"Save Data FIle Fromat Error"

Discussion in 'M3 Adapter' started by !!??, May 3, 2008.

May 3, 2008

"Save Data FIle Fromat Error" by !!?? at 5:36 PM (1,431 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. !!??
    OP

    Newcomer !!?? Member

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    I was reinstalling my firmware to my m3ds real. Before reinstalling a made a backup file on my computer with my games, and saves. After reinstalling I start a game, but I get an error on the bottom screen that says black , and says the following "Save Data File Fromat error." Yes format is spelled wrong too. So I thought maybe during the reinstallation the files got screwed up. I delete the NDS folder, and put the backup one I had on the m3ds. The same thing came up. I have alot of save data , and don't want to restart all of my games, So what should I do?
     
  2. !!??
    OP

    Newcomer !!?? Member

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Nevermind I fixed it myself. The system file was screwed up when I moved it to the transflash. So I had to re move the system file and delete the one I just moved to it.
     
  3. lasic19

    Newcomer lasic19 Newbie

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Poland
    Hi!
    I've thisa same problem as !!??:
    "save file does not exist.creating save file....that is on the top screen when i pick a game to play.On the bottom screen it then says save data file format error.The micro card has been formatted any ideas as the first one i done was no problem? "
    my soft is 3.6 on 3.2 was everything ok but for example ninja gainden stuck during the play but on the 3.6 gema work fine but i have problem with new roms because DS won't create *.sav file and stuck on this moment.
    Thanks for help.
     
  4. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Have you tried another MicroSD? I just started a couple new games with 3.6 and have not encountered the save error. Or perhaps re-install the firmware?
     

Share This Page