screenshot ingame

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Shaorin, May 18, 2007.

May 18, 2007

screenshot ingame by Shaorin at 1:52 PM (994 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Shaorin
    OP

    Newcomer Shaorin Advanced Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    83
    Country:
    Australia
    Is there a program that can screenshot while playing agame? without using a digital camera, web cam, any other devices.
     
  2. iamwhoiam

    Member iamwhoiam Honorary R4 Fanboy

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    1,201
    Location:
    Hull/Manchester, UK
    Country:
    United Kingdom
    Emulators [​IMG]
     
  3. cooroxd

    Banned cooroxd Dirty Pirate

    Joined:
    Aug 30, 2014
    Messages:
    1,192
    Location:
    B.C.
    Country:
    Canada
    I want to bump this old thread. Any way or new homebrew app for ingame screenshots for the 3ds?
     
    Last edited by cooroxd, Feb 28, 2016
  4. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,805
    Country:
    Antarctica
    you got 2 choices:
    A. emulator
    B. video capture card (currently hardmod only)

    As for a "homebrew" option, the use of an emulator is a software option is and only will currently be your only option.

    To be able to take a screenshot, requires the 3DS to be capable of multitasking. The 3DS can only single task with the current firmwares.
     
    Last edited by how_do_i_do_that, Feb 28, 2016
  5. cooroxd

    Banned cooroxd Dirty Pirate

    Joined:
    Aug 30, 2014
    Messages:
    1,192
    Location:
    B.C.
    Country:
    Canada
    Oh, don't worry I just figured out how do ingame screen shots. All I needed to do was install ntr-cfw cia
     
  6. Hiccup

    Member Hiccup GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    851
    Country:
    United Kingdom
    With some trickery you could take screenshots of games, but you'd need to mod the game's code.
     
  7. Aqib Ali

    Member Aqib Ali GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    1,813
    Country:
    United Kingdom
    Can't you do that with HANS?
     
    Technicmaster0 likes this.
  8. ElyosOfTheAbyss

    Member ElyosOfTheAbyss GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Messages:
    2,119
    Country:
    Australia
    He is talking about ds games
     
    Last edited by ElyosOfTheAbyss, Feb 28, 2016
  9. cooroxd

    Banned cooroxd Dirty Pirate

    Joined:
    Aug 30, 2014
    Messages:
    1,192
    Location:
    B.C.
    Country:
    Canada
    Also, redid my research, you can take ingame screenshots without using miiverse by installing ntr
     
  10. Aqib Ali

    Member Aqib Ali GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    1,813
    Country:
    United Kingdom
    Yeah you go into the title selector chose a game and to take a screenshot you use the home button.
     
  11. ElyosOfTheAbyss

    Member ElyosOfTheAbyss GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Messages:
    2,119
    Country:
    Australia
    Not with DS games only 3DS games .-.
     
  12. Aqib Ali

    Member Aqib Ali GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    1,813
    Country:
    United Kingdom
    I just looked at the sub forum this was posted in....
     
  13. Technicmaster0

    Member Technicmaster0 GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    2,865
    Country:
    Germany
    Tho OP never specified which type of games he wanted to use (DS or 3DS).
     

Share This Page