Removing the anti piracy measures for Black Sigil?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by geminisama, Jun 14, 2009.

  1. geminisama
    OP

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    I have NO idea where exactly to post this, so please move if it's wrong, and don't bite my head off.

    I emailed Graffiti about their frequent lockups and crashed in the game, and they replied this:

    "I'm sorry, it only locks up on pirated copies. Please provide proof
    that you are getting crashes on retail version of the game.

    Regards,

    The Graffiti Team."

    Seems kinda BS, as people are reporting it freezing on legit copies too; but would it be possible to remove the anti-piracy measures, like you guys did for CT, and such?
     


  2. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    when you say lock ups... is it the freeze that we are talking about?
    the random freeze?

    it seems like bug to me..
    because the random freeze is so RARE even on carts
     
  3. geminisama
    OP

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Yes, the Freeze/Lockups we get. It looks like a bug, but their own company just said it had to do with anti-piracy; so maybe there's code in there doing it?
     
  4. vergilite

    Member vergilite GBATemps Regular Clown

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    737
    Location:
    Liv-Liv-Liverpool YEAH!
    Country:
    United Kingdom
    that seems unlikely as the freezes are quite random for me so i don't think anti-piracy is the cause
     
  5. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    i have no idea
    i have friends who play for 3 hours yet any freeze, he is on Artania
    i have a friend got a freeze on the spirit temple after he restart no freeze...

    the best is we get someone who really own the game to tell us he/she encounters any freeze through out the game to validfied the dev's claim
     
  6. geminisama
    OP

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
  7. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    Yeah, saw that~!
    lets continue our discussion there
     
  8. Taedirk

    Newcomer Taedirk Member

    Joined:
    Jul 12, 2008
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Step 1: Find a legit copy
    Step 2: Take a picture of yourself, the email, and you giving the camera the middle finger
    Step 3: Send to Graffiti
    Step 4: Profit!
     
  9. Zane

    Member Zane Ace Wizard

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    650
    Location:
    Sweden, Falkenberg
    Country:
    Sweden
    O.o, i've had the game freeze on me once so far. Which was at the frozen lake thingy in the forest. And once when i put the DS in sleep mode, but that seem to happen to alot of my games lately.
     
  10. megawalk

    Member megawalk The Legendary SRW Addict

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    1,067
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    lol if they deny their own original copy doesn't freeze then they better should close off their company because then they will suffer economy collapses [​IMG]
    really weird a game freezing up randomly (and really anoying) hopefully the copies get taken back and re-produced till they won't freeze, that and that the people who bought a copy can deliver theirs for another with this little problem solved
     
  11. Dark_linis

    Member Dark_linis GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    272
    Location:
    Manhattan
    Country:
    United States
    Is it possible we got a bad dump? Also if it means anything, while other freezes can eventually get passed, there is a part where no matter what, I can't progress ( the meeting room in the desert town)
     
  12. geminisama
    OP

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    I highly doubt it's a bad dump, cause people with retail games are having issues too. It's either:
    A) Anti-Piracy measures activating on both versions, and should be fixable for US.
    B) Bugs they're lying about, and we're shit out of luck.
     
  13. Ruri

    Member Ruri GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    573
    Country:
    United States
    What carts have people been having trouble on? I'm using an M3 with the latest Sakura, and haven't had any crashes yet. Maybe it's cart-related (and even the original hardware isn't as good, or something.)
     
  14. Dark_linis

    Member Dark_linis GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    272
    Location:
    Manhattan
    Country:
    United States
    Im using r4 with last firmware.

    May I ask what part are you up to?
     
  15. Ruri

    Member Ruri GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    573
    Country:
    United States
    I only just got my second third party member. Er, you know.
     
  16. KendoKhan

    Newcomer KendoKhan Advanced Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    59
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    im using and EDGE latest firmware no freezes yet.
    just got past the giant frog in the cave part when the green haired guy leaves and the white haired chick joins your party and you end up in that mountain town.
     
  17. Dark_linis

    Member Dark_linis GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    272
    Location:
    Manhattan
    Country:
    United States
    you guys are still abit early in.

    Let me know if you progress after the desert town.
     
  18. Razarath

    Newcomer Razarath Newbie

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Im using and M3dsReal latest firmware no freezes yet for me and im at Genesha so it might be cart related.
     
  19. fateastray

    Member fateastray GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    659
    Country:
    Netherlands
    IF it were a anti-piracy protection, why would the intervals of freezing be like 3 hours apart? I had 2 freezes. One around 30 minutes in to the game and one at around 6 and a half hours. It hardly bothers me...If it's a protection thingy, they sure didn't go all out on that. Studio Archcraft is cool, but Grafitti Entertainment can suck it. You should've seen the crap they put out on the Studio Archcraft forums..
     
  20. Freudian Lemur

    Member Freudian Lemur GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 8, 2008
    Messages:
    213
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    I'm pretty certain they must just be bugs because Graffiti Entertainment are cheap. I'm on an R4 and I've only had one freeze, near the start in the Bel Lenora capital. But the thing is, a few years ago, before owning a flahcart or a DS lite, I bought Children of Mana, and (although they were much more frequent) I had the same problems. I returned the game and got a new copy, but to no avail. It turns out the game only messed up on my DS. But a few other people on the internet had the same problem and there was nothing with my DS. But it worked on the lite. Anyway, to (unsucsessfully) cut a long story short, I think it's a bug in the game.
     

Share This Page