1. phacox_cll

    OP phacox_cll GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 30, 2019
    Messages:
    140
    Country:
    Mexico
  2. SkeletonSmith

    SkeletonSmith subscribe Skeleton Smith Gaming on youtube
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2020
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    What in GBATEMP do you mean by base?
     
  3. phacox_cll

    OP phacox_cll GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 30, 2019
    Messages:
    140
    Country:
    Mexico
  4. SkeletonSmith

    SkeletonSmith subscribe Skeleton Smith Gaming on youtube
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2020
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    So i have to pay for injects. How do I get bases from NAND?
     
  5. phacox_cll

    OP phacox_cll GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 30, 2019
    Messages:
    140
    Country:
    Mexico
    You can get backups of your games via USB Helper.
     
  6. dimaan29

    dimaan29 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 16, 2020
    Messages:
    9
    Country:
    Russia
    Hello! I can't get nes games like: Battletoads, Battletoads & Double dragon to work? Jackal, Dynablaster, Super Mario bros 2, Super Mario bros 3. Wii U shows black screen or artifacts with flashing screen and broken sound. I used different basic games and different game images when making them, nothing helps. What to do? What base game should I use? Maybe it's the program? I used Phacox versions 1.08 and 1.1. P.S. the rest of the games work well.
     
  7. xs4all

    xs4all GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    577
    Country:
    Australia
    Do people actually read stuff on here?
    From those games, Im assuming your trying to inject NES games? Read my reply on the previous page.
    Also SM2 and SMB3 are official eShop release and have been dumped so no need to inject.

     
  8. dimaan29

    dimaan29 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 16, 2020
    Messages:
    9
    Country:
    Russia
    Battletoads, Battlrtoads & double dragon require a base game based on MAPPER № 7 (Rare's AOROM). The JACKAL game requires MAPPER № 66 (GNROM). The problem is that games containing these mappers have not been officially published in eshop, does this mean that it is impossible to run them using your program? Or can I find a replacement? Can you tell us what you can replace these mappers with?
     
  9. xs4all

    xs4all GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    577
    Country:
    Australia
    Dont waste your time with these injects, Ive already tried a while ago, you next best option is to use PocketNES to get these to work as an inject or use NES homebrew emulator.
     
    Last edited by xs4all, Jun 15, 2020
  10. dimaan29

    dimaan29 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 16, 2020
    Messages:
    9
    Country:
    Russia
    I used PocketNES and Packed it into a file .gba multiple NES games. Next, using your Phakos Injector program, I made a gta installation file to install it on WiiU. And used the base games for GBA: the Legend of Zelda The Minish Cap and Mario and Luigi Superstar Saga. Everything compiled successfully, but after installing via APP installer on Wii U, when I run this file, I get a black screen. Am I using the wrong base game? There seems to be some problem with compiling GBA games. Help.
     
  11. xs4all

    xs4all GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    577
    Country:
    Australia
    You need to PAD the gba file that PocketNes creates, meaning, you have to make sure the PocketNes GBA file matches any of the official GBA rom sizes. Have a look at the GBA roms sizes, you will notice, its either 4mb, 8mb, 16mb or 32mb, I use hex edit software (HxD) to add either 00 or FF to the end of the file, making it exactly the same size as the original gba gom size. Im sure there are software thaty can pad the file but I do the old fashion manual way.
    Again, you should READ more, I already explained that you should pad the file when creating PocketNes gba files for inject.
     
    phacox_cll likes this.
  12. uhhh_adam

    uhhh_adam Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 14, 2020
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    im new to this. is this better than injectiine so far? mostly just want n64
     
  13. dimaan29

    dimaan29 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 16, 2020
    Messages:
    9
    Country:
    Russia
    Thank you! The problem with the black screen was that it was necessary to make the size of the .gba rom exactly 4 or 8 Mb, as in the original cartridges. In the 16-bit editor, I added the missing bytes to the end of the file, and the zeros in the bytes (00 in the 10-bit numeral system or FF in the 16 - bit one). The number of bytes to add calculated on the calculator, subtracting from the original size of the gba rom the size of the resulting program PockeNES. Only one problem remained, on WiiU in PocketNES you can only play one player, the second player can not play in any way. Why? How do I set up a second player?
     
  14. phacox_cll

    OP phacox_cll GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 30, 2019
    Messages:
    140
    Country:
    Mexico
    The is not a matter of better or worse, compatibility is limited by the Virtual Console not by the program you use to do the injection. There is also the fact that there is no extensive documentation that ROM is compatible with which base game.
    My program is simply intended to make it easier to do compatibility tests and settings.

    The GBA Virtual Console is not intended for more than one player.
     
  15. chronoss

    chronoss GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    2,254
    Country:
    Congo, Republic of the
    Only Mocha is requiert to play the rom injected ?
     
  16. dimaan29

    dimaan29 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 16, 2020
    Messages:
    9
    Country:
    Russia
    Yes, I used Mocha
     
  17. Blinx

    Blinx Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 10, 2019
    Messages:
    2
    Country:
    Mexico
    Hello, how can I change the sound that is heard when starting the game? the sound it has is nice but i would like to customize the games completely including the sound heard when loading the game, with TeconMoon's WiiVC injector, it could change the boot music
     
  18. uhhh_adam

    uhhh_adam Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 14, 2020
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    K I got interested in this one because of the features of no dark filter and aspect ratio for n64 games which i think isnt in injectiine. kinda makes me wanna reinstall all of mine to fill up the screen
     
  19. Centrix

    Centrix Stop Poking the Moogle!
    Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    916
    Country:
    United States
    okay, I'm understanding every thing up to when it asks for a base? what does that actually mean I'm supposed to be looking for? I try to choose another rom but nothing shows up, what am I supposed to be using for a base? please help thank you :D

    would love to see a tutorial video for this :)

    never mind guys I figured it out, I was being a noob lol, thanks :P
     
    Last edited by Centrix, Jun 22, 2020
    phacox_cll likes this.
  20. phacox_cll

    OP phacox_cll GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 30, 2019
    Messages:
    140
    Country:
    Mexico
    Hello,
    TeconMoon's WiiVC injector uses wav2btsnd to customize the loading sound.
    https://gbatemp.net/threads/wav2btsnd-simple-tool-to-create-btsnd-files.447896/
    I have not implemented it in my program so you will have to manually edit the file. Just replace the "bootSound.btsnd" file inside the "meta" folder in the corresponding base_xxx before injecting the ROM file.
     
    Blinx likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [RELEASE], Injector, Phacoxs