Sav detected in Touchpod but not Sakura

Discussion in 'M3 Adapter' started by Excellentnuke, Sep 13, 2009.

Sep 13, 2009
  1. Excellentnuke
    OP

    Member Excellentnuke GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    612
    Location:
    On a boat
    Country:
    United States
    I'm using Ryqib's (Sorry if I got the name wrong) translation patch, and it's worked flawlessly on Touchpod. I tried switching to Sakura to see if it works, but it looks like my save file is gone, even though I haven't touched anything on my memory card since I started.

    Any idea about what's wrong? I think it has to do with the .sav created.
     
  2. Matt140

    Member Matt140 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    345
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    The latest touchpod release overcomes the saving/loading issues encountered with HG/SS (which is an anti-piracy protection). However, Sakura hasn't yet recieved an update to include these fixes (expect an update soon though).
     
  3. Excellentnuke
    OP

    Member Excellentnuke GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    612
    Location:
    On a boat
    Country:
    United States
    Would using the Asian release of Sakura fix this? I'm tired of how long it takes to load SS in Touchpod ><

    EDIT: Nvm, my save file still isn't detected, but Sakura knows it's there. I don't think it can read the .sav file >
     
  4. RevLTD

    Newcomer RevLTD Advanced Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    53
    Country:
    United States
  5. Excellentnuke
    OP

    Member Excellentnuke GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    612
    Location:
    On a boat
    Country:
    United States
    I tried this already. Doesn't work for me. The problem isn't that the game doesn't save. Rather, the problem is that Sakura seems to be having trouble READING my .sav.
     
  6. RevLTD

    Newcomer RevLTD Advanced Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    53
    Country:
    United States
    I think it is just a firmware bug in Sakura itself. It happens to me also. I wouldn't worry about it until another version of Sakura pops up.
     
  7. Excellentnuke
    OP

    Member Excellentnuke GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    612
    Location:
    On a boat
    Country:
    United States
    Dammit. I hate the horrendously high loading times for Touchpod... Oh well, guess I'll have to deal with it 'till the next English release of Sakura pops up.
     
  8. Kikoshi

    Member Kikoshi GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    154
    Location:
    Cuba
    Country:
    Im not sure if anyone here is understanding you but i do, When i try to load the pokemon game on touchpod and save, I load the same game again in Sakura, and it doesn't detect the save file that touchpod made ( Been that both of the Loaders, are the same thing ) Wtf?
     
  9. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,291
    Country:
    because Sakura doesn't support the game yet...wait for the next update
     

Share This Page