REPLY FAST!! How to send the flashme.nds via ...

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by SkH, Aug 26, 2006.

Aug 26, 2006
  1. SkH
    OP

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    Hello! PLEASE REPLY FAST!

    I would like to send the flashme.nds from a 1.NDS, to a 2.NDS! Of course I have in the 1.NDS a SC. And the 2.NDS is in the downlaod play! so i would liekt o the 2.NDS pick up the flashme.nds and run it to flash it!

    Because I only have 2xSC & 1xPassKey, and thats all! These!! And I have 2 DS's. So I want to flash one!

    Please help, I really appricate it!!!!

    (for developers; the download station might have a help )
     


  2. xflash

    Member xflash Local Ninja

    Joined:
    Oct 21, 2004
    Messages:
    1,102
    Country:
    Norway
    err can't ya just flash it with the supercard instead of trying to do something impossible?
     
  3. Kamakazie

    Member Kamakazie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 19, 2005
    Messages:
    177
    Location:
    Long Island
    Country:
    United States
    You can't... Just take the passkey and use it in the second DS after you've flashed the first one.
     
  4. SkH
    OP

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    Thanks the fast replies!

    But the second DS is not boot with the SuperKey!
     
  5. Kamakazie

    Member Kamakazie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 19, 2005
    Messages:
    177
    Location:
    Long Island
    Country:
    United States
    It doesnt boot?
     
  6. SkH
    OP

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    Yeah just as I say!! I doesn't known why! Now I only have one chance: if I have to send the flashme.nds via the Download Play, I have to flash it, not as I say?

    Anyone? I don't mind if there is a another method to flashm my DS without a PassKey, and with these things: 2DS, 1PassKey (wich is not work with the second DS-thats why I flash that)! My idea is the Download Play, ...

    Oh and I think if there is an DS Download Play .nds (homebrew) file sender, or just the FlashMe send via Download Play thing!!! (oh and my flashable DS is the old one, not the Lite!)

    So this could be useful for anyone though!!!


    EDIT!: My new ide is the "PassCard 3 emulation" wich is in a .nds file that can be sended to the other system, so the one will boot my SC in the DS mode, and it would be capable to run the flashme.nds file!!

    EDIT2: Another idea!! If there is an flashme.gba for the old DS, that would be rocks!!!
     
  7. cory1492

    Member cory1492 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2005
    Messages:
    1,489
    Location:
    Home, WhereElse?
    Country:
    Canada
    All great ideas, but none of them will work (and trust me, they have been tried). Here is why:
    DS expects data to be signed unless it already has flashme installed.

    The only DS that will work with what you suggest is the one that already works with passme1/passkey - and essentially the software only exists to do so from specific PC wifi cards (and even then ONLY wifime will work with it).
     
  8. SkH
    OP

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    Yes the WifiMe ... but I doesn't have a PC wifi card, just the WIFI Conenctor. Does it works?
     
  9. cory1492

    Member cory1492 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2005
    Messages:
    1,489
    Location:
    Home, WhereElse?
    Country:
    Canada
    Sure, but if you re-read what I said:
    Only with the DS that already works with passkey.

    The DS's that need passkey2 or better to work DO NOT work with wifime AT ALL (unless you flashme it first).
     
  10. SkH
    OP

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    Uh, it's not good for me. But looks like in the FlashMe forum, a guy is already searched for it, as I!!!

    And Its been a great idea, too (in the topic!!):


    WHAAT?? I HAVE the really old DS!!!
     
  11. cory1492

    Member cory1492 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2005
    Messages:
    1,489
    Location:
    Home, WhereElse?
    Country:
    Canada
    Then use your superkey with it [​IMG]
     
  12. SkH
    OP

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    "but if you re-read what I said" earlier,

    you've known that that old DS will not boot up with the SuperKey!!!!
     
  13. cory1492

    Member cory1492 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2005
    Messages:
    1,489
    Location:
    Home, WhereElse?
    Country:
    Canada
    which means usually (unless your DS slot is broken and nothing boots from it?):
    The DS's that need passkey2 or better to work DO NOT work with wifime AT ALL (unless you flashme it first).

    Look, you wanted "REPLY FAST" - Im telling you no solution like what you are looking for exists, never mind is going to exist "FAST" [​IMG]
     
  14. SkH
    OP

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    But it should works with WifiMe, just I not have anything more than the Nintendo WiFi Connector.

    okay, so not FAST, but AVARAGE speed... but I think a experienced developer might have the experience to write a .nds file that is when open it, its should transfer the flashme.nds to a DS via DS Download Play. Or am I wrong about that?
     
  15. outphase

    Member outphase Custom title

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    1,218
    Country:
    United States
    If your passkey 1 didn't work on your new DS, wifime won't either. Also, you wouldn't be able to send flashme via download play unless the receiver was flashed... funny how that works. Reprogram your passkey 1 to a passme 2 and you'll be fine.
     
  16. SkH
    OP

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    BUT THE OLD DS HAS NOT BOOT UP A PASS THING!!!

    AND ITs really old!! so it could be boot up anything he can receive in download play!!

    Now I what to do??
     
  17. cory1492

    Member cory1492 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2005
    Messages:
    1,489
    Location:
    Home, WhereElse?
    Country:
    Canada
    Im sure if some developer actually wanted to do it, it would get done. The ability to crypt the secure area exists, but most devs already have flashed DS's or passme's and whatnot.
     
  18. SkH
    OP

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    Then any solution?
     
  19. cory1492

    Member cory1492 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2005
    Messages:
    1,489
    Location:
    Home, WhereElse?
    Country:
    Canada
    If you want to make one Im sure the other guy who was looking for it would appreciate it [​IMG]
     
  20. SkH
    OP

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    WHAT?! I? But I doesn't known anything that is DS Devepopment! So how I could have the abilities to do that thing, and what I supposed to do?
     

Share This Page