Running GBA

Discussion in 'Acekard' started by dblade48, May 11, 2008.

May 11, 2008

Running GBA by dblade48 at 5:05 AM (1,193 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. dblade48
    OP

    Newcomer dblade48 Newbie

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Hello guys, I'm new to the whole AceKard scene. Please be gentle!! lol

    Anyways, I was wondering how to get GBA working on the AceKard 2. I've been reading and it seems I'll need a Slot 2 cart also? Or can I skip getting a slot 2 and use just my MicroSD on my slot 1?

    Thanks !
     
  2. distorted.freque

    Member distorted.freque I'm getting mixed signals here!

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    776
    Location:
    Right about...here.
    Country:
    Canada
    It's not possible to run it on a slot 1 card. You'll have to get a Slot 2.
     
  3. sylux92

    Member sylux92 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    You will need a slot-2 card, as GBA cannot be run from slot-1. I recommend an ez flash 3in1 for slot-2.
     
  4. dblade48
    OP

    Newcomer dblade48 Newbie

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Thanks for the quick replies!
     
  5. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    The eWin 2in1 will also work for a slot2 GBA expansion cart, and is a bit cheaper than the EZ 3in1.

    -Bri
     
  6. Swip

    Member Swip GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    557
    Country:
    Australia
    Anyone know another store that sells the 2 in 1 other than PSXBOY? They don't stock the black one.
     
  7. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    The only other place I know is sky2k, but they apparently only have white in stock. I spray painted mine. Tape it, sand it lightly with a fine sandpaper, and use a good quality spray paint with the right finish. It worked well and the spray paint I used matches the black on the Crimson DS lite perfectly.

    -Bri
     
  8. Swip

    Member Swip GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    557
    Country:
    Australia
    I guess i could get a navy blue one or do what you did . But do you know if i can use the dust cover as the shell?
     
  9. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    I recently took both apart to do this as there are no black EWIN expansion packs to be found. What I found is that it probably could be done, but would require more modification than I had first thought. First the OEM dust cover has some weird tabs that hold it together that get in the way. The screw placement is different on each so it would have to be held together with glue/tape/etc. In the end I found that unless I wanted some hacked up and glued together case the easiest thing would be to buy a EZV 3n1 and switch cases (as these two seem to be the same case and layout.) But I can't justify buying a $20 case for my $10 ewin expansion pack.
     

Share This Page