Rock Band Customs, Trucha Signer and Wiiscrubber.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Mrkinator, Dec 4, 2008.

  1. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    Okay so I'm making a Rock Band Custom disc, this is my 3rd attempt (damn does it ever take a long time, and it's confusing!), but the main_0.ark file is a couple MB too big (I'm so pissed at my self for screwing up! [​IMG] ). I heard that you can shrink something on the disc

    Is there a way I could shrink the disc or something in Wiiscrubber so that the main_0.ark fits? I've never used it before so I'm not sure.
     
  2. Edgedancer

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    I knew you could make Guitar Hero customs but I was not aware of any Rock Band ones. I would just wait for World Tour to be hacked as it will likely have better support.
     
  3. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    I've already made 2 others, I know how to do it.

    Anyone know about scrubbing?
     
  4. kytran

    Member kytran GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    148
    Country:
    Canada
    wish i knew man sorry [​IMG]

    but hey hook me up [​IMG]
    i love rock band and wouldn't mind playing new songs [​IMG]
     
  5. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    Once I get it 90% perfected, I'll be writing and posting a tutorial.
     
  6. dnmn8r

    Member dnmn8r GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    404
    Location:
    sydney
    Country:
    Australia
    Not sure how to do it, but apparently most games have what they call "rubbish files" which do nothing, just take up space so that the disc becomes 4.37Gb or whatever it is.
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=76101
    Thats the link to it
     
  7. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    I have it already, I guess I just hit scrub?
     
  8. dnmn8r

    Member dnmn8r GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    404
    Location:
    sydney
    Country:
    Australia
    guess so...
    But i heard that the new backup loader only reads 1:1 copies?
     
  9. kytran

    Member kytran GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    148
    Country:
    Canada
    not that i have noticed.. i had games 1.4gig srubbed to 4.4 and it worked.
     
  10. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    I'm using Soft-Chip since I need to use the Rock Band USB Instruments. Soft-Chip only works with 1:1 and not the old decrypted or "patched" games.

    I think it should be fine if I scrub it.
     
  11. mexiken

    Newcomer mexiken Advanced Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    United States
    I have RB instruments and a mod chip (Wiikey 1), and my Wii def plays scrubbed games. You could always send to me and I will try it out for you [​IMG]
     
  12. Sstew

    Member Sstew GBAtemp's Grim Reaper.

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    1,463
    Location:
    Florida
    Country:
    United States

    You doing the RB customs for the Drumset? or just like the GH customs? Would kill to play GHWT Drums on the RB set, but I dont suppose that would work would it? The GH:WT couldnt tell apart the 4 pads from 5 because im assuming that wasnt built in like the 360?
     
  13. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    I'm doing Custom Song Disc, so far It's been going pretty good. I'm one of the first (I think) so I'm testing some stuff out for the Scorehero forums.

    Yeah, the 360 had code to detect the rb drums and scale it down, the wii version doesn't unless it has code for the RB2 set which I doubt. Too bad they were too lazy to put the support in.
     
  14. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    Hmm, well looks like I completely screwed up with trucha and now have to redump Rock Band. [​IMG]

    Lovely

    Anyways, If any one has possibly done Wiiscrubbing and GHIII Customs, the reason I was pointed by someone at scorehero said that if a GH custom was too big, they used wiiscrubber. Anyone know?
     
  15. Jizmo

    Member Jizmo GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    500
    Country:
    United States
    Not Directly related to the topic but I just discovered that the ACDC Rock Band Track Pack NTSC support the Guitar Hero guitars. So I guess I gots 3 guitars to jam out to ACDC instead of 1. I knew that Rock Band 2 was gonna support bluetooth guitars but didn't expect it in the ACDC Song Pack for RB1.

    Used Softchip with IOS37 installed as IOS232.

    Ironic Twist.... If loaded with Gamma Loader the Guitar Hero guitars work but as expected the Rock Band peripherals do not as they don't work with any version of Gamma and Rock Band.

    So playing Rock Band with no RB Original Disc or Instruments! [​IMG]
     
  16. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    Yeah, bits and pieces of the RB2 Engine is in the Wii Version of AC/DC apparently, which is cool.
     
  17. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    Hmm, I just realized that all Wiiscrubber does is remove garbage files for compression, so this wouldn't be any help to me would it?
     
  18. repoman

    Newcomer repoman Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Messages:
    5
    Location:
    ohio
    Country:
    United States
    I can confirm this also. Just made my backup today! [​IMG] [​IMG]
     
  19. mexiken

    Newcomer mexiken Advanced Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    United States
    I've used Wiiscrubber to scrub games and then up them. Haven't touched Customs though.
     
  20. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    Yeah, I'm not sure if it will help me or not. The prob. was that I think ...And Justice For All was too big (40MB!! Green Grass is 30MB so I tried working around that and obviously that didn't work.)
     

Share This Page