1. Mistle

    OP Mistle Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    I just bought a retail version of PAL Brawl, and it doesn't work on my Wii. The Wii won't even read the disk.

    I have:
    Original PAL Wii
    Wiikey
    3.3 firmware
    Retail PAL Brawl


    Nothing is working >_< Please shed some light on my situation if possible, I really hope I haven't wasted my money.
     
  2. samsam12

    samsam12 Test
    Banned

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    818
    Country:
    United States
    you have a dual-layer disc problem with your wii and it must be repaired. Sorry!
     
  3. Mistle

    OP Mistle Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    But I've been playing a burnt Japanese version up until now, which was dual layered?
     
  4. skawo96

    skawo96 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    You was too quick...I was ready to answer first question.

    Sometimes discs have problems, and working are copies of them, not discs themselves; really
     
  5. jan777

    jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,831
    Country:
    tried gecko OS yet?
     
  6. skawo96

    skawo96 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    If original game don't boot through wii menu, then Gecko OS will say "No DVD"
     
  7. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!
    Moderator

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    8,763
    Country:
    Sweden
    Your Wiikey, what version is on it? You need version 1.9s else the original wont boot
     
  8. FoulPlay

    FoulPlay GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    458
    Country:
    United States
    Here we go again...

    Make sure your at 1.9S
     
  9. skawo96

    skawo96 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    Can now I ask for something? I have a WASABI chip, and I was trying to get NTSC copy to work. Was it a bad DL or "bad" Wii, because it won't work. Disc was PHILIPS DVD-DL. DVD5 worked.
     
  10. jalaneme

    jalaneme Female Gamer
    Member

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,256
    Country:
    errr, wrong! he needs to install the wiikey 1.9s firmware update so that the Wii brawl retail disc can boot, only problem is you will loose audio fix for gamecube games, if u don't care about that then go ahead and update.
     
  11. jan777

    jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,831
    Country:

    oh yeah i got confused with v1.5 as it sometime boots games even if not recognized yet in the menu but 1.5. doesnt have SSBB support

    so update your chip
     
  12. skawo96

    skawo96 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    Can someone answer?
     
  13. jan777

    jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,831
    Country:
    try to get a whole intact iso with all updates protection and everything burn as usual

    pray it gets recognized in the menu then boot through gecko os

    might work

    my "bought" copy was clean and it works through the os
     
  14. skawo96

    skawo96 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    I'm downloading PAL one (pretty quick: 234kb/s [​IMG] ) and I'll try. And then I must try to find DVDDl disc. We, in poland still use diskettes and CDs(really!) and when I once went to huge computer shop and asked about DVDDL shopkeeper said: What??
     
  15. jan777

    jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,831
    Country:
    yep i saw in the other thread

    diskettes...man i remembered when my aunt banned me from touching her computer ever again because the diskette had i virus

    then when i was allowed again i plugged in my mp3 and it got infected with a virus again

    good thing i now have my own computer

    nice speed my maximum download is (dont laugh) 55kb\sec (okay laugh)
     
  16. sabatino

    sabatino GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    126
    Country:
    Belgium
    wow ><
    here in belgium we can buy blurays/hd-dvds already [​IMG]
     
  17. skawo96

    skawo96 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    Yey I remember when I was buying CDs for 80zl. Everyone was then: 70MB? WOOOOOOOT!

    We can buy them (blurays etc.) too, but we must have a good 'other country' shop. There is one at my town: Media Markt.In polish shops there can be no DVDs.
     
  18. Sir-Fritz

    Sir-Fritz GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    1,336
    Country:
    My maximum is about 100 and thats like just above average in austrailia.
     
  19. skawo96

    skawo96 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    Oh, sad. No really, I remember downloading Paper Mario: TTYD at 0.2kb/s Now, with new internet I can download at 234kb/s, altrough quickly it falls...now it's 100something...http://i297.photobucket.com/albums/mm230/skawo96/beztytuu-3.jpg
     
  20. Xeronage

    Xeronage GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    612
    Country:
    ehm Jan777, could you shorten your signature a little? It's a lot of text.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - working, Retail, Brawl