂÂ(A)
    Indiana Jones and the Fate of AtlantisÂÂÂÂ(A)
    Day of the Tentacle (A)
    Sam & Max Hit the Road (A)
    Beneath a Steel Sky (B)
    Flight of the Amazon Queen Â(B)
    Gobliiins  C
    Simon the Sorcerer 1 (C)
    Simon the Sorcerer 2 ÂC
    The Legend of Kyrandia (C)
    There is no support for Full Throttle, The Dig, or The Curse of Monkey
    Island because of memory issues. There simply is not enough RAM on the
    DS to run these games. Sorry. Also there is no support for Humongous
    Entertainment games. The extra code required to make this work uses up
    enough RAM to stop many of the other games from working.
     
  10. Knab

    Member Knab GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    306
    Country:
    United States
    you would think that some one would come up with a patch to use the m3 prefects memory like the tri-force patch for the browser, or would that still not be enough memory?

    I love Full Throttle lol
     
  11. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Works perfectly on R4. Thanks agentq [​IMG]
     
  12. MaHe

    Member MaHe one lazy schmo

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    1,101
    Location:
    Maribor
    Country:
    Slovenia
    Use the MagicKey DLDI. [​IMG]
     
  13. Dazimus

    Member Dazimus GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    140
    Location:
    Liverpool, UK
    Country:
    United Kingdom
    Anyone got a patched version they're able to upload somewhere?
     
  14. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,729
    Country:
    United Kingdom
    @Dazimus patched for what?
    There was a nice thread about DLDI that sprung up earlier today that should be easy enough to follow:
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=43288
    If you are having exceptional trouble post back.

    @Knab
    Apparently (it is in the FAQ at the bottom) the onboard ram is slightly different to conventional ram making things harder, the EZ3 and I believe SC ram was used in Flubba's PCE Advance to add supercd support but that is about as close as people have got.
     
  15. Brien Zee

    Newcomer Brien Zee Advanced Member

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    68
    Country:
    works perfect for money island 2 on my g6.
    but when i try to load MI1 with the enhanced mp3 audio, it lags on the first lucus arts logo and freezes..
    =/
     
  16. peter_porker

    Newcomer peter_porker Member

    Joined:
    Sep 30, 2006
    Messages:
    22
    Country:
    Canada
    try downsampling the mp3 files and make them mono
     
  17. Dazimus

    Member Dazimus GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    140
    Location:
    Liverpool, UK
    Country:
    United Kingdom
    Got it working! [​IMG] I've been hoping for ScummVM support on my R4 since it came out, happy days [​IMG]
     
  18. Brien Zee

    Newcomer Brien Zee Advanced Member

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    68
    Country:
    i figured it out.. the scummvm ds site says it wont play mp3 audio and you have to convert it to wave.
    so i did that. but it turned the files from 30mb to 220mb... x.X

    you say just changing the mp3 to mono will work though?
     
  19. peter_porker

    Newcomer peter_porker Member

    Joined:
    Sep 30, 2006
    Messages:
    22
    Country:
    Canada
    Sorry Brien Zee, I looked on my card and the sound files are wave.
     
  20. Brien Zee

    Newcomer Brien Zee Advanced Member

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    68
    Country:
    that'd dope. i'm getting a r4 soon with a gb. then i'll be able to play it.

    if i just eliminate the sound all together should it play without sound though?
     

Share This Page