Homebrew RELEASE Release - Super Mario 64 v8

ShadowOne333

QVID PRO QVO
Developer
Joined
Jan 17, 2013
Messages
10,806
Trophies
1
XP
12,824
Country
Mexico
So v8 hotfix 2 is all good?
There's still some bugs, like these:
I found that enabling the SGI and tree models and disabling Dist. Clip (which is basically disabling extended draw distance) helps a lot for performance.

I found 3 issues so far:
  1. Mario's "M" texture in his hat with SGI is broken
  2. All 3D modelled coins have some sort of dull lighting to them, they don't shine.
  3. The tree 3D models look too bright when enabled. Like the shading is not working on them.

There's also another issue with the Bob-Omb textures showing up improperly with SGI, like with a black line that splits the texture down the middle of the Bob-Omb 3D model.
 
Last edited by ShadowOne333,

GatoFiestero

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 21, 2020
Messages
235
Trophies
0
Age
34
XP
938
Country
Costa Rica
All of these texture packs look like my morning shit

hahah

personally I love the textures of Hypotia. That paper look feel very good to me. But is not the most popular.

This is an overview for spanish translation:

 

Attachments

  • upload_2020-9-21_10-0-6.png
    upload_2020-9-21_10-0-6.png
    2.6 MB · Views: 274
  • Like
Reactions: iriez

iriez

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 27, 2016
Messages
548
Trophies
0
Age
46
Website
www.xbins.org
XP
1,791
Country
United States
hahah

personally I love the textures of Hypotia. That paper look feel very good to me. But is not the most popular.

This is an overview for spanish translation:


I agree, I think they look fantastic. I played a few levels with Hypotia and then switched to SGI. Now that I've experienced the super hi-def of SGI I can't go back though haha. Everything is just so shiny!
 

Excitedguy

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 21, 2006
Messages
60
Trophies
0
XP
557
Country
United States
Just wondering if the Z trigger (crouch etc) can be remapped to the switch's ZR? I've tried in the menu, but nothing happens

So from what I understand, you can't rebind the triggers because they are analog. That being said, there should at least be a config file that be edited so that you can set the bindings manually.
 

DarknessSealer

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 25, 2018
Messages
115
Trophies
0
Age
24
XP
231
Country
United States
Hello, I read the thread a bit and saw that people were having the same problem as me..I installed SM64 v8 via Tinfoil but when I launch the game it says it's v7. I tried everything that you guys said but I'm having no luck. Can someone help me out?
 

lordelan

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 4, 2015
Messages
5,267
Trophies
1
Age
42
XP
5,053
Country
Germany
Hello, I read the thread a bit and saw that people were having the same problem as me..I installed SM64 v8 via Tinfoil but when I launch the game it says it's v7. I tried everything that you guys said but I'm having no luck. Can someone help me out?
Just delete v7, download v8 manually from the internet (it's less than 200 MB) and install it with any installer (Goldleaf, Awoo, whatever).

Another question:
It's awesome to have a real analog stick camera (instead of the stupid original one) but is there a way to decrease the speed of it?
 

Lea23LV

Member
Newcomer
Joined
Feb 27, 2016
Messages
6
Trophies
0
Age
25
XP
131
Country
Chile
How can I play this version without the new models?

I just love the old Mario 64 models, but the 60 FPS and free camera are impressive
 
  • Like
Reactions: Ty_
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: https://pcsx2.net/download/releases/windows.html Vlkan on the nightly build kicks ass