1. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,476
    Country:
    United Kingdom
    This is amazing. Now all current gen Consoles have a Retroarch port :P Strange that Mupen64plus Next runs so poorly @OsirisX do you have an idea why this is? m4xw works on this Core maybe he could help? he is a member here but you'd probably be better off going to the RA Discord if you have any questions :) https://discord.gg/CU4qBa

    Thanks for working on this port, it's great to see new stuff happening on PS4 :)
     
    KiiWii likes this.
  2. ppp222ppp

    ppp222ppp Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 4, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Spain
    Can you add a second dualshock for two players?
     
    zevar likes this.
  3. dannyb1

    dannyb1 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 28, 2018
    Messages:
    35
    Country:
    United Kingdom
    Ok so my mame roms are in zip.

    PCSX hangs when selecting a game in bin/cue.

    Tried 1080 snowboarding on mupen and although sounded better the flashing was going to cause epilepsy.

    I've got a 1st rev ps4 if that makes a difference, I did get res evil 3 to load to the 1st splash screen without bios in RA rev1 yesterday before it froze.
     
  4. zevar

    zevar Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 4, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Belarus
    Can you add a second dualshock for two players?
     
    MerenPtah likes this.
  5. LibretroRetroArc

    LibretroRetroArc GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 24, 2012
    Messages:
    745
    Country:
    Netherlands
    Hi there @OsirisX, good job on getting RA PS4 in a shippable manner.

    Hopefully we can expect the patches soon. We'd also love to talk with you on how we can deploy it on the buildbot.

    I still have a 5.05 PS4 Pro (jailbroken) as well so I'll be able to test and help as well.
     
    Lush, ango, Voxel and 5 others like this.
  6. night_hawk

    night_hawk GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2014
    Messages:
    518
    Country:
    Italy
    Just updated to hen 2.1.1 and the online updater worked just fine. Thank you very much!

    PS. tried metal gear solid and it works, anybody know how to force analog stick to work?
     
  7. STLcardsWS

    STLcardsWS Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Settings>>Input>>>>User "X" binds>>>>User "X" Analog to digital type:
    Then you can choose left or right stick for dpad controls (note dpad controls will still work as well)
     
    Last edited: Jan 4, 2020
    KiiWii, Bergot and night_hawk like this.
  8. MerenPtah

    MerenPtah Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 4, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Egypt
    Thank you for achieving the best hack on Jailbroken PS4 to ever come so far.
    my heart was pounding when i saw my old PSX games on my 65 inch 4k LG, working in 16:9 aspect ratio.
    Thank you man.
    i am just new to RetroARCH but wanted to ask about some stuff, whether they can be achieved or not.

    my PSX games look very pixelated and i googled about that and found out that there is a PSX core called [Beetle PSX HW] which allows users to adjust resolution, was wondering whether we can have that core on RetroArch PS4 or not .

    2nd Question, will there be a Dolphin game cube or a PCsx2 cores, or RetroArch can't emulate those systems yet ?


    thanks in advance
     
    Last edited: Jan 4, 2020
  9. night_hawk

    night_hawk GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2014
    Messages:
    518
    Country:
    Italy
    Thanks I will try tomorrow. Retroarch as so many configuration, it's hard to get everything setup fine
     
  10. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,476
    Country:
    United Kingdom
    Shaders do work but I had to Download them from the PC version of Retroarch and FTP them to the data/retroarch/shaders folder manually
     
    seanp2500 and jammybudga777 like this.
  11. ango

    ango Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2012
    Messages:
    22
    Country:
    Germany
    @OsirisX: Thank you, That was the trick! I m so happy about your release, you made my day!

    That should be mentioned that you need HEN 2.1.1
     
    Last edited: Jan 5, 2020
  12. ango

    ango Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2012
    Messages:
    22
    Country:
    Germany
    ... tip for MAME2000 core users. A few roms need samples to play sound (like zaxxon).
    On other systems, samples are loaded from the "retroarch/system/mame2000/samples" folder. If this is not working for you, just copy the "samples" folder into your mame roms folder. Now the sounds are are working ...
     
    Last edited: Jan 5, 2020
    ItsmeAJ and STLcardsWS like this.
  13. ango

    ango Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2012
    Messages:
    22
    Country:
    Germany
    My feedback on Retroarch RC2. I tested some cores.
    In my opinion the N64 cores are currently not playable. It jerks a lot and has sound problems (best core currently mupen64plus_next_libretro.self).

    The Playstation Core has sound problems and sometimes jerky in the graphics.

    SNES, NES, GB, GBA, GBC, Megadrive and Mame2000 cores are doing quite well.

    You shouldn't forget that these are release canditates! ;) Again a big thnx for this great release.

    For the future I wish cores for C64, ScummVm and Amiga :)
     
  14. Vegeta

    Vegeta GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2002
    Messages:
    201
    Country:
    Still not working here. I copied over the system and shaders folders (CG & GLSL) using PS4 Xplorer. BIOS files from the system folder work fine.

    When I try to choose a shader, I don't see any of the shader files in the Retroarch shader selection menu, I only see the folders so I can't even apply a shader.

    I get the same issue if I try loading shaders from USB aswell.
     
    Last edited: Jan 5, 2020
  15. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,476
    Country:
    United Kingdom
    Try setting the shaders path in RA directory settings.. SETTINGS>>>DIRECTORY>>>VIDEO SHADER
     
    Vegeta and STLcardsWS like this.
  16. Vegeta

    Vegeta GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2002
    Messages:
    201
    Country:
    That worked. Thanks.
     
    ploggy likes this.
  17. seanp2500

    seanp2500 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    916
    Country:
    United States
    just tried latest and wow what an improvement. I even got famicom disk system to work! Yo this might also be cool with the vr headset. I just played falzion with it and it seemed quite 3d with 3d mode off. Which really blew my mind def worth a gander!

    May I ask what rom set pfba looks for? A few games worked but most did not sadly.

     
    Last edited: Jan 5, 2020
  18. BORTZ

    BORTZ The Amazing
    Supervisor

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    12,825
    Country:
    United States
    Now this is the hack im talking about. This is a good use of a hacked PS4!
     
  19. it is time to go retro^_^^_^
     
    Last edited by a moderator: Jan 5, 2020
  20. MerenPtah

    MerenPtah Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 4, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Egypt
    What is the difference between shaders and filters ?
    I knew how to apply filters but can't do that with Shaders yet.
    Had to copy the filters from Retroarch PC version though.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - (Unofficial), [RELEASE], RetroArch