Homebrew Homebrew app [RELEASE] USBHide - On console format nag stopper

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
30,022
Trophies
2
XP
19,685
Country
United States
that was an extremely easy app to compile. ;) I try to compile everything I see:

1655372965254.png
 
  • Like
Reactions: Xpl0itU

sonictopfan

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 2, 2010
Messages
2,327
Trophies
0
XP
992
Country
Duplicate posts, ever since the big update a few years ago this website barely works on my devices because of the ads, it takes several minutes to post a short comment with all the slowdown and hiccups.

Edit: question though, before I install this, I use the same HDD on both my Wii and Wii U using a custom made y-cable, can I use this software on it no problem?
 
Last edited by sonictopfan,

Xpl0itU

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 8, 2021
Messages
185
Trophies
0
Age
22
XP
560
Country
Spain
Duplicate posts, ever since the big update a few years ago this website barely works on my devices because of the ads, it takes several minutes to post a short comment with all the slowdown and hiccups.

Edit: question though, before I install this, I use the same HDD on both my Wii and Wii U using a custom made y-cable, can I use this software on it no problem!
Yes, that’s actually the purpose of the homebrew
 

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
30,022
Trophies
2
XP
19,685
Country
United States
Duplicate posts, ever since the big update a few years ago this website barely works on my devices because of the ads, it takes several minutes to post a short comment with all the slowdown and hiccups.

Edit: question though, before I install this, I use the same HDD on both my Wii and Wii U using a custom made y-cable, can I use this software on it no problem?
Use adguard on your phone. Find a cracked version. I get 0 ads on any site.
 

Rgorgory

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 23, 2017
Messages
133
Trophies
0
Age
38
XP
313
Country
Venezuela
Hopefully soon scene can bypass the issue with two USB Drives so i can have both HDD connected at all time, and switch from WiiU to vWii.
So far until now, i have vWii Disconnected and plug it in when turn on vWii mode
 
  • Like
Reactions: Xpl0itU

Xpl0itU

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 8, 2021
Messages
185
Trophies
0
Age
22
XP
560
Country
Spain
Hopefully soon scene can bypass the issue with two USB Drives so i can have both HDD connected at all time, and switch from WiiU to vWii.
So far until now, i have vWii Disconnected and plug it in when turn on vWii mode
This homebrew bypasses that issue, I tested it a lot of times and it works
 
  • Like
Reactions: Rgorgory

Rgorgory

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 23, 2017
Messages
133
Trophies
0
Age
38
XP
313
Country
Venezuela
This homebrew bypasses that issue, I tested it a lot of times and it works
ok thank you, i will give it a try. i used uStealth once and did not work that way, still recognize 2 usb connected
and i read above this basically worked the same way.
will give it a try and let you know. thank you!

Tested and working ⭐⭐⭐⭐⭐

Thank you very much.

I ask, if i want to insert the vWii HDD into my PC to add more games, do I have to re-enable the reading?
 
Last edited by Rgorgory,
  • Like
Reactions: Xpl0itU

Xpl0itU

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 8, 2021
Messages
185
Trophies
0
Age
22
XP
560
Country
Spain
ok thank you, i will give it a try. i used uStealth once and did not work that way, still recognize 2 usb connected
and i read above this basically worked the same way.
will give it a try and let you know. thank you!

Tested and working ⭐⭐⭐⭐⭐

Thank you very much.

I ask, if i want to insert the vWii HDD into my PC to add more games, do I have to re-enable the reading?
Yes, you have to unhide your usb if you want the PC to read it
 
  • Like
Reactions: Rgorgory

Korozin

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 19, 2021
Messages
220
Trophies
0
Location
Magical place of Nunya
XP
220
Country
United States
Yes, you have to unhide your usb if you want the PC to read it
I think it's also possible to forcibly mount it as well (on Linux at least) because I remember at some point taking a drive that could only be seen on one device and using either commands or gparted to force it into a read-mode. Because as far as I can tell most of the time the device is detected, just not shown. Then again this is the Linux thought process, no idea how it translates to windows :P
 
  • Like
Reactions: Xpl0itU

Gamesmaster_OG

Member
Newcomer
Joined
Dec 27, 2020
Messages
22
Trophies
0
Age
52
XP
40
Country
United States
When i hide my drive and exit it i go back in to make sure the drive is hidden but i see both slots hidden is that supposed to happen? then when i start usb loader GX screen starts flashing blue, am i doing something wrong?
 

Xpl0itU

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 8, 2021
Messages
185
Trophies
0
Age
22
XP
560
Country
Spain
When i hide my drive and exit it i go back in to make sure the drive is hidden but i see both slots hidden is that supposed to happen? then when i start usb loader GX screen starts flashing blue, am i doing something wrong?
Maybe usb loader gx doesn’t support hidden devices, try wiiflow lite instead
 

Korozin

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 19, 2021
Messages
220
Trophies
0
Location
Magical place of Nunya
XP
220
Country
United States
A bit off topic but I would prefer https://adaway.org - Open Source, no need to find a cracked version, supports Magisks systemless hosts module (but works on unrooted phones, too) and so on.
Or you can always set up a Pi-Hole for your network so you can have reliable logging / blocking for every device, rather than just setting it up on one :P
 

Sowden

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 21, 2021
Messages
72
Trophies
0
Age
55
XP
219
Country
United States
I can confirm that this works under CBHC :grog: Now my last request is if you could please add Wii U Pro Controller support!? Thanks a lot dude.
 

Sowden

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 21, 2021
Messages
72
Trophies
0
Age
55
XP
219
Country
United States
One thing I would say though, I noticed that if you only have one hard drive plugged in, it still gives an option to hide USB1 and USB2. I'm pretty sure the port in the back is 1, but it could be 2? Either you might consider relabeling them, or maybe change the code to scan for connected USB hard drives. Or, maybe I can figure it out on my own 😁 It works the way I need it to, no complaints.
 

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
30,022
Trophies
2
XP
19,685
Country
United States
One thing I would say though, I noticed that if you only have one hard drive plugged in, it still gives an option to hide USB1 and USB2. I'm pretty sure the port in the back is 1, but it could be 2? Either you might consider relabeling them, or maybe change the code to scan for connected USB hard drives. Or, maybe I can figure it out on my own 😁 It works the way I need it to, no complaints.
doesn't it say to have only one usb device plugged in at a time?
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: https://youtube.com/shorts/4O244HCOKfs?feature=share