Saves - From M3 Lite to M3DS REAL Sakura 1.35 EUR

Discussion in 'M3 Adapter' started by apoc_reg, Apr 4, 2009.

  1. apoc_reg
    OP

    Newcomer apoc_reg Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Hi Guys,

    just upgraded and found this site to covert saves:

    http://www.shunyweb.info/convert.php#

    However when i select M3DS REAL it creates .0 files but the M3DS REAL running Sakura 1.35 EUR seems to use .sav.

    Anyone know which option i need to choose when converting my .dat m3 lite files??

    Thanks a lot and what a great sire this is, glad i found it!
     
  2. powered_by_tux

    Member powered_by_tux GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    167
    Country:
    Germany
    Select the first option (RAW format) as the target format. Alternatively, you can safely rename your .0 files to .sav. That should work, too.
     
  3. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Actually no. The target format should be: "Acekard 2, CycloDS, EDGE, M3 Simply, R4, Supercard CF, Supercard one, Supercard SD, Top Toy DS (.sav)"

    Because trust me you don't want to do RAW:

    1. If you convert it to RAW sakura will have to convert it whenever you try to load the game and it will take forever, and you have to do it for each game.

    2. When I backed upped my "The World Ends With You Save" it was in RAW format, and when I converted it to the one I said at the top it worked perfectly.

    Tux might have been correct about renaming the .0 file, but it would just be easier to convert it to the option I said at the top. (Also if your saves are dat, then the source format should be "M3 (.dat)" )
     
  4. MasterMan194

    Newcomer MasterMan194 Advanced Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    96
    Country:
    Brazil
    Sakura uses .SAV or .0, but the save history functions work only for .SAV. So convert for G6 DS Real | M3 DS Real .0 files and rename for .SAV, manualy or batch (ren *.0 *.sav)
     
  5. apoc_reg
    OP

    Newcomer apoc_reg Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Thanks guys i'll give it a try and report back.

    Also GTA and Zelda dont seem to work when both did on my M3 lite, surely the DS REAL is more compatible not less?!
     
  6. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,289
    Country:
    GTA works on your m3lite might be becuz u used arm7/9 patches and GTA works on M3Real with an AR code, this will be fix in the next firmware...
    and Zelda should also work on M3Real, which version are you using, e,j,u?
     
  7. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    I don't know why Zelda isn't working for you, but for GTA you need to use a certain AR Code to bypass the piracy check.

    Check the rom hacking/translations forum to find it.
     
  8. apoc_reg
    OP

    Newcomer apoc_reg Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Got gta working with a patch but zelda and world ends with you not working.

    This is the same with sakura 1.35 (which remains on the game patch 4.3 loding screen) and 4.3 latest version of the old style firmware (which freezes on the white creating savefile screen). very odd

    Zelda is a (U) version. My sd card is in FAT32 is that correct?

    Thanks guys
     
  9. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,289
    Country:
    I just played The World Ends With (U) on my DS today..it works fine
    make sure that you're using a clean rom, not one that had already been patached
    and the newest firmware is 4.3a not 4.3, try 4.3a if you're not using it right now
     
  10. Clau46

    Member Clau46 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 29, 2005
    Messages:
    161
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Try to use FW 3.7b this FW changes the default save type from .0 to .sav when you starts your game the sav will be converted

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=87364&hl=Real

    let me know if its works
     
  11. apoc_reg
    OP

    Newcomer apoc_reg Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    ah actually I just realised what all my games that don't work have in common. The icons don't work in the Sakura menus!

    Suggests rom problems? Odd as same NDS files worked great in M3 lite
     
  12. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,289
    Country:
    are you saying that you copy the files from your m3lite and put them in M3real? no, that won't work..m3lite roms had been patched, you can't use it on M3Real
    get some fresh ones
     
  13. apoc_reg
    OP

    Newcomer apoc_reg Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Works great on the saves!!

    Thanks guys
     
  14. apoc_reg
    OP

    Newcomer apoc_reg Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom

    That solves that one! Thanks very much!

    Cheers again guys

    Im guessing that nothing can stop portrait of ruin freezing?!
     
  15. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,289
    Country:
    I have no problem with this game on 3 different microsd..so, I don't know what kind of freeze people are having
    it could be a mircosd issue
     

Share This Page