RGH3 Chipless Glitching!!

Allen-R

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 4, 2020
Messages
72
Trophies
0
Age
22
XP
390
Country
Philippines
RGH3 be like:

RGH3.png
 
Last edited by Allen-R,

ploggy

WAKA! WAKA!
OP
Member
Joined
Aug 29, 2007
Messages
4,296
Trophies
1
XP
6,147
Country
United Kingdom
Ah, its released?! soo who's gonna write a nice detailed tut? :P the files are in the vids description :D

... I can put the files here I guess.. (these are NOT my files) THIS IS NOT A TUT .. I'll leave that to the smart people :P

README..
- POST_BUS_1 -> DB3R3

Wiring, Trinity:
- CPU_PLL_BYPASS -> DB2G3 (1-10k safety resistor recommended!)
- POST_BUS_1 -> R3R19

Wiring, Jasper / Falcon:
- CPU_PLL_BYPASS -> DB1F1 (1-10k safety resistor recommended!)
- POST_BUS_1 -> R3P7

Known Jasper/Falcon issues:
- HANA PLL bypass slowdown is not enough for perfect precision,
but HANA PLL reconfig slowdown is unstable. So there are two
files for both ways to try.
- Some consoles crash and never boot because of PLL slowdown, please use RGH2 there

Other known issues:
- Falcon, Jasper & Trinity wiring on retail SMC results in RRoD.

Contacts, PayPal donates: [email protected]


WIRING..
Jasper_Falcon.jpg
Slim_Corona.jpg
Trinity_SMC_PLL.jpg
Trinity_SMC_POST1.jpg


FREEBOOT 2 TO 3 README..
RGH2 to 3 by DrSchottky

Usage: python.exe 2to3.py RGH3_ECC.bin updflash.bin CPUKEY outfile.bin

Known limitations:
- Bad Blocks before Xell (addr 0x70000, blocks 0x0-0x3 on BB, blocks 0x0-0x1B on SB) have to be manually remapped
- Misc


Credits:
- 15432 for RGH3
- build.py creators for ECC code
 

Attachments

  • Trinity.zip
    471.9 KB · Views: 56
  • Jasper.zip
    1.8 MB · Views: 47
  • Freeboot_2to3.zip
    1.1 MB · Views: 55
  • Falcon.zip
    946.6 KB · Views: 43
  • Corona.zip
    940.5 KB · Views: 58
  • Wiring.zip
    5.2 MB · Views: 59
Last edited by ploggy,

giovany86

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 31, 2016
Messages
104
Trophies
0
XP
990
Country
France
I'm currently trying it on one of my original Falcon, i'l stuck at the ecc step, how do i boot XELL Reloaded without a modchip ?



UPDATE : One of my solder was bad, and i was writing the ecc as "Retail" and not as" Glitch2". Now everything boot just fine !

UPDATE 2 : Compared it with my first RGH 1.2 XBOX 360 (Falcon) with the same Version (17526), both boot within 8 seconds max. I think we can call it a success x)
 
Last edited by giovany86,

JackFrostSMT

Member
Newcomer
Joined
Jan 18, 2017
Messages
17
Trophies
0
Age
26
XP
78
Country
United States
can this be patched like JTAG since it's chipless? it's basicly JTAG 2.0
No, this uses the same principles as RGH, and uses custom bootloaders, so they cannot patch it. JTAG was patched because newer bootloaders were told not to boot 4532 kernel, and you cannot downgrade bootloaders because of fuses, so therefore patched.
 

ploggy

WAKA! WAKA!
OP
Member
Joined
Aug 29, 2007
Messages
4,296
Trophies
1
XP
6,147
Country
United Kingdom
I'm currently trying it on one of my original Falcon, i'l stuck at the ecc step, how do i boot XELL Reloaded without a modchip ?



UPDATE : One of my solder was bad, and i was writing the ecc as "Retail" and not as" Glitch2". Now everything boot just fine !

