[Request] Megaman Battle Network 5 Double Team DS

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by .Darky, Dec 16, 2008.

Dec 16, 2008
  1. .Darky
    OP

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    I'm having problems using DSLazy, so I was wondering if someone could help me out with this one...
     
  2. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    use the search function please. i saw a similar thread like this last night. even before that i do believe there were projects but they were dropped because capcom doesnt use just 1 folder to put all of their sdat data in
     
  3. .Darky
    OP

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    *sigh*
    Yeah, I noticed similar threads before.
    I would've done it myself (as stated before) using DSLazy, but since I have a crappy PC I can't even run the application. u,u
     
  4. Noitora

    Member Noitora ::

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    3,768
    Location:
    Athens
    Country:
    Greece
    Umm...I dunno if it can be done but, well you can download and use DSBUFF instead of DSLazy, it's DSLazy with a nice gui, it might work.
     
  5. .Darky
    OP

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    OMG! *punches CPU*

    I can't even run DSBuff...
     
  6. Noitora

    Member Noitora ::

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    3,768
    Location:
    Athens
    Country:
    Greece
    Hmm...does it crash or what?
    we might be able to help you [​IMG]
     
  7. DarthNemesis

    Member DarthNemesis GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    1,208
    Country:
    United States
    Those two are just frontends for ndstool. It's a command-line application, so if you can't run that you should probably look into getting a newer PC...
     
  8. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    i dont think the megaman games can be undubbed period
     
  9. .Darky
    OP

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    I have ndstool, but sadly I don't know how to use it. :x
     
  10. DarthNemesis

    Member DarthNemesis GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    1,208
    Country:
    United States
    It's right there in dslazy.bat under the UNPACK and PACK options. Just open a command prompt in the dslazy folder and enter the commands.
     
  11. Noitora

    Member Noitora ::

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    3,768
    Location:
    Athens
    Country:
    Greece
    Also you can use the exe that comes with both DSBuff or DSLazy
     
  12. .Darky
    OP

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    Ok, after a long time I've finally managed to get Dsbuff working.

    So, I unpacked the Roms
    -Rockman.Exe 5: Twinleaders
    -Megaman Battle Network 5: Double Team DS

    Now I would really appreciate if anyone could help me or give me advise on how to swap the sound files.

    This is my first time trying to hack a DS rom btw.
     
  13. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    capcom megaman games are a bitch when it comes to undubbing. hell someone correct me if im wrong but there hasnt been 1 100% undub of a megaman game yet so just let it go........seriously
     
  14. Rock Raiyu

    Member Rock Raiyu Clock Up

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    5,066
    Location:
    Walking the path of heaven
    Country:
    United States
    All you do is take the sound_data.sdat from the Japanese game and swap it/overwrite with the English one and repack the English game.
     
  15. .Darky
    OP

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    @ Raiyu245

    Ok, thanks. I'll let you know if it works. :]
     
  16. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    have you ever looked inside a megaman ds file?
    its a mess to try to do a full undub

    let it go
     
  17. .Darky
    OP

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    Yay, it worked!

    Thanks for the help Raiyu. :D
     
  18. 1ns0mn14

    Newcomer 1ns0mn14 Member

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    34
    Location:
    Location: Undefined
    Country:
    Greece
    I fail to see the point of this thread, as this game can be undubbed with the same process most other NDS games can be undubbed, the swapping of the sound files..
    In some cases the sound file might have a different filename or it can be in a different path but you can mostly figure it out easily.

    The path for the sound file (sound_data.sdat) is in this case:
    data\data\rom\ds
     
  19. .Darky
    OP

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    The thing is that this was my first try...so I knew nothing about swapping sound files.

    Actually, I was making a request at first...but in the end I did it myself, and obviously thanks to to Raiyu.
     
  20. azoreseuropa

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,503
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    Congratulation, .Darky.

    Thanks Raiyu for the tips! [​IMG]
     

Share This Page