1. windwakemeupinside

    windwakemeupinside Resident Gost
    Member

    Joined:
    Apr 14, 2016
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    YAH BOI I CAN FINALLY USE THIS AGAIN

    Praise CFW and internet browser downgrades
     
  2. Latyana

    Latyana GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    what do you mean by that??
     
  3. Crezut

    Crezut GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    182
    Country:
    Norway
    with custom firmware it is possible to download the file to the old browser and installing that file to the 3DS-unit so you can "downgrade" the browser to a lower (exploitable) firmware.
     
  4. Tomato Hentai

    Tomato Hentai GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    3,831
    Country:
    Antarctica
    You can dump your save with something like JKSM and edit it that way. There's no point in using LeafTools + the browser.
     
  5. Crezut

    Crezut GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    182
    Country:
    Norway
    I know that - but perhaps windwakemeupinside wishes to dump other peoples DA's - that would be one reason for a browser downgrade
     
    Tomato Hentai likes this.
  6. Latyana

    Latyana GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    well thats exactly what i need to do. downgrade my browser. i lost my old town ages ago. due to some data thing and id like to finally get it back. i just found my other town i lost before that. i have the worst luck it seems to keep my powersaver. so thats why i asked him that. i need help on downgrading my browser. im on a9lh btw
     
  7. RyDog

    RyDog Lazy Animal Crossing hacker
    Member

    Joined:
    Apr 26, 2015
    Messages:
    1,619
    Country:
    United States
    How to downgrade your browser:
    Prerequisites:
    -Old 3DS with arm9loaderhax/emuNAND
    -CIA installer (aka FBI)
    -Downgraded browser
    -sysUpdater cia
    -SD card
    Steps:
    1. Make sure you get all the prerequisites ready. Download everything from the links, and place them in your SD card. For the spider browser, place it in a folder called 'updates' and make sure the folder has nothing inside of it besides the browser cia.
    2. Put your SD card in your 3DS and launch your favorite cia installer (aka FBI) install sysUpdater.cia.
    3. Once it's installed, return to the home menu and then launch sysUpdater.
    4. Press 'Y' to downgrade, and it should only downgrade your browser. If it downgrades anything else, you did not follow step 1 correctly.
    5. Once it's done, it will prompt you to reboot, so reboot and your browser should be downgraded.
    6. Launch any spider exploit like it was supposed to, and make sure you clear cache and cookies before launching.
    Enjoy ;) and you'll get the pesky Nintendo update pop up until you update your browser again, so it's best to block Nintendo updates via TubeHax DNS if you do not wish to receive those pop ups.
     
    SirBeethoven, Latyana and Crezut like this.
  8. Latyana

    Latyana GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    tyvm for that info. i had asked noob paradise thread but sadly didnt work out or something. idk but either way i appreciate your help, made my day.
     
    RyDog likes this.
  9. AKA-Link77

    AKA-Link77 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 11, 2015
    Messages:
    92
    Country:
    United States
    Dang, I got all excited about using the Browser for AC Hax again, then i seen "old3DS"...
    No New3DS Browser downgrade I presume?
     
  10. Crezut

    Crezut GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    182
    Country:
    Norway
    no, the N3DS has an entirely different browser, so that is not possible
     
    AKA-Link77 likes this.
  11. nandu

    nandu Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    32
    Country:
    I'm trying to install the EUR browser on my old3DS (A9LH/Luma) and I get this:

    SpiderV1.7567EUR-0004003000009D02.cia
    titleException:
    title.cpp:126: Result: 0xD8E08027
    Failed to finish CIA installation!

    Weird since I managed to downgrade the browser on my 2DS (A9LH) earlier this year
     
  12. Latyana

    Latyana GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    browser version 1.7567 for this downgraded browsers number??

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    oh and how would i use this downgraded browser to dump my towns da??
     
  13. RyDog

    RyDog Lazy Animal Crossing hacker
    Member

    Joined:
    Apr 26, 2015
    Messages:
    1,619
    Country:
    United States
    Are you installing it with a CIA installer or sysUpdater?
    yes.
    just press home and launch a spider exploit via QR code (found on OP of this thread) or have them ready for bookmark.
     
  14. Latyana

    Latyana GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    so the dream address dump is on this thread?? can you point out the name of it pls??

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    asically simple instructions would help me on that point and ty if you can or would say so
     
  15. RyDog

    RyDog Lazy Animal Crossing hacker
    Member

    Joined:
    Apr 26, 2015
    Messages:
    1,619
    Country:
    United States
    You have to dump it yourself.
    Basically, just visit the dream address, press home and then scan this QR code:
    upload_2016-10-28_0-40-15.png
    Click accept to launch URL, let the browser do it's thing and either your bottom screen will flash green and/or the browser will crash. That is normal.
    Then, return back to your town, and press home and now scan this QR code:
    upload_2016-10-28_0-43-25.png
    The same thing will happen from before. Your bottom screen will flash green and/or crash the browser.
    When you return to Animal Crossing, the game will act funky for a second and there will be an announcement for a new time change, forcing your game to save, and after it's done saving, your character will come out of his/her house from the town that you just dumped. Furniture, however won't copy over for some strange reason...
    Hope this helps :)

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Found a video guide that you could try following too. It applies to the QR codes I just sent, so instead of using the bookmarks, just launch the QR codes by pressing L+R to open camera and there should be a QR code option on the bottom screen.
     
  16. Latyana

    Latyana GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    so i use the first to backup my current town and second to dump?? seems easy enough. tyvm. i been wanting my old town back from back in the day from when i first started and lost the card so this will help. yay happy early bday to me.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    oh ya tyvm. i just noticed the video. knew id have to do the dumping myself. lol. but i dont mind. i just reread what ya said i got it clear in my head and ll try it tmoro.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    oh and one more thing i got my town backupped via jksm and i was wondering if after i dump and inject the town using these couldnt i just export that to jksm and reimport my save of my other town i had on card already??
     
  17. Latyana

    Latyana GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    well i just tried it but it doesnt green flash it does crash. when it loads the net after scanning the qr code itll load but sorta like freeze then crash still no green flash tho. and yeah i am doing with my mayor. browser version is 1.7567 or whatnot like its supposed to be for this so id love to know what im doing wrong
     
  18. Latyana

    Latyana GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    @itsRyan nvrmnd i figured it out. i just used the one on the front of the thread here. tyvm finally got my town back. if ya ever want to look it up check auryas in search. if it shows 2 both are mine. lol. i had to restart my 3ds ages ago due to error of some sort and it gave me a new fc. idk why it did 2 diff ones but im glad to have one i got bk. tthe one with flowers at the gate ya thats the esp one im talking bout.
     
  19. nandu

    nandu Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    32
    Country:
    @itsRyan I was using the sysUpdater. FBI and DevMenu won't install it either, FBI gave an error about 'invalid or outdated title version' and DevMenu said "this CIA is invalid". The same .cia worked fine on the 2DS, only difference is that I used the previous, longer method to install A9LH on that one
     
  20. MuscleMuscleHust

    MuscleMuscleHust Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    92
    Country:
    United States
    How do i dump my acnl ram? is the site down?
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [Release], LeafTools, spiderhax