RCM Loader suddenly not working

FirM

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 20, 2019
Messages
37
Trophies
0
XP
183
Country
United States
So, I've had the "official" RCM Loader dongle for a few months, and it's been working great! I've been launching into atmos through it. Well, all of the sudden it won't do anything, and it won't display any lights, even if you push or hold the + button. I've had it plugged in for over an hour but no light is coming on (and I tried several chargers and several MicroUSB cables), and my PC no longer detects the RCM dongle. I just used it yesterday and it worked fine, blue light and all, and it was just sitting in its case since. Thoughts? I reeeeeally don't want to have to wait until February to get one in over eBay.
 
Last edited by FirM,

FirM

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 20, 2019
Messages
37
Trophies
0
XP
183
Country
United States
I think he was suggesting using them as an alternative.
Oh okay, I misunderstood. I know about those options, I just want my dongle to work again. I'm looking for troubleshooting tips, or things that other folks did to fix their RCM dongle.
 

caki883

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 20, 2020
Messages
97
Trophies
0
Age
31
XP
445
Country
Germany
So, I've had the "official" RCM Loader dongle for a few months, and it's been working great! I've been launching into atmos through it. Well, all of the sudden it won't do anything, and it won't display any lights, even if you push or hold the + button. I've had it plugged in for over an hour but no light is coming on (and I tried several chargers and several MicroUSB cables), and my PC no longer detects the RCM dongle. I just used it yesterday and it worked fine, blue light and all, and it was just sitting in its case since. Thoughts? I reeeeeally don't want to have to wait until February to get one in over eBay.
Battery dead. It´s a smal 3,7 volt battery, replace it . You can take any 3,7v li-ion battery. Even from ps4 :)
The original is a 3,7 li-ion 50mAh
 

jnl1

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 12, 2020
Messages
203
Trophies
0
Age
34
XP
595
Country
Germany
I ordered a new RCM (12€ incl. shipping) recently at aliexpress and it arrived in less then 2 weeks.
Besides, how to open the RCM loader? I think it´s a single moulded case, isn´t it?
 

jellybeangreen2

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 9, 2015
Messages
670
Trophies
0
XP
1,673
Country
United States
So, I've had the "official" RCM Loader dongle for a few months, and it's been working great! I've been launching into atmos through it. Well, all of the sudden it won't do anything, and it won't display any lights, even if you push or hold the + button. I've had it plugged in for over an hour but no light is coming on (and I tried several chargers and several MicroUSB cables), and my PC no longer detects the RCM dongle. I just used it yesterday and it worked fine, blue light and all, and it was just sitting in its case since. Thoughts? I reeeeeally don't want to have to wait until February to get one in over eBay.
these need to be charged. Charge it using the micro USB. Leave it on charge for a good few minutes. Then try again
 

jellybeangreen2

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 9, 2015
Messages
670
Trophies
0
XP
1,673
Country
United States

jnl1

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 12, 2020
Messages
203
Trophies
0
Age
34
XP
595
Country
Germany
Is this the same for the SX Pro dongle? Mine seems to be dead (I also have it since they came out).
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    The Real Jdbye @ The Real Jdbye: @Sonic Angel Knight https://media.ifunny.com/results/2013/05/28/ye4ug5wc54.jpg