UPDATE 2 : Compared it with my first RGH 1.2 XBOX 360 (Falcon) with the same Version (17526), both boot within 8 seconds max. I think we can call it a success x)
Brilliant :D
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
28,597
Trophies
2
XP
18,461
Country
United States
awesome! I still have my jtag plugged in, and it's about 13 years old as it's a falcon. never had a hardware problem with it, knock on wood. if it does fail one day, I doubt I'll buy another system or attempt to fix this one, since it's become more a test system now rather than one I play. ;)
 
  • Like
Reactions: ploggy

rufuszombot

Assassin
Member
Joined
Apr 13, 2010
Messages
567
Trophies
0
Location
The Moon
XP
1,636
Country
United States
Hey i would love to try this, but the only 360 o still have turns on but shuts off after about 10 seconds and the light on the power brick turns red. Can i just replace the power brick?
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
28,597
Trophies
2
XP
18,461
Country
United States
Hey i would love to try this, but the only 360 o still have turns on but shuts off after about 10 seconds and the light on the power brick turns red. Can i just replace the power brick?
possibly, that would be suggestion on fixing it, but there's no guarantee that it's not something else.
 

giovany86

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 31, 2016
Messages
104
Trophies
0
XP
990
Country
France
Hey i would love to try this, but the only 360 o still have turns on but shuts off after about 10 seconds and the light on the power brick turns red. Can i just replace the power brick?
Mine did the same thing after flashing the file with the wrong mode selected. Might be a short-circuit / false-contact on your board, did you checked for any thing that could prevent it from booting ?
 
  • Like
Reactions: godreborn

ploggy

WAKA! WAKA!
OP
Member
Joined
Aug 29, 2007
Messages
4,296
Trophies
1
XP
6,147
Country
United Kingdom
I'm a little confused about the Trinity points.. In the Trinity Wiring Pic you can see the SMC_PLL and SMC_POST1 points but not where they goto, The Corona Wiring Pic has both. Do I use the PLL and POST1 points from the Corona Pic?
 

Lynxtver

New Member
Newbie
Joined
Nov 29, 2021
Messages
1
Trophies
0
Age
39
XP
20
Country
Russia
I'm a little confused about the Trinity points.. In the Trinity Wiring Pic you can see the SMC_PLL and SMC_POST1 points but not where they goto, The Corona Wiring Pic has both. Do I use the PLL and POST1 points from the Corona Pic?
Yes
 
  • Like
Reactions: ploggy
General chit-chat
Help Users
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    And replace some of the weight with muscle mass
    Gift
  • Gift
  • NoobletCheese @ NoobletCheese:
    "you may want to lose some weight" is like the most offensive thing you could say
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Never mind, for your age what you want is appropriate
    Gift
  • NoobletCheese @ NoobletCheese:
    fatty like cake
    Gift
  • NoobletCheese @ NoobletCheese:
    fatty mcbutterpants
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Different ages ask for different strategies
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    And get penis enlargement surgery while you're at it psi :teach:
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Make it touch the ground
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    In some weight measure apps, they show how different ages require different weights and body compositions
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    We want the optimal composition for our body if we're losing weight
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    As long as you can walk right that's really all you should give a shit about
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Little under 200 pounds for a 6ft person with 18 years old is bad, but for a 40+ yo person it's healthy
    +1
    Gift
  • NoobletCheese @ NoobletCheese:
    yeah as long as you dont need a hoist
    GOsTJjm.jpeg
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Everyone should be fat once in their life so they can respect the struggle it takes to loose it
    +1
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    People think it's so easy to maintain but have no idea what caused the person to get that way
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Maintain is easy, especially for who was never fat
    Gift
  • NoobletCheese @ NoobletCheese:
    i could stand to lose about 7kg but right now ive got my eye on a block of dark almond chocolate
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Maintaining nothing is easy if a person isn't in the right mindset for it
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    The thing about losing weight is that it's a constant moderation. You can't do too little, but you can't do too much either
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    And the metabolic rate means that eating the same amount of something makes more impact on a fat person than a regular weight person
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Go buy me McDonald's
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    No, let's go to Ihop
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    So 5 HDMI cables shipped with UPS and just one shipped with usps
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Yeah I'm 48 so for my age I feel insanely healthy lol
    Gift
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Yeah I'm 48 so for my age I feel insanely healthy lol