Repair Log thread for motherboard and Joycon PCB repair logs

WadsRUs Dec 15, 2018.

  1. bootaholic

    bootaholic Member

    Newcomer
    2
    Jul 1, 2019
    United States
    Lol... Look at this![​IMG]

    Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
     
  2. Borega

    Borega Member

    Newcomer
    2
    May 26, 2019
    Germany
    I changed the M92T36 already. The Switch used to not even boot. Then I changed it and now it boots. Changed the bq aswell.
     
  3. SolidSnakeUk89

    SolidSnakeUk89 Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jul 20, 2019
    United Kingdom
    Around the world
    so did you managed to get it going?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    wow !!! that is quite something, I saw one like that for sale in eBay (uk) and it was too expensive to go for it so I did not bid on it

    try the usual.. check if works in docked mode, get the mobo into a known good assembly and check if the same issue appears, if it does.. then is either the video timing chip or Video chip
    check the voltages across to make sure they are "normal"

    Interesting to get to know how you progress with that one :)
     
  4. Borega

    Borega Member

    Newcomer
    2
    May 26, 2019
    Germany
    It boots and everything works but it does not charge.
     
  5. SolidSnakeUk89

    SolidSnakeUk89 Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jul 20, 2019
    United Kingdom
    Around the world
    are you getting 3-6v on pins 5 and 6 of the Mt92 chip?

    if after that still wont charge.. I would turn my eyes to BQ chip
     
  6. Borega

    Borega Member

    Newcomer
    2
    May 26, 2019
    Germany
    With a plugged in battery iam getting battery voltage on them I think (have not checked lately.) I also changed bq already.
     
  7. SolidSnakeUk89

    SolidSnakeUk89 Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jul 20, 2019
    United Kingdom
    Around the world
    also check how much voltage comes out of that coil next to the BQ chip... maybe is not stepping the voltage up enough to charge the battery.
    does the battery charge indicator comes on in the console? (if it does, it meas M chip is good)
     
    Pintglass likes this.
  8. Borega

    Borega Member

    Newcomer
    2
    May 26, 2019
    Germany
    The coil only carries the battery voltage and the switch does not recognise the charger at all. I'd think it has to do with the port but I can connect the switch to the pc and push payloads and such.
    As I have never heard of the coil going bad ('' it's never the coil") does that happen a lot with he switch?
     
  9. SolidSnakeUk89

    SolidSnakeUk89 Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jul 20, 2019
    United Kingdom
    Around the world
    ive never seen it either but you seem to have covered must of the "usual" so your case may be unusual..

    I have seen one side of the coil disconnecting and hanging once with a switch that must have been dropped.. they are chunky pieces and may lose part of the connection after a drop or water damage.. who knows..

    the new BQ chip... is it taken from another switch? is it new or pulled? may be slightly faulty (I have see that with ~Aliexpress chips.. sometimes...)

    can you measure the battery voltage.. leave it to charge leave it to charge for 1 or 2h and then measure again, and check if voltage changed? maybe is one of those cases that is stuck in slow charging (mymatevince came across one of these in one of his videos)
     
  10. Borega

    Borega Member

    Newcomer
    2
    May 26, 2019
    Germany
    Well I got around to messurea bit today and I have 5.2 V on the fuse and on pin 5 but 0 on pin 6. I also have some shorts on the caps under the cpu. Id say thats that and move on but then the thing still boots and works. It just wont charge... so it cant be a total failure.
    Checked the lines going to p13usb and the seem alright (beep when going direkt, no beep when accross)
     
  11. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom
    @Borega
    When you plug a charger into the switch
    Check the voltages on BQ24193

    Pin 1 VBus should be high 5v-15v depending on charger
    pin 2 if using the nintendo charger this pin should read low
    pin 3 Should be low 0v
    pin 4 should be low if charge in progress, if this pin is high charge is complete or disabled, if this pin is alternating from low to high this could indicate a fault.
     
    SolidSnakeUk89 likes this.
  12. Jitrid

    Jitrid Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jun 20, 2016
    Netherlands
    This thread is godlike! But some pictures would really put a bow on it.:lol:
     
  13. Borega

    Borega Member

    Newcomer
    2
    May 26, 2019
    Germany
    I get 0 on most pins and 3.5v on some others. so nothing you are telling me fits. but I changed the bq before and I think the fault is somewhere else

     
  14. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom
    So you dont get at least 5v on pin one of BQ24193
     
  15. Borega

    Borega Member

    Newcomer
    2
    May 26, 2019
    Germany
    Nope. With a normal usb charger I get about half a volt.
     
  16. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom
    What do you get with the nintendo charger
    What voltage do you get on pin 28 of M92T36
     
  17. Borega

    Borega Member

    Newcomer
    2
    May 26, 2019
    Germany
    Nintendo Charger is 0 Volt (but the original Charger does not turn on my volt meter for example so that thing seems strange). Pin 28 I gotta look up.
     
    Pintglass likes this.
  18. bootaholic

    bootaholic Member

    Newcomer
    2
    Jul 1, 2019
    United States
    Anyone have any experience with blue screen consoles? I bought another round of broken consoles and stumbled upon one. I haven't poked around inside yet, just wanted to understand what others have experienced with blue screens.

    Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
     
    Pintglass likes this.
  19. SolidSnakeUk89

    SolidSnakeUk89 Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jul 20, 2019
    United Kingdom
    Around the world
    they are the worse ones.. most probably the NAND, MEMORY or the TEGRA chips are either damaged or corrupted.

    so far.. I have NOT been able to recover any blue screens or stuck in logo consoles :(

    they are good donors tho ! LOL - normally all the other chips are good to pull
     
  20. bootaholic

    bootaholic Member

    Newcomer
    2
    Jul 1, 2019
    United States
    FWIW, I was able to recover a stuck in logo console the other night. After testing literally every cap and checking voltages all over the board I was desperate and decided to bake the board....

    Connected it up and it booted. I haven't done much testing with it yet, though.

    Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...