Rednand stuck on black Welcome to Rednand! screen

Discussion in 'Wii U - Homebrew' started by Deletr753, Nov 8, 2016.

  1. Deletr753
    OP

    Deletr753 GBAtemp Regular

    Member
    109
    15
    Oct 14, 2013
    Guatemala
    A few days ago my Rednand was working without a problem now when I load it gets stuck on the black Welcome to Rednand Screen. I do have the FW.IMG in the root of my SD card. My questions are, do I need to format my SD card and reinstall rednand or can this be an easy fix?

    Thanks
     
  2. CreeperMario

    CreeperMario GBAtemp Advanced Fan

    Member
    616
    364
    Jun 18, 2016
    Australia
    OSv10 v15702
    The "Weclome to redNAND" screen happens after fw.img is loaded from your SD card, so that's not the issue.
    Are you using dimok's dumper? Perhaps try re-dumping your NAND?

    (Sorry, I haven't played around with it much yet).
     
  3. Marko76

    Marko76 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,509
    1,974
    Aug 19, 2015
    United Kingdom
    Clydebank
    I could be wrong but sounds like you have bricked the redNAND.
     
  4. Deletr753
    OP

    Deletr753 GBAtemp Regular

    Member
    109
    15
    Oct 14, 2013
    Guatemala
    Can a bricked happen with out me installing anything on Rednand? All I have install are games that is it.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I'm going to try to re-dump the nand. I was hoping for a fix.
     
  5. Marko76

    Marko76 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,509
    1,974
    Aug 19, 2015
    United Kingdom
    Clydebank
    Most likely not unless you were very unlucky. Do you have syscongtool on the redNAND as mabye doing something wrong with that could brick it.
     
  6. Deletr753
    OP

    Deletr753 GBAtemp Regular

    Member
    109
    15
    Oct 14, 2013
    Guatemala
    Yes I have but I have not done anything on it. I install it just as a mark to know I'm in Rednand. DO you think if I format the SD card and star all over again I will not have any issues?
     
  7. Marko76

    Marko76 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,509
    1,974
    Aug 19, 2015
    United Kingdom
    Clydebank
    You should be fine as not seen any reports of other people having the same issue on the various websites I visit.
     
  8. Deletr753
    OP

    Deletr753 GBAtemp Regular

    Member
    109
    15
    Oct 14, 2013
    Guatemala
    Thanks for your help.
     
  9. Marko76

    Marko76 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,509
    1,974
    Aug 19, 2015
    United Kingdom
    Clydebank
    No problem and hopefully everything goes fine for you. If it happens again mabye try a different SD card as your one could be slowly dieing. Had that happen to me in the past where some things on the card worked then others did not then it slowly got worse until the whole card died.
     
  10. Deletr753
    OP

    Deletr753 GBAtemp Regular

    Member
    109
    15
    Oct 14, 2013
    Guatemala
    I hope not because is a 128GB and it would suck if it does not work any more.
     
  11. Lory171

    Lory171 Member

    Newcomer
    45
    67
    Jun 20, 2015
    Italy
    Just make sure the sd isn't in write protection, rednand get stuck in the black "welcome to rednand screen" if it is
     
    Last edited by Lory171, Nov 8, 2016
  12. Deletr753
    OP

    Deletr753 GBAtemp Regular

    Member
    109
    15
    Oct 14, 2013
    Guatemala
    Thank you I'll make sure is not
     
  13. Deletr753
    OP

    Deletr753 GBAtemp Regular

    Member
    109
    15
    Oct 14, 2013
    Guatemala
    Quick update. I had to start all over again by formatting the SD card and dump my system nand but everything in Rednand works again except for my E-Shop games. It looks like I have to re-install them again. I hope this does not happen again.
     
    Last edited by Deletr753, Nov 8, 2016
    CreeperMario likes this.