Reliability of Cyclo ds evolution

Discussion in 'CycloDS' started by cribby08, Dec 4, 2007.

Dec 4, 2007
  1. cribby08
    OP

    Member cribby08 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    102
    Country:
    United States
    I was considering buying a cyclods evo but in reading the forums on teamcyclops.com it seems that there are alot of units that are defective, and many more that will work for a few months and then brake.

    Can owners of cylcods evo, or people that know about this "problem" comment on this. Thanks.

    Also does anyone have a rough idea about the reliability of batch 3 yet?

    Thanks.
     


  2. DjoeN

    Member DjoeN Captain Haddock!

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    4,928
    Location:
    Somewhere in this potatoland!
    Country:
    Belgium
    Never had a problem with mine, it runs still perfect.
     
  3. sirAnger

    Member sirAnger GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Messages:
    359
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    Mine works fine after 3 months.
     
  4. cribby08
    OP

    Member cribby08 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    102
    Country:
    United States
    thanks for the fast replies.

    did you guys also hear the rumors of unreliability? maybe i got bad information.
     
  5. cutterjohn

    Member cutterjohn GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    648
    Country:
    United States
    Well, there are quite a few posts on the official forum about DOA Evos, but then, when you think about it's mostly only people with problems who bother to post. Most people who get what they want won't bother to say anything, but I'll let you know when mine shows up, if I'm still alive when it does, that is... (ordered from overseas, a mistake not to be repeated, ever.)
     
  6. Chotaz

    Member Chotaz I'm back! :D

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    757
    Country:
    Portugal
    im usng mine for a... about 4/5 months and no problem..at all....
     
  7. TheNeck

    Member TheNeck GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    357
    Location:
    Southern California
    Country:
    United States
    Unfortanately I got my Evolution at the end of June from RHS and it had been running great, but around mid November, any DSL I tried it on could not detect it anymore. It kind of sucks since I have to send it for replacement back to France. I think there might have been some issues with the 1st batch of Evolutions, but I could be wrong.
     
  8. cribby08
    OP

    Member cribby08 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    102
    Country:
    United States

    I hope batch 3 will be better, but who knows at this point. I guess only time will tell.
     
  9. diglett

    Member diglett GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    174
    Country:
    United States
    I got mine in September and have had no problems so far. I wonder if the BGA chip that is not fully contained inside the casing could be getting dislodged.

    I don't really recommend doing this, but I removed the sticker so that the cartridge would be closer to flush.
     
  10. OzModChips

    Member OzModChips GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    570
    Location:
    Melbourne, Australia
    Country:
    Australia
    Batch 3 failure rate is between 5 and 10% - and thats just DOA ones
     
  11. SP0RK

    Newcomer SP0RK Member

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    What does DOA stand for and how do you know which batch you have? I have a CycloDS coming in soon too so I'll let you know how that turns out.
     
  12. bobrules

    Member bobrules GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 20, 2006
    Messages:
    1,942
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    Dead on arrivals?
     
  13. TheNeck

    Member TheNeck GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    357
    Location:
    Southern California
    Country:
    United States
    Yes, dead on arrival

    also if you just ordered one recently, then i would assume it would be batch 3.
     
  14. cribby08
    OP

    Member cribby08 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    102
    Country:
    United States

    wow that is high just for doa's >
     
  15. OzModChips

    Member OzModChips GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    570
    Location:
    Melbourne, Australia
    Country:
    Australia
    They aren't DOA exactly
    they work for 1 day, and then they just don't recognize. So 'testing it' before it is sent out won't achieve anything.

    If they don't fix it for the next batch, and the black cyclos....you will find people won't be stocking it anymore, including us.

    Software is one thing, and they kick ass at that.
    Hardware is another, and they fail at it.
     
  16. golden

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    Thank you for the information. I was actually about to decide on getting one. >.>
     
  17. webjedi

    Member webjedi GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Messages:
    217
    Country:
    United States
    I have a batch one and batch two and a batch three to be delivered tomorrow. Will play for a few weeks and update... unless it brakes before that. I noticed OzModChips have the warning on your website but I haven't heard any other chatter from vendors. Just a little time will see what's what - if the failure rate is that high we'll hear it all over this board soon enough.
     
  18. Salamantis

    Member Salamantis GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    1,945
    Country:
    Canada
    I had 2 replacements but those were from batch 1. My batch 2 has been working since I got it (while back) perfectly.
     
  19. OzModChips

    Member OzModChips GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    570
    Location:
    Melbourne, Australia
    Country:
    Australia

    Well we gotta have a waring. It reflects poorly on a business if you wait 3 months to get a product, and then you get it, the dies after a day..........how annoying.

    Vendors won't publicly give figures like we do - it kills off sales. Another australia supplier told me his rates way about 15% from the second batch.

    The new r4 with the new case design at the greatest. We have sold over 2000 (we are wholesalers too, so don't think we those where all at full price!) and guess how many we have had back faulty? 1. Just 1. Brilliant.


    New m3s have the spring, but its a different style of spring
    We have sold heaps, and only 1 faulty as well.
     
  20. locki

    Newcomer locki Member

    Joined:
    Oct 18, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    I bought three cyclods and only two is still working perfectly the third one didn't work at all. Still waiting on the replacement.
     

Share This Page