Release: Custom Firmware for the Super-Retrocade

WD_GASTER2

Hated by life itself.
OP
Developer
Joined
Jun 17, 2018
Messages
778
Trophies
1
XP
1,782
Country
United States
if i recall correctly multidisc was not supported in my original release.
it truly has been some time. I wish i had some person that was really good at photoshop to design a new UI for this that might get me interested in revisiting this. I was just never truly happy with the UI for this thing.
glad to hear that i made some people happy with this. sounds silly but the world has not been very nice as of last couple of months. glad its helped some people out.
 
  • Like
Reactions: Draxxon

Keepcrom

New Member
Newbie
Joined
Jul 7, 2020
Messages
2
Trophies
0
Age
40
XP
45
Country
United States
For what it's worth I like the UI. I for one hope you're able to get back to this at some point because it has really been great.

Hopefully things get better and once again thanks.
 

Draxxon

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 27, 2019
Messages
55
Trophies
0
Age
43
XP
196
Country
United States
I cant create a new UI, but I could redo the UI images. Like I did with the Atari FB units. Just let me know, I would need the original images to redraw and swap for sizes and filetype, etc.

And for the record your cfw ROCKS! I hated waiting forever for the shit to load, and all the games in one folder sucks. TBH I mostly play Castlevania on TGFX CD once I got a pair of the retrobit sega 6 button pads on deals. but that alone was worth it.
 
Last edited by Draxxon,

WarMasterXX

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 13, 2008
Messages
29
Trophies
0
XP
212
Country
United States
I have a new question:
I wanna polish my setup on your CFW. I wanna get rid of all the crap I created for games I don't have on the system anymore (example: save files and custom controls), plus I wanna copy memory card saves that have everything unlocked for several of my PS1 games into the system.

Since my computer can't read the SD card the way your CFW has it formatted, how would I go about doing this?
 

N0mi

Member
Newcomer
Joined
Oct 13, 2017
Messages
18
Trophies
0
XP
71
Country
Germany
It can, I just haven't released the new firmware that can do it at this point

It has been a long time since V1.2 was mentioned, did you happen to make any progress in solving the remaining issues that prevented you from releasing it?
 

SwordofDanu

New Member
Newbie
Joined
Dec 26, 2020
Messages
1
Trophies
0
Age
46
XP
68
Country
United Kingdom
I'm having a issue with the firmware where the two Gaster Blaster logos come up then nothing, where have I gone wrong?
 

bobajob

Member
Newcomer
Joined
Nov 8, 2009
Messages
5
Trophies
0
XP
162
Country
I bought one in the UK yesterday and having the same problems as other european users where the mame zip files won't load. You can see the custom thumbnail but when you press A to start the game it just flashes once and returns to the menu. I've also downloaded the custom firmware and with that SD card inserted I get the custom flash screen graphics and the different system emulator icons are showing but when ever I try and start one of them (or the retroarch icon itself from last screen) I just get a blank screen and it stays there until you press B button which returns you to the menu. I think I will be taking it back to the shop today
 

JayEhL766

New Member
Newbie
Joined
Jan 17, 2021
Messages
1
Trophies
0
Age
55
XP
4
Country
United Kingdom
Got a UK version too. Followed the supplied instructions (may thanks for the CFW!). Image on SD card. Games on usb stick in their respective folders.

Added some GBC and PCE games. Seemed to play fine.

Added a couple of NES and GBA games. They load up, but you cannot press Start.

I then try again later and now ALL the games have the same problem. You cannot press Start on any, including the ones that played fine before. I have removed the new games, swapped USB sticks, removed all games and the games folder, started from scratch. No joy. Cannot press Start. = Can't play.

I am perplexed. They played fine to begin with. Now I'm stuck. Any ideas (would be much appreciated)?
 

Gower666

New Member
Newbie
Joined
Mar 28, 2021
Messages
3
Trophies
0
Age
40
XP
12
Country
United Kingdom
Is there a valid ISO for CFW anywhere that I can download, as the only working download site on this thread, is corrupt. Thanks :0)

--------------------- MERGED ---------------------------

@WD_GASTER2 Is there a valid ISO for your awesome CFW firmware, that I could download please (as my SD card has died and need the ISO for the new SD CARD)? The only working download site on this thread, is corrupt. Many thanks in advance :0)
 

Jinsta

New Member
Newbie
Joined
Apr 8, 2021
Messages
3
Trophies
0
Age
40
XP
2
Country
United Kingdom
Is there a valid ISO for CFW anywhere that I can download, as the only working download site on this thread, is corrupt. Thanks :0)

--------------------- MERGED ---------------------------

@WD_GASTER2 Is there a valid ISO for your awesome CFW firmware, that I could download please (as my SD card has died and need the ISO for the new SD CARD)? The only working download site on this thread, is corrupt. Many thanks in advance :0)

The first libnk is still valid and working bud
 

WarMasterXX

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 13, 2008
Messages
29
Trophies
0
XP
212
Country
United States
Thought I'd let everyone know this because I just discovered it and no one else has said anything about it:

Because the CFW's "Master System" emulator is PicoDrive, it can play not only SMS ROMs, but also Genesis ROMs in addition to 32X ROMs (without requiring the BIOS files) with .sms extensions!
 

Jackass77

New Member
Newbie
Joined
Oct 12, 2021
Messages
1
Trophies
0
Age
43
XP
4
Country
Sweden
Is there anyway to put the roms on the micro sd card at back so you can play 2 players game instead of occupied one of the USB ports in front?
 
General chit-chat
Help Users
    KennieDaMeanie @ KennieDaMeanie: Not all sites have to hate each other