Retail gamecube games don't work anymore after installing backup l

Discussion in 'Wii - Hacking' started by turok4n64, Feb 12, 2009.

  1. turok4n64
    OP

    turok4n64 GBAtemp Regular

    Member
    3
    Nov 5, 2007
    United States
    It seems I cannot load regular retail gamecube games from the Wii menu anymore. I put the gamecube game in, go to play it through the normal channel, and then the screen goes blue(blank) and i can't see anything, but I can hear the game.
     
  2. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    1
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
    From the readme:

    Note 1: Changing to GameCube mode is sometimes not working. Turn off Wii and on again and retry, if screen looks strange.
    Note 2: Starting with patched MIOS enables MIOS to load the game, but the game is not patched. This is only working for homebrew DVDs.
    Note 3: DVD speed is still limited to 3x.
    Note 4: There are sometimes problems with the DVD read speed. So there is sometimes a very short delay in a few games. The game play is only barely influenced.
    Note 5: If patching of DVD read function fails, the game will still be started.

    so try to restart and load it up again...
    -kitt05083
     
  3. dottor_male

    dottor_male GBAtemp Regular

    Member
    1
    Oct 30, 2008
    Italy
    My originals works.
    The disc channel show me the wiigator loader, an error for about 3-4 seconds and then the game start.
    I used MIOS v8. Try to reinstall the cMIOS, maybe it will work.
     
  4. UranusKiller

    UranusKiller TranceMaster

    Member
    2
    Feb 9, 2009
    Redcar, England, UK.
    wiigator warned everyone of this!
     
  5. Lumstar

    Lumstar Princess

    Member
    4
    Mar 6, 2006
    United States
    Darling
    How weird... I'm one of the lucky few. 3.4u and virtually everything works. Be it retail, backup, or homebrew. [​IMG]
     
  6. Zeek03

    Zeek03 GBAtemp Fan

    Member
    1
    Sep 1, 2008
    United States
    USA
    Ha! Me too. Still moving good!
     
  7. c2ironfist

    c2ironfist GBAtemp Fan

    Member
    1
    Nov 27, 2007
    Canada
    i better test out my original gamecube games
     
  8. david432111

    david432111 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    1
    Jul 17, 2008
    Denmark
    Mine says "Failed to read dvd error 345", though after like 5 seconds it loads the original game anyway.
     
  9. Tanas

    Tanas GBAtemp Addict

    Member
    1
    Aug 19, 2006
    Just tried Mario Golf and F-Zero X originals and both worked.
     
  10. nikeymikey

    nikeymikey This is now a Spiderman thread.........

    Member
    5
    Nov 19, 2008
    Just tried Mario Golf (NTSC) and Mario Party 4 (PAL), both originals and both work exactly as they should boot instantly from disc channel no errors.

    Waninkokos cMIOS Rev1, Softmii, PAL console.
     
  11. Cuber

    Cuber GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 29, 2009
    England
    How'd you manage that then? O.o
     
  12. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    1
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
    apparently im one of the lucky few that was given the gift of the ability to see and read a readme file...
    lol....
    -kitt050383
     
  13. UranusKiller

    UranusKiller TranceMaster

    Member
    2
    Feb 9, 2009
    Redcar, England, UK.
    lol...too true
     
Loading...