Rominator 2008.4 Released

Costello

Headmaster
Administrator
Joined
Oct 24, 2002
Messages
13,913
Trophies
0
XP
16,772
mascot.gif
Rominator 2008.4 Released
An update to the ultimate ROM manager

Hankchill has updated his popular ROM manager, Rominator, and it's now better than ever!


[+] Addition of a brand new feature called Save Defender, which allows you to run automated backups of your save files on your flash card, and restore from any backup point. *Only available to registered users
[FIX] Fixed the displaying of Zip games' icons
[FIX] Save file gets renamed too if renaming a game on your flash card
[FIX] Will no longer crash when reading flash cards with firmware files (e.g. _DS_MSHL.NDS)
[FIX] The Toolbar in Windows now behaves properly when you double-click a game to view it's saves, or drag games to your flash card
[FIX] Found a workaround that will allow the toolbar to automatically be visible in Windows if it was opened when you close Rominator
[+/-] Added missing OS's to Personalize section of the settings, and removed unsupported OS's
[FIX] Zip files create temporary folders for extracting when identifying/flashing -- These temporary files are now deleted properly
[+] Rominator now auto-selects the last save that has been backed up, whether it be a manual backup or when deleting a game and backing up the save
[+/-] Data will need to be migrated over to User/Library/Preferences [Mac OS X] / Documents and Settings\~username\Application Data [Windows]. Rominator will do this for you if you do not. You might see errors if you do not migrate, it is normal.

Rominator is available both on both Mac and Windows, download it below.

download.gif
Download Rominator for Mac OS X
download.gif
Download Rominator for Windows
icon11.gif
Discussion thread for Rominator 2008
 

hankchill

I Pwn n00bs.
Member
Joined
Nov 5, 2005
Messages
2,338
Trophies
0
Age
35
Location
Outer Space
Website
www.hankchill.com
XP
391
Country
Canada
Wow, I guess Rominator has moved up the ranks from being posted in Homebrew, to being posted in the GBAtemp official news.

blush.gif
What an honor!
grog.gif
for all!

I couldn't have come this far in Rominator without the support from all of our fellow tempers. Thanks to everyone who appreciates my work! I still think it's amazing how far this has actually come from almost a year and a half ago when I released the first version just as a concept idea. (Not to mention, an entry in the 'How much do you love GBAtemp? contest
tongue.gif
)

Even though my wife made me sell my DS Lite because of the cost of my new computer, I will still continue to support and develop Rominator and soon enough she will let me buy a new DS Lite when the debts are paid back a little
happy.gif


--Henry
 

ShadowXP

¯\_(ツ)_/¯
Member
Joined
Dec 20, 2002
Messages
3,429
Trophies
0
Website
Visit site
XP
328
Country
i have each of my DS ROMs seperated into their own unique folders, as a suggestion could it be possible for rominator to read subdirectories to find ROMs?
 

hankchill

I Pwn n00bs.
Member
Joined
Nov 5, 2005
Messages
2,338
Trophies
0
Age
35
Location
Outer Space
Website
www.hankchill.com
XP
391
Country
Canada
ShadowXP said:
i have each of my DS ROMs seperated into their own unique folders, as a suggestion could it be possible for rominator to read subdirectories to find ROMs?

I already does
wink.gif


When you make a new game list, set the game folder as the 'master' directory, and then in that list hit the Refresh button. It will scan up to 5 directories deep and catch all your games.
 

JPH

Banned!
Banned
Joined
Jul 11, 2006
Messages
6,881
Trophies
0
Website
jphtemp.net
XP
1,137
Country
United States
Urza said:
It isn't homebrew though.

It seems more fit to have it in this forum, than GBAtemp & Scene news.
It doesn't belong in that forum, but neither does it belong in this one.
Either way, it doesn't matter...get back to work! *brandishes whip*
 

SimpleSimon08

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Feb 3, 2008
Messages
95
Trophies
0
Age
52
Location
UK
Website
Visit site
XP
103
Country
Read me says "For Windows Users: Place the 'Rominator Data' folder inside C:\Documents and Settings\~Username\Application Data\" but what about Vista users, I tried c:\users\~username\Apps but no joy. Rominator then asks if import confirm but still nothing?
 

hankchill

I Pwn n00bs.
Member
Joined
Nov 5, 2005
Messages
2,338
Trophies
0
Age
35
Location
Outer Space
Website
www.hankchill.com
XP
391
Country
Canada
SimpleSimon08 said:
Read me says "For Windows Users: Place the 'Rominator Data' folder inside C:\Documents and Settings\~Username\Application Data\" but what about Vista users, I tried c:\users\~username\Apps but no joy. Rominator then asks if import confirm but still nothing?

I don't know where the Application Data folder is in Vista, all you can do is put Rominator in the same location as Rominator Data and run it -- It'll migrate the data for you to the proper folder.

Again, this was all communicated in the zip you downloaded in the important read me, so I shouldn't have to repeat myself.
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • kenenthk @ kenenthk:
    In 20 years we'll probably have micro sd cards implants in our heads
  • DinohScene @ DinohScene:
    microsd?
  • kenenthk @ kenenthk:
    I'd be okay with getting my brain taken out and replaced with one as long as its not intel or apple
  • DinohScene @ DinohScene:
    shiet get on with the time grampa, we're using picoSD now
  • kenenthk @ kenenthk:
    Only the most important humans will have nvme installed in their head
  • _Shimon @ _Shimon:
    oh shit this exists
  • Arras @ Arras:
    wait this is where the shoutbox went?
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    What are everyone's
    thoughts on gpu prices atm?
  • Arras @ Arras:
    high
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    lol yes they are high, mate of mine just got a 1080 for $700 AUD
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    second hand which is nuts as when the 3070 came out here that's how much it was new at the time
  • kenenthk @ kenenthk:
    I
    f you have tech that can decently run games don't buy anything yet wait a year or two
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    I just got a core build upgrade, minus gpu due to price, will be running my GTX780 until I can afford an upgrade
  • kenenthk @ kenenthk:
    Prices are up because of bots and
    shortages it'll die down with a year or two
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    Yeah I imagine there will be a short period where prices are low then the next series will come out and low and behold have high prices again
  • kenenthk @ kenenthk:
    Today's games look just fine at 1080 with decent 60fos unless you have disposable income it's not really worth it
  • kenenthk @ kenenthk:
    Probably won't be that long until theirs 4k capable apus around $400
  • PeeJay Bonobo @ PeeJay Bonobo:
    And I'm here stuck with my 3800X (though I need to plan if I want to upgrade to a 5900X) and an RX 5700 (XT BIOS).
  • p1ngpong @ p1ngpong:
    DEAD
  • DinohScene @ DinohScene:
    ALIVE
  • Slluxx @ Slluxx:
    oh wow, chat available from any where, nice
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    Are scalpers still scalping PS5s? If no, might plan on getting one soonish.
  • SG854 @ SG854:
    Glad I got my 3080 at retail price
  • kenenthk @ kenenthk:
    Weird got a reCaptcha check by
    refreshing the page
    kenenthk @ kenenthk: https://amp.cnn.com/cnn/2021/09/24/tech/webcams-workplace-meetings/index.html