1. MakeMake

    OP MakeMake A very squishy IT ghost.
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2019
    Messages:
    140
    Country:
    United States
    - Can the ram be upgraded in any way?
    - In addition to the above, Could the 3ds actually run better with faster and larger ram? (even if just homebrew, this applies to literally anything on the 3DS.)
    - What would happen if a 3DS's screen was replaced with a DSI's? (Even if the cable isn't compatible, what would happen if it could connect anyways? would the image be messed up and warped? If it would be, how so?)
     
  2. Shadow#1

    Shadow#1 Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    8,958
    Country:
    United States
    No can't be done
    No can't be done
    No can't be done
     
    E1ite007 and zxr750j like this.
  3. MakeMake

    OP MakeMake A very squishy IT ghost.
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2019
    Messages:
    140
    Country:
    United States
    [​IMG]
    Insert loud vocal assertion of disappointment here
     
    Last edited by MakeMake, Oct 1, 2020
    PineappleGod likes this.
  4. yaum

    yaum Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 11, 2020
    Messages:
    45
    Country:
    France
    Yup, this is the case for a lot of consoles around here... Playstations, switch, DS/3DS...
    There are some exceptions like for GameBoy (backlight), GameGear (LCD screen upgrade), but those are very specific mods with a step change. There is no such thing for 3DS :(
     
    E1ite007 and Shadow#1 like this.
  5. MakeMake

    OP MakeMake A very squishy IT ghost.
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2019
    Messages:
    140
    Country:
    United States
    I see... :sad:
     
    Shadow#1 likes this.
  6. IC_

    IC_ GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Messages:
    1,145
    Country:
    Poland
    I'm pretty sure the new 3DS models have more memory than the old models, when I was writing some simple homebrew programs for the 3DS I could allocate a lot more memory on my new 3DS than on my old 2DS.
     
  7. Shadow#1

    Shadow#1 Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    8,958
    Country:
    United States
    Yep
     
  8. KleinesSinchen

    KleinesSinchen GBAtemp's Backup Reminder + Fearless Testing Sina
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2018
    Messages:
    1,906
    Country:
    Germany
    More details on 3DBrew
    https://www.3dbrew.org/wiki/Memory_layout#Physical_Memory

    The new series has overall better hardware specs. Homebrew like emulators profits from the better CPU.
     
    Last edited by KleinesSinchen, Oct 2, 2020
    peteruk, E1ite007, fmkid and 2 others like this.
  9. MakeMake

    OP MakeMake A very squishy IT ghost.
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2019
    Messages:
    140
    Country:
    United States
    Yes, i know, i own a new3ds :yay:
    i was just wondering if it was able to be upgraded due to the fact that Nintendo was able to upgrade it themselves :O
     
  10. Shadow#1

    Shadow#1 Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    8,958
    Country:
    United States
    No can't be done
     
  11. MakeMake

    OP MakeMake A very squishy IT ghost.
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2019
    Messages:
    140
    Country:
    United States
  12. yaum

    yaum Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 11, 2020
    Messages:
    45
    Country:
    France
    @MakeMake : have a look at this, which is describing the inner parts of the (sorry) old 3DS, and you'll quickly understand the difficulties you're going to face.
    • Full teardown of 3DS
    • Parts references (you'll find most references for FCRAM)

    excerpts from the above sites
    Ram location: in order to even have a look at it, you'll have to remove the card reader.
    [​IMG]
    Flash memory location
    [​IMG]

    Each of these components will have to be soldered if you want to replace them. They're using BGA package, which means you'll have to use this method to solder it:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Solder_ball

    And last but nor least, the OS within the 3DS will most probably not be able to use a different component, or use a higher volume of RAM available. That's why we're saying it's not feasible, at least not without a huge amount of effort and hardware available (and bringing near to nil benefit)
     
    fmkid likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - questions, Nintendo, Random