Redesigned M3 Simply

Discussion in 'M3 Adapter' started by gweedyj, Oct 25, 2007.

Oct 25, 2007

Redesigned M3 Simply by gweedyj at 9:14 PM (1,644 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    Well my friend just got a m3 Simply and it appears his does not have a spring loaded slot for the MicoSD card. You just slide it on in. Any one else get one like this. Because my spring is pretty much shot and the card get stuck in it. So i wana get a new one but i wana make sure i get one with out the springs.
     
  2. bazzi_h

    Member bazzi_h GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    125
    Location:
    Portmouth
    Country:
    United Kingdom
    All the new M3 Simply's have no spring, They're R4 oems. [​IMG]
     
  3. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    Well thats good to hear because me and my g/f both have ones with springs. hers is fine and mime gets stuck because the spring is junk.
     
  4. xJonny

    Member xJonny ...

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    1,395
    Country:
    Yeah people have problems with springs of all makes
     
  5. MrKuenning

    Member MrKuenning GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    233
    Location:
    Alaska
    Country:
    United States
    I like the fact that it locks in the card...
     
  6. peanutmans

    Newcomer peanutmans Newbie

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    mine new got it bout a week ago got spring
     
  7. Shebang

    Member Shebang GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    464
    Country:
    Belgium
    Then it is one of the older devices. Someplace else on the weby they said that M3 had too much trouble with the spring loaders.
     
  8. amptor

    Banned amptor Banned

    Joined:
    May 2, 2003
    Messages:
    2,554
    Country:
    United States
    I have springs in all my M3/R4 products, no problems here. Maybe take better care of your equipment [​IMG]
     
  9. CZroe

    Member CZroe GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    116
    Country:
    United States
    My M3DS real is brand new and it has already jammed on two separate occasions in only a few days. It has nothing to do with care. In fact, the second time, a small black fleck of plastic fell out that I believed was causing it. However, I see online now that many, many, many people have had trouble with it. Also, on one occasion, the microSD card launched out of it and I nearly lost it! If you are pushing to eject, make sure your finger doesn't slip or you will send that card flying!

    I wonder why it FORCEFULLY ejects the mSD card and yet the M3 itself can barely fit the DS (has to be tugged out)? I guess they made it nearly as thin as possible, because the bottom side of the PCB with the Actel chip fits through a casing hole and is only covered up by the M3DS real label. The raised area around the label proves that it's not "as thin as possible" though. Use thinner label paper M3 team!
     
  10. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    Both are manufactured by the same company targeted for different consumers. The R4, M3 and G6 team are all linked
     
  11. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    I take very good care of mine and it still locks up. Im thinking of getting a new one hopefully it is not spring loaded.
     
  12. Banger

    Member Banger Me > | | < You ..Wanna Line dance?

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    1,783
    Country:
    United States
    The R4 I got from realhotstuff.com had no spring. But if you are wanting another M3 Simply they are out of stock.
     
  13. CZroe

    Member CZroe GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    116
    Country:
    United States
    I don't think it does lock in the card. You should be able to slide it out without pushing IIRC. At least, every time my spring jams I can still slide it out.
     
  14. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    yeah i cant slide it out when my spring locks. Althou i have gone and sold my Simply and bought a Real. Hope i dont regret this move.
     

Share This Page