Homebrew Official Retroarch WiiU (wip.)

willianholtz

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 5, 2020
Messages
91
Trophies
0
Age
34
Location
Três Barras, Brasil
Website
www.menteinsanabfs.blogspot.com
XP
510
Country
Brazil
Hi

On step no. 1 I cannot find the part in retroarch to change the playlist to json. I am using Crazymac 2.0. I have done the rest of the guide you have provided but when I replace the cores and boot up retroarch it has reset to defaults.

Any help would be most appreciated :)
You must enter playlists and disable (Save Playlist Using Old Format):
1643192400488.png




Remember that before exiting or restarting your retroarch, you must update the settings through the menu:

1643192308232.png
 
  • Like
Reactions: rob77

Skindredas

Member
Newcomer
Joined
Sep 26, 2019
Messages
21
Trophies
0
Age
30
XP
98
Country
Lithuania
  • Like
Reactions: Donnie-Burger

willianholtz

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 5, 2020
Messages
91
Trophies
0
Age
34
Location
Três Barras, Brasil
Website
www.menteinsanabfs.blogspot.com
XP
510
Country
Brazil
  • Like
Reactions: Skindredas

Donnie-Burger

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 27, 2021
Messages
509
Trophies
0
Website
www.youtube.com
XP
703
Country
United States
OK, so i managed to update to 1.10, but i have a problem, my setup had default cores for every rom, now everytime before excuting the game it asks me to choose core, is there a way to make it work like it did in 1.7.7 build so every rom had its default core?
Settings
playlists
manage playlists
set core to each system once and done
 
  • Like
Reactions: Skindredas

Skindredas

Member
Newcomer
Joined
Sep 26, 2019
Messages
21
Trophies
0
Age
30
XP
98
Country
Lithuania
that's exactly why you need to update ALL playlists to the new format!


Edit: look here
https://gbatemp.net/threads/retroarch-wiiu-wip.447670/post-9678572
I did replace playlists with ones you shared, but it still asked to choose default core..
Settings
playlists
manage playlists
set core to each system once and done
This solution works :) but there is problem with arcade playlists different roms use different cores on crazymac build...
 
  • Like
Reactions: Donnie-Burger

Skindredas

Member
Newcomer
Joined
Sep 26, 2019
Messages
21
Trophies
0
Age
30
XP
98
Country
Lithuania

rob77

New Member
Newbie
Joined
Jan 24, 2022
Messages
2
Trophies
0
Age
44
XP
12
Country
United Kingdom
You must enter playlists and disable (Save Playlist Using Old Format):







































Remember that before exiting or restarting your retroarch, you must update the settin



gs through the menu:

You must enter playlists and disable (Save Playlist Using Old Format):
View attachment 295338



Remember that before exiting or restarting your retroarch, you must update the settings through the menu:

View attachment 295337
Thank you it's now updated:)
 
  • Like
Reactions: willianholtz

mitgenuss

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 19, 2022
Messages
45
Trophies
0
Age
37
XP
61
Country
Liechtenstein
Hi, I'm sorry but I forgot to mention that you should change the playlist type (this option is in the RA general options, I can't send the correct location right now because I'm without my wiiU)

But I'll leave the step-by-step here for anyone who wants to update CrazyMac without any problem.

1 - Change playlist type to json style (VERY IMPORTANT)
2 - Gamepad must be default on port 1 of RA GENERAL configuration (VERY IMPORTANT)
3 - Save all modified content
4 - Update the playlists I made available above
5 - Update Cores

For those who use the pro controller, after updating the RA, you must enable the possibility of "Control the Menu with all Controllers", Also change the controller port only when entering the game and NOT in the RA's GENERAL setup.

Quick menu > Input
Thnx willianholtz for the guide and the playlist.

Just one question before i start updating:

What you mean in step 3 with "Save all modified content"
Did you delete the config file when updating crazymac RA pack? Did you only update the cores or are there other files to be updated/modified?
 
  • Like
Reactions: willianholtz

willianholtz

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 5, 2020
Messages
91
Trophies
0
Age
34
Location
Três Barras, Brasil
Website
www.menteinsanabfs.blogspot.com
XP
510
Country
Brazil
Thnx willianholtz for the guide and the playlist.

Just one question before i start updating:

What you mean in step 3 with "Save all modified content"
Did you delete the config file when updating crazymac RA pack? Did you only update the cores or are there other files to be updated/modified?
No, it's just that when you change any CrazyMac settings, when exiting the RA it reverts to the CrazyMac defaults! This save I'm referring to is to update the settings you've made.
 

mitgenuss

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 19, 2022
Messages
45
Trophies
0
Age
37
XP
61
Country
Liechtenstein
Ok guys, thank you so much now, 1.10 build works fine and chooses cores automatically, thank you so much guys :)
im to stupid... ive updated cores and playlists, but games doesnt choose core automatically...


Not if you get sets.

I think im stucked here somewehre.... how do i "get sets"?
 
  • Like
Reactions: Donnie-Burger

puffykilled2pac

New Member
Newbie
Joined
Jan 29, 2022
Messages
2
Trophies
0
Age
42
XP
7
Country
United States
im to stupid... ive updated cores and playlists, but games doesnt choose core automatically...
The playlists that Willanholtz shared were not updated to the json format. Delete all your playlists on your SD card and add these and it will work. I just did it on my WiiU with CrazyMac 2.0 and the newest version of RetroArch to confirm it works.
 

Attachments

  • Playlists.zip
    210.4 KB · Views: 24

mitgenuss

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 19, 2022
Messages
45
Trophies
0
Age
37
XP
61
Country
Liechtenstein
can anyone tell me the default core settings and video setting for rotation in crazymacs build? and probably the general core settings (flip and vertical) for fb alpha 2012.. unfortunately i did override them trying to change upsidedown screen on 1941 - counter attack.
 

sonictopfan

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 2, 2010
Messages
2,301
Trophies
0
XP
930
Country
Admittedly I’m not the biggest fan of RetroArch in general due to it being slow and having issues, and while the WiiU port has always been one of the better ports imo it was still way too slow for my taste...

Until today, I just installed the latest update and I was pleasantly surprised, it got a massive boost in speed, idk what you guys did but I just wanna say thank you! 🙏

One question though, how do I set preferences for cores? Like, if I wanna play a GBA title I wanna set it to always choose mGBA by default.
 
  • Like
Reactions: Donnie-Burger
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    AliceCE @ AliceCE: optiplicks