1. Shisedo

    Shisedo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 4, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Netherlands Antilles
    I just signed up for this site just so I could tell you how much I absolutely love this emulator. it is so unbelievably awesome to have a clamshell form factor portable Amiga.

    Button mappings are great! I wish there was a way to adjust the mouse sensitivity, is there a way to do that?
     
    SLiV3R likes this.
  2. Badda

    OP Badda Nu Member
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2016
    Messages:
    291
    Country:
    Tokelau
    Thanks for the feedback :-) Mouse sensitivity will be adjustable in next version. I hope to be able to release it in the next 2 weeks ...
     
    SLiV3R, TVL, Zense and 4 others like this.
  3. ArugulaZ

    ArugulaZ GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    672
    Country:
    United States
    Will there be Amiga 1200/CD32 support in the future, or is that too much to ask from the creaky old New 3DS?
     
  4. SLiV3R

    SLiV3R 3DS Friend Code: 0473-9069-2206
    Member

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Messages:
    2,310
    Country:
    This is very cool! Keep it up! :)
     
  5. Pryda4ever

    Pryda4ever Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 15, 2018
    Messages:
    5
    Country:
    Spain
    Big Thanks!!!
     
  6. SLiV3R

    SLiV3R 3DS Friend Code: 0473-9069-2206
    Member

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Messages:
    2,310
    Country:
    So very great release. I hope there will be an update soon <3
     
  7. Badda

    OP Badda Nu Member
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2016
    Messages:
    291
    Country:
    Tokelau
    I was actually finally able to compile the uae4all2 version for 3DS. This is the version that UAE for Switch is based on which has the full Amiga emulation with all UAE features. But sadly, even on N3DS, the performance is really really bad ... I'm getting about 2fps and chopped sound. I guess, we will have to settle with this little version ...

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Update is a bit late, I hope to finalize it this, latest until next weekend. Not all of my ToDos will be in the release, e.g. Hard Disk emulation is difficult to achieve with the UAE version that uae3DS ist based on.
     
    Zense, CrashMidnick, Dodain47 and 3 others like this.
  8. CrashMidnick

    CrashMidnick GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    163
    Country:
    France
    Thanks for your hard work !! I hope you will find a way to achieve HDF emulation.

    UAE4all2 switch is great, sad news for the N3DS.
     
  9. ArugulaZ

    ArugulaZ GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    672
    Country:
    United States
    Understood... thanks for making an attempt. I can always fall back on the Vita for my handheld Amiga needs. (Although I don't even know if THAT has CD-ROM support.)
     
  10. Ahdanielsan

    Ahdanielsan Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 27, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    Hi all, I'm new to this, so please bear with me. I've managed to get a Homebrew Launcher set up, and when I select the emulator app, it just crashes (and I get a red screen, asfter a few lines of code). Do I need to install CFW as well? Any help would be much appreciated.

    Dan
     
  11. Elwyndas

    Elwyndas GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Messages:
    197
    Country:
    United States
    You need to follow this guide to the letter, step by step:
    https://3ds.hacks.guide/
     
    Ahdanielsan and SLiV3R like this.
  12. Ahdanielsan

    Ahdanielsan Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 27, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the link, Elwyndas. This looks like a project for tomorrow. :)

    Cheers,

    Dan
     
  13. Ahdanielsan

    Ahdanielsan Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 27, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    I've followed that. All went fine. However, when I'm trying to load disk a disk image, and select 'Load DFO image' it just retursn mme to the 'Load disk image' option. Any idea why that might be happening? It seemed OK to begin with, but now I can't access the SD card. (FIXED: Something had messed up the kickstart file, so I had to replace it.)
     
    Last edited by Ahdanielsan, Apr 28, 2020
  14. Dodain47

    Dodain47 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    3,440
    Country:
    Austria
    v.0.3 with changelog on the first page!
     
  15. CrashMidnick

    CrashMidnick GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    163
    Country:
    France
    Nice new features, thanks ! I will test this tomorrow :yay3ds:
     
    SLiV3R and Dodain47 like this.
  16. SLiV3R

    SLiV3R 3DS Friend Code: 0473-9069-2206
    Member

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Messages:
    2,310
    Country:
    Do we still have to turn on L2 cache in Rosalina to activate 804MHz on N3DS? In the CIA version?
     
  17. ber71

    ber71 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 24, 2019
    Messages:
    94
    Country:
    Spain
    It seems somewhat slower than the previous release. Turrican isn't playable anymore on my o3ds.
     
  18. Shisedo

    Shisedo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 4, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Netherlands Antilles
    Oh man this is fantastic, digging the improvements and the ability to adjust mouse sensitivity has made King of Chicago super playable! This rules!
     
    SLiV3R and Dodain47 like this.
  19. CrashMidnick

    CrashMidnick GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    163
    Country:
    France
    I played lemmings 1 and 2, touch mouse is very nice even if the 3ds touch screen is not the best in the world.

    is there any way to improve compatibility ? Agony, lotus esprit 3, super cars 1 and 2 are not playable unfortunately...
     
    Last edited by CrashMidnick, May 1, 2020
    SLiV3R likes this.
  20. CrashMidnick

    CrashMidnick GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    163
    Country:
    France
    I can confirm too, on O3DS, it is way slower, unusable. Reverted back to v0.2. On ND3DS, it is slower too but less noticable.
     
    Dodain47 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [Release], Emulator, Nintendo