[Release] NTRBoot for R4igoldcc,ARDS(EZ),ARDSI

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by al3x_10m, Sep 12, 2017.

  1. Embron

    Embron Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Sep 27, 2017
    United States
    based on the guide I need to have a file named ntrboot.firm on the 3DS' micro so it's contents is flashed on the ARDSi(that has a black sticker and a micro sd card port?)
    but apparently ntrboot can't be flashed unless it's an old 3ds or hacked?
    I keep geting a blackscreen (or turns off after I press the buttons and turn it on as the power button turns on the off) when i try the magnet hax similar to other people but I 've gotten no info on how to solve the matter
    Is there something I can do to get around this?
     
    Last edited by Embron, Sep 27, 2017
  2. RedBlueGreen

    RedBlueGreen GBAtemp Maniac

    Member
    1,260
    408
    Aug 10, 2015
    Canada
    So why exactly can't the R4i Gold here be restored without a hardware flasher? Does patching the FW with the .nds file remove the ability to flash firmware?
     
  3. patrizl001

    patrizl001 Member

    Newcomer
    20
    3
    Dec 19, 2016
    Canada
    ARDS is being sucky and either partially connects or connects for a second and then disconnect. Anyone know why it's doing this? Drivers are up to date and changing cords does nothing. Here are 2 videos of it.

    Video 1: It connects and displays the codes, then disconnects after a second. DS just says "listing content."

    Video 2: It connects, but no codes are loaded. Bottom screen simply displays "Error!" on a loop.
     
  4. Nerym

    Nerym Member

    Newcomer
    11
    2
    Feb 5, 2016
    United States
    So I managed to flash my ARDS card, worked flawlessly on a 2ds, Now trying to use it on a n3ds jpn version (bricked) all I get is a black screen and it turns off after the buttons are released. Something is happening though I would think cause its dumps the otp.bin, boot9.bin and boot11.bin before it turns itself off. What's going wrong here?
     
    SirBeethoven likes this.
  5. patrizl001

    patrizl001 Member

    Newcomer
    20
    3
    Dec 19, 2016
    Canada
    Any plans to get the yellow sticker ARDSi to work, if possible? My red sticker ARDS doesn't connect to my computer but the yellow one works fine.
     
  6. rog9001

    rog9001 GBAtemp Regular

    Member
    115
    80
    Aug 13, 2016
    Russia
    Quick question, in step 13 (AR DSi) there is the stuff written bout the 2ds in brackets. So what exactly do you have to do cuz i dont understand, and does it/do you think it would apply to the new 2ds as well?

    If anyone HAS done the AR DSi method with a new 2ds then please tell me what you did.
     
  7. BooDaRippa

    BooDaRippa Newbie

    Newcomer
    8
    3
    Sep 22, 2017
    United States
    I have finally decided to give up on the AR DS. I got my computer to see it ONCE. Never again. The "connect" button never shows up on my DS lite and I'm sure it's because I tried to install the updated drivers. The original drivers "usbio.sys" worked on XP. The ActionReplay driver doesn't, and it digs itself so far into windows that it won't ever go away.
    And don't get me started on Windows 7. Stupid registry permissions. Almost a week of trying to get that piece of garbage to connect and all I get is Windows screaming at me that a device on the USB bus has caused a power surge. Eff Windows, eff Action Replay, I'm getting a flash cart and taking a hammer to these cursed things.

    Edit: I took a step back and re-evaluated the situation. After comparing the firmware files Code Manager downloaded with a dump of my device, I have discovered there is a problem with the device firmware. More on that later.
     
    Last edited by BooDaRippa, Oct 2, 2017
  8. Hundredears

    Hundredears Member

    Newcomer
    19
    2
    Dec 14, 2016
    United States
    It just means the old 2DS doesn't need a magnet wit the sleep button option, however, the new 2ds xl does requires a magnet. Just proceed wit the key combo as u wud after putting the old 2ds to sleep wit the sleep button or a magnet on a new 2ds xl.
     
