1. AnalogMan

    AnalogMan ultraSuMoFramework Dev
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    2,741
    Country:
    United States
    Code:
    Await RunProgram(Path_makerom, $"-f cia -o ""{outputPath}""{partitionArgs}"" -major [0-63] -minor [0-63] -micro [0-15]")
    
    I didn't realize the source was available or I would have just done it myself, lol.

    It appears this version number is able to be found with your tool ctrtool, perhaps it could store them and then auto-fill them in (but also allow us to change them if we need)?
     
    Last edited: Feb 26, 2017
  2. LudoMako

    LudoMako GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    163
    Country:
    Italy
    Let's say i want to extract the folders of a rom for 3d models. Does this tool works to extract those folders?
     
  3. evandixon

    OP evandixon PMD Researcher
    Developer

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,724
    Country:
    United States
    Where are the version numbers stored? If it's somewhere 3dstool can read from the extracted files, It might be easier for 3dstool to auto-detect the numbers, overriding them only if user wants to.
    If these folders are in the romfs, then yes.
     
  4. AnalogMan

    AnalogMan ultraSuMoFramework Dev
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    2,741
    Country:
    United States
    CTRTool --info <file> will output the Title Version as X.Y.Z in which X is Major, Y is minor and Z is micro.
     
    Last edited: Feb 26, 2017
  5. AnalogMan

    AnalogMan ultraSuMoFramework Dev
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    2,741
    Country:
    United States
    Ah, never mind, turns out this tool chokes on unpacking Update files since they lack a banner.bin and the extraction never finishes after giving an error. Since version number is only truly important for update files that makes implementing them unnecessary since the tool doesn't handle update files.
     
  6. LudoMako

    LudoMako GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    163
    Country:
    Italy
    I have my .3ds file. How do I extract the folders from It? I would like to edit/port 3d models to other programs
     
  7. outeh

    outeh Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 21, 2017
    Messages:
    13
    Country:
    Gambia, The
    i am sorry this was an unnecassary post.Thanks for the quick anwer anyways
     
    Last edited: Mar 1, 2017
  8. evandixon

    OP evandixon PMD Researcher
    Developer

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,724
    Country:
    United States
    Make sure your ROM is fully decrypted. Last time I accidentally used an encrypted ROM, that's the error I got.
     
    outeh likes this.
  9. LudoMako

    LudoMako GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    163
    Country:
    Italy
    Where can I download safely and for sure the net framework 4.6?
     
  10. Asia81

    Asia81 In my Ecchi World <3
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2014
    Messages:
    5,845
    Country:
    France
  11. evandixon

    OP evandixon PMD Researcher
    Developer

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,724
    Country:
    United States
    LudoMako likes this.
  12. LudoMako

    LudoMako GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    163
    Country:
    Italy
  13. evandixon

    OP evandixon PMD Researcher
    Developer

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,724
    Country:
    United States
    It says you didn't use it correctly and told you the correct arguments to give it
     
  14. LudoMako

    LudoMako GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    163
    Country:
    Italy
    So...what do i do in order to get the 3d model folder? :'(
     
  15. evandixon

    OP evandixon PMD Researcher
    Developer

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,724
    Country:
    United States
    Open command prompt and follow the directions in the first post.
     
  16. LudoMako

    LudoMako GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    163
    Country:
    Italy
    I opened cmd window, and inserted my folder name and then toolkit like there\Poochy & Yoshi's Woolly World.3ds and it said invalid batch or somthing like this
     
  17. evandixon

    OP evandixon PMD Researcher
    Developer

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,724
    Country:
    United States
    Put the filename in quotation marks, since there's spaces in the filename.
     
  18. LudoMako

    LudoMako GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    163
    Country:
    Italy
    http://sta.sh/0r4dciiqzkl
     
  19. evandixon

    OP evandixon PMD Researcher
    Developer

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,724
    Country:
    United States
    Code:
    ToolkitConsole.exe "Poochy & Yoshi's Wooly Wolrd.3ds" "Wolly Wolrd.3ds"
     
  20. LudoMako

    LudoMako GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    163
    Country:
    Italy
    it says impossible to find directory...
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [Release], Toolkit, Extract