1. tonybologna

    tonybologna GO VOLS!
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    258
    Country:
    United States
    Oh! I thought you meant to run the .bat file from the folder with the required files from smartphone. I'm totally new to this 3DS hacking stuff. I'm sorry for the confusion. Thanks!
     
  2. tonybologna

    tonybologna GO VOLS!
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    258
    Country:
    United States
    I have a ZTE Quartz smartphone. Here are the specs: http://www.zteusa.com/zte-quartz Doesn't appear to have mobile hotspot support. It does have Bluetooth but my laptop isn't bluetooth. This is a bunch of crap trying to get this to work.

    I guess I'm out of options now in trying to get this done unless I do the method that master yoda posted. However, that isn't what I want to even attempt to do especially after the aggravation I've been through trying to get this tutorial to work. :angry:
     
  3. DeadlyAnGeL91792

    DeadlyAnGeL91792 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    188
    Country:
    United States
    How do I do this without deleting my emunand? I have 4.2 sysnand and gateway emunand 9.8 both work fine but i want to be able to hot swap my launcher.dat file from my sd and boot Pasta cfw so i can play gba games...then swap back and enjoy all my gateway 3ds roms aswell....does anyone have any idea how i can accomplish this? been trying all day and i think i even got pasta to boot but i cant for the life of me figure out how to get FBI into my sysnand it refuses to boot even in pasta but boots fine in gateway emunand upon swapping the launcher.dat.

    When i boot up my pasta launcher.dat it flashes white and returns me to the homescreen, my icons that were installed while on emunand would not play animations and gave me an error when i tried to boot them as if i was using plain old sysnand. No clue what im doing wrong.
     
  4. isin13

    isin13 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    I am following this guide, and i followed the instructions from this link to hack normal none XL 3DS

    https://gbatemp.net/threads/rxtools-with-signatures-patched-out.390607/page-50#post-5535527


    on how to install mset using the qrcode but its still not working, I get to step 8, hold L tap DS Profile and instead of getting a dark blue screen my screen light fades out and after a few seconds i get kicked out to the home screen with a pop up saying "An error has occurred, forcing the software to close. The system will now restart. (Unsaved data may be lost.)" I am on 4.5.0-10U using a SanDisk 32gig SDHD card. I got my 3DS off eBay and deleted all the data as soon as i got it.Not sure if it matters, but step 5 and 6 says there should be an exdata folder but i get a folder called extdata Thanks for the help in advanced.
     
    Last edited by isin13, Jun 18, 2015
  5. VerseHell

    VerseHell GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,070
    Country:
    France
    Weird, theses two sites said it does have tethering support :
    http://www.phonearena.com/phones/ZTE-Quartz_id9167

    http://theinformr.com/cell-phones/zte-quartz/specs/

    Did you even check yourself ?
    http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/mobile-phone/how-tether-google-android-phone-image-3279408/

    You can boot in gateway mode on sysnand since 3.2.1,check the gateway news to know how.
    Bu it's better to have 2 sdcards rather than switching between the 2 launchers every time.
     
  6. mirzamc

    mirzamc Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    If I already have palantine cfw and want to upgrade to pasta cfw
    do I have to start over from the first step? Or just replace the launcher.dat?
     
  7. driverdis

    driverdis I am Justice
    Member

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    2,714
    Country:
    United States
    you can try the app FoxFi (does not need root) or temp root (needs to be done every time you restart the phone) and try a tether app that requires root.

    thread with temp root: http://forum.xda-developers.com/general/help/zte-z797c-quartz-t2989683
     
    tonybologna likes this.
  8. kudilofcimindi

    Newcomer

    Joined:
    Mar 10, 2015
    Messages:
    8
    Country:
    Indonesia
    hey so now i'm on palantine cfw,and can i replace the launcher.dat with pasta cfw without reinstalling my installed cfw??
     
  9. StriderVM

    StriderVM GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    432
    Country:
    Yeah, you just need to find the Gateway compatible Launcher.dat (Pasta) . But the games you installed thru Palantine won't work with Pasta anyway. You will need to reinstall them again.
     
  10. pkmz

    pkmz Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 27, 2014
    Messages:
    79
    Country:
    United States
    I'm at the part where you install a cia installer over the net.

    I keep getting a odd status return. Starts with a 9.

    I tried go ogling it and nothing came up. Any advice?
     
  11. zoogie

    zoogie playing around in the dsiware
    Developer

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    8,179
    Country:
    Micronesia, Federated States of
    If you guys want to try a non-network method of installing a first cia, then check out the attachment.

    It installs FBI over the Health & Safety app. US region only for now. Consider it a beta, but it works for me.
    Use at your own risk blah blah.

    Please rtfm before asking me questions.
    That said, thanks and have fun with it. :)
     

    Attached Files:

    intermet, MelonGx, mesa_rune and 3 others like this.
  12. StriderVM

    StriderVM GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    432
    Country:
    Umm... How are you supposed to install?
     
  13. innercy

    innercy GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    777
    Country:
    README
     
    zoogie likes this.
  14. VerseHell

    VerseHell GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,070
    Country:
    France
    Thanks, I injected it directly on my emunand (by decrypting it first and it worked). I tested on a 4.X old3ds, but there's no reason it wouldn't work on a 2DS. :yay:
    Just add to do some change on the rsf because i have a EU console :
    ProductCode : "CTR-N-HACP"
    UniqueId : 0x00223
    and rename the app 00000004.app.
     
    zoogie likes this.
  15. godstriker8

    godstriker8 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    213
    Country:
    Canada
    okay, I have a very important question before I downgrade. Is it true that my cartridge saves that were made on 6.x+ will not work after I downgrade no matter what? Even if I use RXtools for a 9.8 emunand?

    All my saves were made on normal firmware from launch until now, and were never made in emunand.
     
    Last edited by godstriker8, Jun 19, 2015
  16. VerseHell

    VerseHell GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,070
    Country:
    France
    Nope, but you can restore your nand backup once you have a cia installer installed on your emunand. (backup your emunand with emunand tool first)
     
  17. samiam144

    samiam144 Régulier
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    2,876
    Country:
    Canada
    Sorry, only gateway supports MSET on a New 3DS XL right now, but that doesn't mean PASTA won't support it eventually.
     
    democracy likes this.
  18. godstriker8

    godstriker8 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    213
    Country:
    Canada
    What if I update to 9.2 pasta cfw instead?
     
  19. VerseHell

    VerseHell GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,070
    Country:
    France
    BBM will stay on your sysnand, but you can't boot into pasta without CN on 9.2, and if you have CN in the 1st place, then you don't even need to downgrade.
     
  20. pkmz

    pkmz Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 27, 2014
    Messages:
    79
    Country:
    United States
    Do you have to have emunand ro install a cia through palatine the network method?

    Also you need a emu to do the non network install?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [RELEASE], without, old3ds)