  9. BooDaRippa

    BooDaRippa Newbie

    Newcomer
    8
    3
    Sep 22, 2017
    United States
    It turns out I have one ARDS with corrupted firmware. Windows Device Manager finds it every time, but the connect button on the DS is gone. I finally found my "bricked" ARDS and was able to boot the corrupt ARDS, then swap devices and flash firmware. I flashed 1.55 to the bricked ARDS and it works fine now. Being able to use them side by side I can now see that the v1.54 on the other device is corrupted. The connect button is missing, the save button is missing from settings, the erase button is missing from the code selection screen, and if you manually enter a code it flashes "Insert Action Replay" on the screen. So now I have to figure out how to get that connect button to show up. Funny thing is if I boot that device with 1.54 and swap in the other, the button displays. I've tried initiating the connection and swapping devices back but it kicks back to the ARDS home screen as soon as I do. Any ideas on how I can get another shot at flashing firmware on the 1.54?

    Edit: No, I cannot use the 1.71 firmware. Code Manager says it's not a valid firmware. Versions 1.71 and 1.60 have AR2M at the beginning of the header, while 1.55 and 1.54 have FIRM at the beginning. But codejunkies site says that 1.71 is for all ARDS except ME.
     
    Last edited by BooDaRippa, Oct 4, 2017
  10. Sora Takihawa

    Sora Takihawa Legendary Shinobi

    Member
    1,888
    323
    Oct 11, 2015
    Germany
    Hamburg
    sadly i only have Powersaves and a R4 SDHC Dual-Core 2014......s...t
     
  11. Goroxito

    Goroxito Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Oct 4, 2017
    Chile
    Works with r4i gold cc 2017 version?
     
    Last edited by Goroxito, Oct 5, 2017
  12. MrNarrator

    MrNarrator Member

    Newcomer
    28
    3
    Jan 20, 2017
    United States
    Does this work with the yellow sticker AR DSi?
     
  13. rog9001

    rog9001 GBAtemp Regular

    Member
    115
    80
    Aug 13, 2016
    Russia
    No. Only the black one. Thats the reason the OP added pics of all the supported ARs to the thread, so people dont ask this question.
     
    jamezfat and MrNarrator like this.
  14. ArcCiel

    ArcCiel Newbie

    Newcomer
    1
    1
    Oct 8, 2017
    United States
    i Have one of this R4 cart but i dont know how to Flash the NTRBoot into this cart, does anybody knows?
     

    Attached Files:

    datrico89 likes this.
  15. RedBlueGreen

    RedBlueGreen GBAtemp Maniac

    Member
    1,260
    408
    Aug 10, 2015
    Canada
    There's now a build of NTRBoot flasher that has support for dumping R4 SDHC flash images. If we were to dump the flash and patch the updaters to work with NTRBoot (if that's even possible, some guy on YouTube says they got this to work on a R4 SDHC dual core cart) like the R4iGold, do you think we'd be able to restore the flashcart's stock functionality after? Or does doing this change the read and write commands?
     
  16. EleventhSign

    EleventhSign Newbie

    Newcomer
    8
    3
    Aug 24, 2017
    Korea, North
    The new build is for r4isdhc com Dual core and r4i-sdhc com carts and will not read/write/work with R4iGold cc and r4isdhc hk Dual Core carts.

    r4isdhc hk Dual Core != R4isdhc com Dual core.
     
    Last edited by EleventhSign, Oct 19, 2017
  17. oreo639

    oreo639 Newbie

    Newcomer
    2
    1
    Aug 22, 2017
    United States
    elsewhere
    I can't get ntrboothax to work on my Action Replay DSI.(the non-updates version) It has no sd and it doesn't work with a 3ds.
    (EDIT: never mind, i don't have it anymore)
     
    Last edited by oreo639, Oct 16, 2017
  18. _v3

    _v3 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    572
    361
    Oct 12, 2013
    Croatia
    After attempting this for quite some time I've decided to give up (as did many other users), it's a broken mess that doesn't work and should be avoided until fixed.
     
  19. Lunorian

    Lunorian Member

    Newcomer
    16
    7
    Oct 12, 2017
    United States
    I loaded the patched dsi code manager, and flashed the card, however NTRBoot will not load, the screen stays blank then loads home screen.
     
  20. SoulCoder

    SoulCoder Newbie

    Newcomer
    7
    5
    May 21, 2017
    United States
    Get 3ds action replay to work then maybe
     
Loading...