Homebrew Emulation Retroarch build by crazymac on latest atmosphere crash

1alien1

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 26, 2013
Messages
134
Trophies
0
XP
194
Country
Gambia, The
Hej guys, i finally switched over from sxos to atmosphere and i am liking it so far. only problem right now is the fact, that the crazymac lite build of retroarch for switch does not seem to work. it crashes upon start (also with R override). i suspect that it is the problem of the old retroarch version within the prebuild pack (1.8.3). does anybody know how to get it to work without breaking the prebuild pack and all its glory?
 

1alien1

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 26, 2013
Messages
134
Trophies
0
XP
194
Country
Gambia, The

Djakku

Well-Known Member
Newcomer
Joined
May 9, 2019
Messages
60
Trophies
0
Age
38
XP
738
Country
United Kingdom
I don't know what is so specific about the crazymac configuration but retroarch came a long way since it's initial build on switch.

I would backup the original whole crazymac build on my hdd / or just rename it on the switch, copy the latest retroarch build on the sd card and test it. For me it has always worked out of the box. If any issues, i use the online updater.

Another alternative could be to run LAKKA instead of horizon.
 

1alien1

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 26, 2013
Messages
134
Trophies
0
XP
194
Country
Gambia, The
I don't know what is so specific about the crazymac configuration but retroarch came a long way since it's initial build on switch.

I would backup the original whole crazymac build on my hdd / or just rename it on the switch, copy the latest retroarch build on the sd card and test it. For me it has always worked out of the box. If any issues, i use the online updater.

Another alternative could be to run LAKKA instead of horizon.
you can google it, it really is an awesome build like none others. specific bezels for every single game and so fort...using a newer version will break it unforunately :(. it was the same with the wiiu and vita version, no update possible without a whole lot of work...
 

Djakku

Well-Known Member
Newcomer
Joined
May 9, 2019
Messages
60
Trophies
0
Age
38
XP
738
Country
United Kingdom
You could TRY to replace just the NRO files and the core files and see if it works?

All of that after you backup everything of course.
 

1alien1

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 26, 2013
Messages
134
Trophies
0
XP
194
Country
Gambia, The
You could TRY to replace just the NRO files and the core files and see if it works?

All of that after you backup everything of course.
didnt work either. if i replace all the latest retroarch files, i get a clean fresh experience. if i replace only the nro file, i keep at least the overlay but still all system categories and such are missing...
 

lufeig

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 22, 2009
Messages
282
Trophies
0
Age
43
Location
São Paulo, Brazil
XP
767
Country
Brazil
didnt work either. if i replace all the latest retroarch files, i get a clean fresh experience. if i replace only the nro file, i keep at least the overlay but still all system categories and such are missing...
i have ported the psvita lite version to the switch using the latest stable version available nowadays - 1.10.0

i actually did it for my personal use, but let me know if you're interested
 

Djakku

Well-Known Member
Newcomer
Joined
May 9, 2019
Messages
60
Trophies
0
Age
38
XP
738
Country
United Kingdom
i have ported the psvita lite version to the switch using the latest stable version available nowadays - 1.10.0

i actually did it for my personal use, but let me know if you're interested
Would be happy to have a look 😁

Feel free to dm me!
 

Nitespell

New Member
Newbie
Joined
Nov 22, 2021
Messages
4
Trophies
0
Age
41
XP
130
Country
United States
i have ported the psvita lite version to the switch using the latest stable version available nowadays - 1.10.0

i actually did it for my personal use, but let me know if you're interested
I’m interested too please when you have time can you dm me!!
 

febiazi

New Member
Newbie
Joined
Mar 7, 2022
Messages
1
Trophies
0
Age
29
Location
Brasília
XP
9
Country
Brazil
i have ported the psvita lite version to the switch using the latest stable version available nowadays - 1.10.0

i actually did it for my personal use, but let me know if you're intereste
I’m interested too, i think i reply to you in reddit
 

dalle3

New Member
Newbie
Joined
Nov 12, 2019
Messages
4
Trophies
0
Age
44
XP
83
Country
Austria
Just a quick question did you ported it to look and work same as on ps vita?
I have vita here and switch but cannot get to look exactly same
Thx
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: https://www.kshb.com/news/local-news/local-brewery-nonprofit-team-up-for-mental-health-awareness...