ret = error -116

Discussion in 'Wii - Hacking' started by johnnyturk, May 16, 2009.

May 16, 2009

ret = error -116 by johnnyturk at 5:18 PM (1,087 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. johnnyturk
    OP

    Newcomer johnnyturk Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United Kingdom
    any help as to the cause would be helpful,

    i am following a guide

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=144835

    could and could not connect with the rev10 dol so used a wad instead. i got the the next step to use ios downgrader but still wont connect with the above error

    i did follow a previous guide

    http://www.yafaze.com/forums/viewtopic.php...&p=327#p327

    which did work but today my bro played mario kart and updated from the disc so im guessing whatever mario kart changed is the problem, can anyone tell me what that is or how to fix this
     
  2. jarock

    Member jarock GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    304
    Country:
    Ireland
    Is the Wii connected to the net?
    Looks like your Wii cannot connect giving you a 116 error.
     
  3. johnnyturk
    OP

    Newcomer johnnyturk Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United Kingdom
    it can indeed connect to the net, also, whenever i test it, it says its connected but needs an update, i dno if that update would break anything but maybe because it needs an update im being blocked?
     
  4. jarock

    Member jarock GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    304
    Country:
    Ireland
    Don't update it!
    Thats normal if you do a connection test as it connects to Ninety servers to check for updates.
    Are you getting the 116 error at this point?

    Initialising Network, please wait.......ERROR! (ret = -116)
     
  5. johnnyturk
    OP

    Newcomer johnnyturk Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United Kingdom
    yeah

    i did read somewhere to wait for the lil globe in hbc to turn white rather then flash n try it, did and it worked but freezes afterwards

    installing ios11 v10
    >>downloading and installing content #09

    then no progress, the network install of rev10 would also freeze at some point too, ¬_¬ so i just used a wad for that
     
  6. johnnyturk
    OP

    Newcomer johnnyturk Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United Kingdom

Share This Page