rxTools 3.0A installs 1st time data every time and always boots to menu

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by chango, Jul 24, 2015.

  1. chango
    OP

    chango GBAtemp Regular

    Member
    116
    22
    Dec 5, 2005
    Syria
    rxTools 3.0A installs 1st time data every time and always boots to the menu instead of straight to emuNAND. There is nothing in the documentation that accounts for this behavior. I would like it to boot straight to emuNAND every boot and not install 1st time data each boot. Any ideas? Thanks!
     
  2. thaikhoa

    thaikhoa GBAtemp Maniac

    Member
    1,144
    326
    Sep 16, 2008
    2DS, 3DS? Nand backup size? Seems rxtools can access emuNand offset.
     
  3. Gadorach

    Gadorach Electronics Engineering Technologist

    Member
    952
    684
    Jan 22, 2014
    Canada
    Canada
    Probably a broken installation. Delete the folders in the "rxTools" folder from your SD card, except for "theme", and try again.
     
  4. chango
    OP

    chango GBAtemp Regular

    Member
    116
    22
    Dec 5, 2005
    Syria
    Themes is the only folder I have. What exactly is the reinstall process?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    O3DS. Original NAND is 1GB. emuNAND is whatever size it auto-formatted it to.
     
  5. thaikhoa

    thaikhoa GBAtemp Maniac

    Member
    1,144
    326
    Sep 16, 2008
    My 2DS got exactly the same issue as yours. The original NAND should be 943MB. Try to dump the NAND using Decrypt9 then inject to emuNand.
     
  6. Gadorach

    Gadorach Electronics Engineering Technologist

    Member
    952
    684
    Jan 22, 2014
    Canada
    Canada
    More so than that, if rxTools didn't create a "data" folder at minimum inside the "rxTools" folder, then you forgot to put something on the SD card. I'm assuming you forgot to add the updated firmware.bin file, generated by the cdn_firm.py script, found in the "tools" folder of your rxTools download. Once it properly sets up the firmware, it won't need to reinstall at every boot, only when the rxTools.dat is updated.
     
    MelonGx likes this.
  7. SWATr

    SWATr Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jun 12, 2015
    United States
    I had same problem... gave up and use an old version.
     
  8. MelonGx

    MelonGx GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,630
    438
    Jan 8, 2009
    China
    It works :)
    After I updated firmware.bin, the looping installing data suit disappeared :D
     
    NeroAngelo likes this.
  9. NeroAngelo

    NeroAngelo Clueless Importer

    Member
    174
    42
    Dec 31, 2003
    Libya
    DOH, have the same issue, never occurred to me that i needed to recreate/download firmware.bin :S